Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tv-aksjonen i gang

Polargospel dro i gang årets tv-aksjon utenfor Lompensenteret. Her godt hjulpet av Tore Ørjasæter på gitar. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Tv-aksjonen i gang

Polargospel åpnet årets tv-aksjon, som i år går til hjelpeorganisasjonen CARE. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2009 kl 12:55

– Pang, der er er tv-aksjonen 2009 i gang, sa aksjonsleder Anne Lise Klungseth Sandvik under årets kick-off på torget lørdag formiddag. 

– Vi er veldig glad for at Polargospel stiller opp. Vi på Svalbard er jo er verdensmestere i å samle inn penger og verdensmestere i å stille opp på kort varsel, la hun til før barnekoret sang to sanger om fred.

– Fred er viktig, både i tv-aksjonssammenheng og ellers, sier kateket Tore Ørjasæter.

Hjelp til kvinner

CARE er en hjelpeorganisasjon som jobber med nødhjelp og langsiktig bistand i flere av verdens fattigste land. Organisasjonen mener at ved å hjelpe kvinner vil de hjelpe flere enn bare den ene kvinnen fordi det gir ringvirkninger i familien og lokalsamfunnet. Slagordet for årets aksjon er at «hjelp til kvinner hjelper flere». 

Utenfor Lompensenteret var det lørdag mulig å kjøpe vafler, laget av Ungdomsklubben, boller, kaffe og varm sjokolade. Alt til inntekt for tv-aksjonen.  

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!