Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stetten har gått

Stetten fotografert søndag kveld. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Stetten har gått

I går ble det brudd i stetten på Sjampanjeglasset i Operafjellet. Bruddet skjedde ti dager tidligere enn i fjor og året før.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.07.2010 kl 11:27

77 personer har deltatt i vår tippekonkurranse «Når går stetten?». Ni tippet riktig dato. To av disse sendte sitt svar samme dag som stetten gikk. To andre sendte inn dagen før, siden fristen på konkurransen vår egentlig ikke går ut før i morgen.

Tidligst ute

Vinnerne av konkurransen er de som tidligst tippet riktig svar. Silje Christensen sendte oss sitt svar allerede 3. juli. Gunn Solberg Olsen ble nummer to, hun sendte inn riktig svar den 5. juli. Vinnerne får et konjakkglass med stetten-inskripsjon.

Spennende helg

Smeltingen i stetten på sjampanjeglasset skjedde fort i helga. Lørdag så det ut til at stetten kunne komme til å gå, men så kom tåka og la seg over fjellet. Søndag morgen var det fremdeles en liten streng av snø som sørget for at bruddet i stetten ikke var åpent. Denne smeltet i løpet av dagen i går.

Sjampanjeglasset er en snøformasjon på vestsiden av Operafjellet i Adventdalen. Fra gammelt av het det at den dagen stetten gikk, var sommeren her.

 

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!