Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strålende avslutning av sol-uken

Hele revygjengen på scenen med en sang om de røde plastboksene for spesialavfall som alle har men som ingen bruker. FOTO: Birger Amundsen

Strålende avslutning av sol-uken

Solfestuken ble avsluttet med Ta Sjansen-arrangement i Hiorthhamn og revy på Huset. Entusiasmen var like stor på begge stedene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2010 kl 09:46

– Og dette utsetter man seg for hvert eneste år, frivillig, utbryter Anne Lise Klungseth Sandvik få minutter før premieren på årets solfestrevy.

Halvannen time senere dundret applausen løs etter at den kvinne- og mannssterke revygjengen hadde avlevert 34 nummer i stort tempo. Knapt noen gang under en solfestrevy har flere aktører vært i sving på scenen samtidig. Og knapt noen gang har så mange sangnummer vært avlevert med mer trøkk.

Unge talenter

I år som i tidligere år er Anne Lise Klungseth Sandvik sentral på alle nivå i det som foregår på scenen, bak scenen – og lenge før noen andre overhodet har ofret revyen en eneste tanke.

At så mange unge talenter hadde fått plass på scenen, er særdeles positivt. Ikke minst med tanke på den dagen de med lengst fartstid ikke orker mer. Men det skjer nok ikke, slik de ter seg på Huset.

Mange i bakken

Ta Sjansen gikk hardt utover buksebaker og selvfølelse. Og aldri tidligere har så mange deltatt eller så mange sett på leken i bakken.

Det var vindstille, ti-tolv kuldegrader og glimt av sol gjennom skydekket. Folk til fots, på ski, med hundespann og på snøskutere la av gårde over mot Hiorthhamn. De fleste for å se på, 60-70 for å delta.

20 farkoster deltok, skjønt betegnelsen farkost neppe er dekkende for alt som seilte nedover bakken denne lørdagen. Enkelte rakk heller ikke fram til mållinja, før de gikk i oppløsning.

Bilder fra Ta Sjansen her.

Bilder fra revyen her.

 

Siste nytt i Magasin

20 festivaler unnagjort - og flere blir det

Polarjazzen gjennomført med suksess - igjen.

Gleder seg til å ta fatt

Mandag kom den nye administrasjonssjefen til byen. Hun skal lede 250 ansatte i Longyearbyen lokalstyre.

50 aktive år med jakt- og fiske-glede

Hadde Jeger og fisk i 1984 fått bestemme, ville det i dag vært hare på Svalbard og isbjørnjakt.

 
Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!