Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strålende avslutning av sol-uken

Hele revygjengen på scenen med en sang om de røde plastboksene for spesialavfall som alle har men som ingen bruker. FOTO: Birger Amundsen

Strålende avslutning av sol-uken

Solfestuken ble avsluttet med Ta Sjansen-arrangement i Hiorthhamn og revy på Huset. Entusiasmen var like stor på begge stedene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2010 kl 09:46

– Og dette utsetter man seg for hvert eneste år, frivillig, utbryter Anne Lise Klungseth Sandvik få minutter før premieren på årets solfestrevy.

Halvannen time senere dundret applausen løs etter at den kvinne- og mannssterke revygjengen hadde avlevert 34 nummer i stort tempo. Knapt noen gang under en solfestrevy har flere aktører vært i sving på scenen samtidig. Og knapt noen gang har så mange sangnummer vært avlevert med mer trøkk.

Unge talenter

I år som i tidligere år er Anne Lise Klungseth Sandvik sentral på alle nivå i det som foregår på scenen, bak scenen – og lenge før noen andre overhodet har ofret revyen en eneste tanke.

At så mange unge talenter hadde fått plass på scenen, er særdeles positivt. Ikke minst med tanke på den dagen de med lengst fartstid ikke orker mer. Men det skjer nok ikke, slik de ter seg på Huset.

Mange i bakken

Ta Sjansen gikk hardt utover buksebaker og selvfølelse. Og aldri tidligere har så mange deltatt eller så mange sett på leken i bakken.

Det var vindstille, ti-tolv kuldegrader og glimt av sol gjennom skydekket. Folk til fots, på ski, med hundespann og på snøskutere la av gårde over mot Hiorthhamn. De fleste for å se på, 60-70 for å delta.

20 farkoster deltok, skjønt betegnelsen farkost neppe er dekkende for alt som seilte nedover bakken denne lørdagen. Enkelte rakk heller ikke fram til mållinja, før de gikk i oppløsning.

Bilder fra Ta Sjansen her.

Bilder fra revyen her.

 

Siste nytt i Magasin

Den største gaven veier ni tonn

100- og 50-års jubileene i Ny-Ålesund skal feires fire dager til ende, minst. En av gavene veier ni tonn.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

O jul med din glede…

Snøen og julestemninga kom akkurat i tide til første søndag i advent.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!