Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil gjøre Svalbard enda bedre

FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Vil gjøre Svalbard enda bedre

At United ligger under til pause er Vebjørn Andresens verste mareritt.

Tekst:

Publisert:

Navn: Vebjørn Andresen.

Alder: 32.

Yrke: Daglig Leder Ing. G. Paulsen AS

Kommer fra: Tromsø, Nordens Paris!

Vært på Svalbard siden:
Har bodd her i to år.

Hvordan havnet du her?
– IGP søkte våpenbevillingshaver og salgsansvarlig, en stilling som virket spennende, og som jeg tenkte passet meg godt siden jeg er arvelig belastet i forhold til våpen og butikkdrift gjennom min tid i familiebedriften Andresens Vaabenforretning i Tromsø.

Hva skal du i sommer?
– Surre rundt i Isfjorden i båten min, på hytta på Ringvassøya og til Indre Troms for å svinge fluestanga. Satser på godt bett og oppholdsvær, er ikke kravstor i så måte.

Hva er det beste du vet å gjøre på Svalbard om sommeren?
– Å være på tur, spesielt på havet, står høyt på lista. Fiske og fangst har alltid vært en av mine favorittsysler, så høstjakta er et naturlig høydepunkt.

Hva skulle du ønske det ble snakket mer om?
– Jeg synes vi i nærings- og reiselivet på Svalbard skal snakke mer om hvor dyktige vi er, og for en fantastisk destinasjon Svalbard faktisk er. Jeg tror vi har mye å hente på å ha en åpen og god dialog, og at vi kan gjøre Svalbard og Longyearbyen enda bedre som turistdestinasjon med et godt samarbeid i næringa.

Når blir du redd?
– Når United ligger under til pause mot Liverpool, da vet jeg at angrybirds-gutta koser seg på puben. Det er skummelt, og jeg håper det aldri skjer igjen. Ellers er jeg ikke særlig glad i klegg og blinding.

Hvem tar du med deg til en øde øy?
- Beate Kverneggen, for da vet jeg at det i hvert fall ikke blir stille. Og så trives jeg godt i mitt eget selskap, og liker følelsen av å være selvberget og å løse utfordringer på egne premisser, så jeg kunne fort tatt turen mutters alene.

Verste eller beste sommerminne?

– Har utallige gode minner fra fjell- og fisketurer rundt om i Norge, og spesielt Nord- Norge. Jeg synes Helge Ingstad beskriver gleden over friluftslivet godt i hans bok Pelsjegerliv;
«Her er min kano, mine garn, mitt gevær og mine hunder. Skogene, elvene og vannene står til min rådighet. Jeg sitter i skjorteermene foran teltet og føler meg som millionær.»
- Den følelsen har jeg kjent på ofte.

Hvordan var ditt første kyss?
- Som en nordnorsk sommer; kaldt, vått og altfor kort.

Hvis du kunne trylle, hva ville du tryllet fram da?
Jeg er så heldig at jeg føler jeg har det meste jeg trenger, men en effektiv kleggfjerner hadde ikke vært feil.

Hva er det modigste du har gjort?
Jeg husker jeg leste et dikt på en scene i et fullsatt Kulturhus i Tromsø som tiåring. Jeg var ikke spesielt godt forberedt, og følte meg ikke særlig høy i hatten der jeg stod. Jeg svettet, var kvalm, stotret og stammet. Enkelte tar slikt på strak arm, for min del var en sådan seanse så langt fra min komfortsone som man overhode kan komme. Men jeg kom meg gjennom det på et vis.

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!