Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil gjøre Svalbard enda bedre

FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Vil gjøre Svalbard enda bedre

At United ligger under til pause er Vebjørn Andresens verste mareritt.

Navn: Vebjørn Andresen.

Alder: 32.

Yrke: Daglig Leder Ing. G. Paulsen AS

Kommer fra: Tromsø, Nordens Paris!

Vært på Svalbard siden:
Har bodd her i to år.

Hvordan havnet du her?
– IGP søkte våpenbevillingshaver og salgsansvarlig, en stilling som virket spennende, og som jeg tenkte passet meg godt siden jeg er arvelig belastet i forhold til våpen og butikkdrift gjennom min tid i familiebedriften Andresens Vaabenforretning i Tromsø.

Hva skal du i sommer?
– Surre rundt i Isfjorden i båten min, på hytta på Ringvassøya og til Indre Troms for å svinge fluestanga. Satser på godt bett og oppholdsvær, er ikke kravstor i så måte.

Hva er det beste du vet å gjøre på Svalbard om sommeren?
– Å være på tur, spesielt på havet, står høyt på lista. Fiske og fangst har alltid vært en av mine favorittsysler, så høstjakta er et naturlig høydepunkt.

Hva skulle du ønske det ble snakket mer om?
– Jeg synes vi i nærings- og reiselivet på Svalbard skal snakke mer om hvor dyktige vi er, og for en fantastisk destinasjon Svalbard faktisk er. Jeg tror vi har mye å hente på å ha en åpen og god dialog, og at vi kan gjøre Svalbard og Longyearbyen enda bedre som turistdestinasjon med et godt samarbeid i næringa.

Når blir du redd?
– Når United ligger under til pause mot Liverpool, da vet jeg at angrybirds-gutta koser seg på puben. Det er skummelt, og jeg håper det aldri skjer igjen. Ellers er jeg ikke særlig glad i klegg og blinding.

Hvem tar du med deg til en øde øy?
- Beate Kverneggen, for da vet jeg at det i hvert fall ikke blir stille. Og så trives jeg godt i mitt eget selskap, og liker følelsen av å være selvberget og å løse utfordringer på egne premisser, så jeg kunne fort tatt turen mutters alene.

Verste eller beste sommerminne?

– Har utallige gode minner fra fjell- og fisketurer rundt om i Norge, og spesielt Nord- Norge. Jeg synes Helge Ingstad beskriver gleden over friluftslivet godt i hans bok Pelsjegerliv;
«Her er min kano, mine garn, mitt gevær og mine hunder. Skogene, elvene og vannene står til min rådighet. Jeg sitter i skjorteermene foran teltet og føler meg som millionær.»
- Den følelsen har jeg kjent på ofte.

Hvordan var ditt første kyss?
- Som en nordnorsk sommer; kaldt, vått og altfor kort.

Hvis du kunne trylle, hva ville du tryllet fram da?
Jeg er så heldig at jeg føler jeg har det meste jeg trenger, men en effektiv kleggfjerner hadde ikke vært feil.

Hva er det modigste du har gjort?
Jeg husker jeg leste et dikt på en scene i et fullsatt Kulturhus i Tromsø som tiåring. Jeg var ikke spesielt godt forberedt, og følte meg ikke særlig høy i hatten der jeg stod. Jeg svettet, var kvalm, stotret og stammet. Enkelte tar slikt på strak arm, for min del var en sådan seanse så langt fra min komfortsone som man overhode kan komme. Men jeg kom meg gjennom det på et vis.

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!