Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

The final gig

Howlin' Huskies har vært et fast innslag på ulike arrangementer i Longyearbyen de tre siste årene. Nå er det slutt. FOTO: Karine Nigar Aarskog

The final gig

Howlin' Huskies spiller sin aller siste konsert i morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.12.2009 kl 08:00

Det lokale bluesbandet skal oppløses og holder avskjedskonsert på Barentz Pub i morgen kveld. Gitarist Jon Gunnar Hansen forklarer oppløsningen med at bandmedlemmene har ulike ambisjoner og meninger om hvordan ting skal gjøres.

– Vi har forskjellig musikksmak og er ikke enige om hvor ofte vi skal øve. Noen vil øve mye, andre ikke i det hele tatt. I begynnelsen øvde vi mye, men nå kan det gå et halvt år mellom hver gang vi møtes i musikalsk sammenheng, sier Hansen.

Gruveband

Howlin' Huskies ble startet i forkant av bluesfestivalen i 2006, av fire gruvearbeidere som jobber på samme skift. Ørjan Augustinussen på vokal, Nick Weis-Fogh på bass, Glenn Karlsen på trommer og Jon Gunnar Hansen på gitar. Innimellom har bandet fått forsterkninger i form av Kyrre Fledsberg på keyboard.

Hansen ser ikke bort ifra at noen av bandmedlemmene kommer til å fortsette med musikk sammen.

– Flere av oss vil nok drive videre med musikk, men satse på noe annet enn det vi har gjort hittil, sier han.

– Har dere noen konkrete planer?

– Nei, det er bare løst prat. Vi får ta det etter hvert. Jeg personlig kunne tenke meg å lage mer musikk selv, noe som har vært umulig fordi vi har øvd så lite, svarer Hansen.

Coverlåter

På morgendagens konsert lover han gjenhør med mange av de gamle slagerne til Howlin' Huskies. Bandet har rundt 40 sanger på repertoaret, alle coverlåter.

– Det blir en lang konsert, med mye av det vi har spilt fra starten, sier Hansen.  

Howlin' Huskies spiller også på julebordet til Store Norske på Polarhotellet i kveld. 

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!