Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbardposten kommer tidligere

Svalbardposten vil fra førstkommende fredag bli å finne i butikkhyllene fra morgenen av også i lavsesongen, når det ikke går nattfly. En av årsakene til at det lar seg gjøre, er nye rutiner hos Lundblad Media, der blant andre Jarle Larsen jobber. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Svalbardposten kommer tidligere

Fra fredag kommer Svalbardposten om morgenen - også i mørketida. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.01.2010 kl 14:18

– Det har vært en pine i alle år at det har vært forskjell på utgivelsen av Svalbardposten sommer- og vinterstid. Det viktigste er at avisa nå vil foreligge samtidig på fastlandet som på Svalbard. Paradokset har vært at avisa har vært tidligere tilgjengelig på fastlandet om vinteren fordi den trykkes i Tromsø, sier redaktør Birger Amundsen. 

Tidligere deadline

Årsaken til at avisa til nå har kommet til Longyearbyen fredag ettermiddag i mørketida er at det ikke går nattfly i lavsesongen. Nå vil tidligere deadline og nye trykkerutiner føre til at utsalgsstedene i Longyearbyen har Svalbardposten i hyllene fra morgenen av hver fredag. Dermed blir det ikke lenger noen forskjell på sommer- og vintersesong.

– Det har vært lite tilfredsstillende å sitte som redaktør og vite at folk på fastlandet leser Svalbardposten før oss på Svalbard. Vi har gjort mange forsøk på å løse problemet, blant annet vurderte vi å trykke en del av opplaget på Svalbard, noe vi gikk bort fra igjen fordi det kostet for mye, sier Amundsen. 

Strekker seg langt

At det nå lar seg gjøre å få ut avisa tidligere i mørketida forklarer Amundsen med endrede rutiner i redaksjonen og at Lundblad Media, som trykker avisa, har strukket seg langt. 

Også abonnentene vil merke en forskjell. De som har postkasse vil få Svalbardposten fredag formiddag, i stedet for lørdag, slik det har vært til nå.

– For oss er det en kjempefordel å få opp avisa tidligere, for da får vi bedre tid til å sortere den og få den med ut på kjørerunden fredag morgen, sier Helge Ask ved Longyearbyen postkontor.  

Abonnenter med postboks vil også få Svalbardposten fredag formiddag, som i høysesongen. 

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!