Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbardjente til ørkenen

En jente fra svalbard får muligheten til å dra til Oman-ørkenen i desember sammen med 17 andre jenter. FOTO: Connecting Cultures

Svalbardjente til ørkenen

Svalbard er bedt om å sende en ambassadør til Oman-ørkenen. Ambassadøren skal være en jente mellom 18 og 25 år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.09.2009 kl 08:00

– Hovedmålet er å bringe ulike kulturer sammen. Det for å skape en større kulturell forståelse og bevissthet, sier Mark Evans som er grunnleggeren av Connecting Cultures.

Connecting Cultures organiserer treff mellom ungdommer fra Midtøsten og Europa, for å bryte ned kulturelle stereotypier og misforståelser.

– Jeg tror det er bedre at unge møtes ansikt til ansikt enn på internett. Derfor har vi valgt ørkenen. Der er det ingen mobiltelefoner eller fjernsyn som kan distrahere, sier Evans.

Velger ut

Det er lokalstyreleder Kjell Mork som har tatt på seg oppdraget med å velge ut en jente som skal representere Svalbard og Norge. Han oppfordrer alle i den rette aldersgruppen til å søke.

– Ettersom det er 18-årsgrense er det ikke aktuelt for så mange på skolen. Det kan være en som jobber i byen, eller som studerer ved Unis. Men det må være en person som er glad i å være ute i naturen, sier Mork.

Den som blir valgt ut skal nemlig være med på en fem dager lang vandring i ørkenen. Hun skal bo i telt og bli kjent med sin egen og den arabiske kulturen. Treffet blir arrangert i desember.

– Hva betyr det for Longyearbyen at en representant fra Svalbard er invitert?

– Det har med internasjonalt image å gjøre, å være synlig på kartet i verden. Jeg ser på det som omdømmebygging utad, sier Mork.

Spennende med mørketid

Evans håper representantene som blir valgt ut fra de ulike landene kommer til å dele sine erfaringer med andre når de kommer hjem.

– Vi søker folk som influerer andre, sier han.

Til nå er det klart at det skal være med deltakere fra England, Sverige, Oman, Jordan og Egypt.

– Å få en jente fra Svalbard vil være supert for de andre jentene som trolig ikke vet noe om stedet.Folk i Oman kommer til å synes det er svært spennende med en jente som kommer fra et sted der det er mørkt 24 timer i døgnet. Det er nok mange journalister som kommer til å snakke med representanten fra Svalbard om livet hennes, sier Evans.

– Er Svalbard sikret å få med en representant?

– Om rett kandidat melder seg, så ja, sier Evans.

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!