Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strålende avslutning av sol-uken

Hele revygjengen på scenen med en sang om de røde plastboksene for spesialavfall som alle har men som ingen bruker. FOTO: Birger Amundsen

Strålende avslutning av sol-uken

Solfestuken ble avsluttet med Ta Sjansen-arrangement i Hiorthhamn og revy på Huset. Entusiasmen var like stor på begge stedene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2010 kl 09:46

– Og dette utsetter man seg for hvert eneste år, frivillig, utbryter Anne Lise Klungseth Sandvik få minutter før premieren på årets solfestrevy.

Halvannen time senere dundret applausen løs etter at den kvinne- og mannssterke revygjengen hadde avlevert 34 nummer i stort tempo. Knapt noen gang under en solfestrevy har flere aktører vært i sving på scenen samtidig. Og knapt noen gang har så mange sangnummer vært avlevert med mer trøkk.

Unge talenter

I år som i tidligere år er Anne Lise Klungseth Sandvik sentral på alle nivå i det som foregår på scenen, bak scenen – og lenge før noen andre overhodet har ofret revyen en eneste tanke.

At så mange unge talenter hadde fått plass på scenen, er særdeles positivt. Ikke minst med tanke på den dagen de med lengst fartstid ikke orker mer. Men det skjer nok ikke, slik de ter seg på Huset.

Mange i bakken

Ta Sjansen gikk hardt utover buksebaker og selvfølelse. Og aldri tidligere har så mange deltatt eller så mange sett på leken i bakken.

Det var vindstille, ti-tolv kuldegrader og glimt av sol gjennom skydekket. Folk til fots, på ski, med hundespann og på snøskutere la av gårde over mot Hiorthhamn. De fleste for å se på, 60-70 for å delta.

20 farkoster deltok, skjønt betegnelsen farkost neppe er dekkende for alt som seilte nedover bakken denne lørdagen. Enkelte rakk heller ikke fram til mållinja, før de gikk i oppløsning.

Bilder fra Ta Sjansen her.

Bilder fra revyen her.

 

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!