Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake fra ørkenen

Hilde Østbye Bergrem (i grønt) deltok på Connecting Culturesn sin vandring i desember, hvor fordommer om andre kulturer var et av temaene som ble diskutert. FOTO: Erin Hall

Tilbake fra ørkenen

I fem dager har Hilde Østbye Bergrem (22) vandret i Oman-ørkenen og bygd broer mellom vestlige og arabiske jenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.12.2009 kl 08:00

– Det er noe av det morsomste jeg har gjort i hele mitt liv. Uten tvil, sier Hilde Østbye Bergrem.

Hun ble valgt som ambassadør for Svalbard og Norge til det kulturelle møtet som Connecting Cultures arrangerer, og fløy til Muskat for to uker siden. Derfra bar det videre ut i ørkenen med 14 andre jenter fra ti ulike land.

– Vi fikk utdelt en gps med innplotta koordinater og måtte på egen hånd finne fram til hvor vi skulle. Vi måtte for eksempel diskutere om vi skulle gå over eller rundt fjellet som lå midt i ruta vår. Da vi valgte å gå over, måtte vi ta oss av de som hadde høydeskrekk. Vi måtte få med oss alle, forteller hun.

Psykologi og menneskelære

Midt på dagen, den varmeste tiden av døgnet, stoppet jentene og satte seg i den skyggen som var å finne. På kvelden satte de opp telt og ble møtt av Mark Evans, grunnleggeren av Connecting Cultures, og hadde ulike former for workshops.

– Vi diskuterte tema som hva det er som forårsaker misforståelser mellom kulturer. Vi diskuterte også hva kultur er og hva ekstremisme er. Det var en god porsjon psykologi og menneskelære, sier Bergrem.

Vil fortelle

Nå ønsker hun å fortelle andre om det hun har opplevd. Hun forteller at noe av det viktigste hun lærte av den kulturelle ørkenvandringen var å alltid ha et åpent sinn, å være nysgjerrig og ikke trekke forhastede slutninger om andre kulturer.

– Mange i vesten er så skeptiske til Midt-Østen, men så kommer jeg dit, og det er blikkstille og en møter ville kameler i ørkenen. Det er ikke slik folk tror. Vi hører bare om bombeattentat i Midt-Østen i media, men det blir så skeivt, for det er stor forskjell på områdene, sier Bergrem.

Se flere bilder her!

Siste nytt i Magasin

Den største gaven veier ni tonn

100- og 50-års jubileene i Ny-Ålesund skal feires fire dager til ende, minst. En av gavene veier ni tonn.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

O jul med din glede…

Snøen og julestemninga kom akkurat i tide til første søndag i advent.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!