Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Suksess på fastlandet

Svalbardposten 7. september 1984. FOTO: Faksimile

Suksess på fastlandet

Skolekorps har vært et viktig tilbud opp gjennom årene. Longyearbyen skolekorps høstet også oppmerksomhet da det var på stevne på fastlandet sensommeren 1984.

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen skolekorps kom, spilte og vant på kretskorpsstevnet for juniorkorps på Hovin i Sør-Trøndeelag i pinsehelga. Ikke bare vant korpset oppmerksomhet for sine to sett med uniformer, men de stjal også showet under konserten på søndag.

Longyearbyen skolekorps under dirigent Norvald Nilsen, spilte som særnummer «Pavane in blue» og «Soul Trumpets» med Normann Holm og Kristin Nilsen som solister på henholdsvis altsaks og kornett. Ikke engang det rutinerte vertskorpset, Hovin skolekorps, høstet så stor applaus som Longyearbyen skolekorps. Som ekstranummer spilte de en marsj, og publikum klappet med fra første stund.

Etter stevnets slutt ble det holdt avslutningsfest for Longyearbyen skolekorps sammen med det svenske Nivrenabrass fra Sundsvall og vertskorpset Hovin skolekorps.
Leder for Longyearbyen skolekorps, Britt Ohm, takket under festen på vegne av korpset for den velkomst og avslutningsfest som ble dem til del.

– Det er alltid spennende å komme til nye plasser og møte folket som er der, sa hun.
Og som en synlig takk for den gjestfrihet Hovin skolekorps viste, overrakte hun til stevneformann Arne Foss en fossil montert på en treplate. Den flotte fossilen med inskripsjonen Longyearbyen skolekorps 1984 vil for Hovin skolekorps bli et fint minne om besøket fra «de kolde kyster», som Arne Foss uttrykte det.

At Longyearbyen skolekorps´ besøk på Hovin var populært skal det ikke være noen tvil om. Nye vennskapsbånd ble knyttet, og til og med Amors piler så ut til å ha truffet blink under stevnet.

Korpsbevegelsen i Norge er unik i verdenssammenheng, og at den fyller en stor sosial rolle er det liten tvil om.

Gjennom kretsstevner, som er årets høydepunkt for korpsene, blir nye vennskap knyttet og ideer utvekslet. Her møtes musikere, leder og publikum for å oppleve korpsmusikk ei hel helg til ende.

Stevnet på Hovin samlet 20 korps, og de om lag 1.000 musikerne satte et fargerikt preg på bygda et par hektiske dager. Longyearbyen skolekorps ankom allerede fredagskvelden etter at de hadde tilbrakt et par dager i Tronsheim med Bispehaugen skolemusikkorps. Resten av korpsene kom lørdagsmorgenen i busser fra fjern og nær. Det svenske Nivrenabrass, som var det andre gjestekorpset, kom fra Sundsvall for å oppleve korpstreff, noe som ikke finnes i Sverige.

Stevneformann Arne Foss ønsket velkommen etter oppmarsjen lørdag, og en spesiell takk gikk til gjestekorpsene. Umiddelbart etter den offisielle åpningen var det felleskonsert på stevneplassen og konsert i teltet.

Søndag var musikantene i sving fra tidlig morgen med musikk rundt om i bygda. Blant annet spilte Sodin og Longyearbyen skolekorps ved Horg Aldersheim, og det var mektig populært.
Ettermiddagen var det konsert i stevneteltet og blant korpsene som skulle i aksjon var Longyerarbyen skoekorps, Nivrenabrass og vertskorpset.

(Artikkelen sto på trykk i Svalbardposten 7. april 1984)

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

20 festivaler unnagjort - og flere blir det

Polarjazzen gjennomført med suksess - igjen.

Gleder seg til å ta fatt

Mandag kom den nye administrasjonssjefen til byen. Hun skal lede 250 ansatte i Longyearbyen lokalstyre.

50 aktive år med jakt- og fiske-glede

Hadde Jeger og fisk i 1984 fått bestemme, ville det i dag vært hare på Svalbard og isbjørnjakt.

 
Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!