Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vant fotopris med Svalbard-bilde

Bildet er tatt på en hundetur med Svalbard Villmarkssenter påsken 2009. FOTO: Lars Andreas Dybvik

Vant fotopris med Svalbard-bilde

Et bilde fra Reindalen gikk helt til topps i den internasjonale fotokonkurransen «Extreme Environment Photographic Competition».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2011 kl 09:50

– Jeg fikk en epost søndag 22. mai om at jeg hadde vunnet en fotopris, og premien var 5.000 dollar. Det ble en veldig fin søndag, sier hobbyfotograf Lars Andreas Dybvik (40) til adressa.no. 

Bildet fra Reindalen er tatt på en tur med Svalbard Villmarkssenter påsken 2009. Sammen med 34 andre bilder ble det stilt ut på The Tasmanian Museum and Art Gallery, og en fagjury sendte det rett til topps i konkurransen.

Betalte reisen

– Det var utrolig artig, og det var jo en fabelaktig premie som betalte Svalbard-oppholdet mitt. Jeg var der på en femdagers hundesledetur i påska. Det var selvfølgelig kaldt, men jeg husker ikke 25 minusgrader som noe negativt, sier Dybvik til adressa.no.

Konkurransen ble arrangert i forbindelse med Antarctic Centennial year 2011-2012 i Hobart, som er hovedstaden i delstaten Tasmania i Australia.

Hektet på Svalbard

Nå har 40-åringen fra Trondheim fått den såkalte Svalbard-basillen. 

– Jeg tenkte jo selv «haha, det skjer ikke meg», men nå er jeg hektet selv, og må tilbake til Svalbard og polare strøk. Det er en udefinerbar drivkraft, sier han.

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!