Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tv-aksjonen i gang

Polargospel dro i gang årets tv-aksjon utenfor Lompensenteret. Her godt hjulpet av Tore Ørjasæter på gitar. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Tv-aksjonen i gang

Polargospel åpnet årets tv-aksjon, som i år går til hjelpeorganisasjonen CARE. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2009 kl 12:55

– Pang, der er er tv-aksjonen 2009 i gang, sa aksjonsleder Anne Lise Klungseth Sandvik under årets kick-off på torget lørdag formiddag. 

– Vi er veldig glad for at Polargospel stiller opp. Vi på Svalbard er jo er verdensmestere i å samle inn penger og verdensmestere i å stille opp på kort varsel, la hun til før barnekoret sang to sanger om fred.

– Fred er viktig, både i tv-aksjonssammenheng og ellers, sier kateket Tore Ørjasæter.

Hjelp til kvinner

CARE er en hjelpeorganisasjon som jobber med nødhjelp og langsiktig bistand i flere av verdens fattigste land. Organisasjonen mener at ved å hjelpe kvinner vil de hjelpe flere enn bare den ene kvinnen fordi det gir ringvirkninger i familien og lokalsamfunnet. Slagordet for årets aksjon er at «hjelp til kvinner hjelper flere». 

Utenfor Lompensenteret var det lørdag mulig å kjøpe vafler, laget av Ungdomsklubben, boller, kaffe og varm sjokolade. Alt til inntekt for tv-aksjonen.  

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!