Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tilbake fra ørkenen

Hilde Østbye Bergrem (i grønt) deltok på Connecting Culturesn sin vandring i desember, hvor fordommer om andre kulturer var et av temaene som ble diskutert. FOTO: Erin Hall

Tilbake fra ørkenen

I fem dager har Hilde Østbye Bergrem (22) vandret i Oman-ørkenen og bygd broer mellom vestlige og arabiske jenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.12.2009 kl 08:00

– Det er noe av det morsomste jeg har gjort i hele mitt liv. Uten tvil, sier Hilde Østbye Bergrem.

Hun ble valgt som ambassadør for Svalbard og Norge til det kulturelle møtet som Connecting Cultures arrangerer, og fløy til Muskat for to uker siden. Derfra bar det videre ut i ørkenen med 14 andre jenter fra ti ulike land.

– Vi fikk utdelt en gps med innplotta koordinater og måtte på egen hånd finne fram til hvor vi skulle. Vi måtte for eksempel diskutere om vi skulle gå over eller rundt fjellet som lå midt i ruta vår. Da vi valgte å gå over, måtte vi ta oss av de som hadde høydeskrekk. Vi måtte få med oss alle, forteller hun.

Psykologi og menneskelære

Midt på dagen, den varmeste tiden av døgnet, stoppet jentene og satte seg i den skyggen som var å finne. På kvelden satte de opp telt og ble møtt av Mark Evans, grunnleggeren av Connecting Cultures, og hadde ulike former for workshops.

– Vi diskuterte tema som hva det er som forårsaker misforståelser mellom kulturer. Vi diskuterte også hva kultur er og hva ekstremisme er. Det var en god porsjon psykologi og menneskelære, sier Bergrem.

Vil fortelle

Nå ønsker hun å fortelle andre om det hun har opplevd. Hun forteller at noe av det viktigste hun lærte av den kulturelle ørkenvandringen var å alltid ha et åpent sinn, å være nysgjerrig og ikke trekke forhastede slutninger om andre kulturer.

– Mange i vesten er så skeptiske til Midt-Østen, men så kommer jeg dit, og det er blikkstille og en møter ville kameler i ørkenen. Det er ikke slik folk tror. Vi hører bare om bombeattentat i Midt-Østen i media, men det blir så skeivt, for det er stor forskjell på områdene, sier Bergrem.

Se flere bilder her!

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!