Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stetten har gått

Stetten fotografert søndag kveld. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Stetten har gått

I går ble det brudd i stetten på Sjampanjeglasset i Operafjellet. Bruddet skjedde ti dager tidligere enn i fjor og året før.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.07.2010 kl 11:27

77 personer har deltatt i vår tippekonkurranse «Når går stetten?». Ni tippet riktig dato. To av disse sendte sitt svar samme dag som stetten gikk. To andre sendte inn dagen før, siden fristen på konkurransen vår egentlig ikke går ut før i morgen.

Tidligst ute

Vinnerne av konkurransen er de som tidligst tippet riktig svar. Silje Christensen sendte oss sitt svar allerede 3. juli. Gunn Solberg Olsen ble nummer to, hun sendte inn riktig svar den 5. juli. Vinnerne får et konjakkglass med stetten-inskripsjon.

Spennende helg

Smeltingen i stetten på sjampanjeglasset skjedde fort i helga. Lørdag så det ut til at stetten kunne komme til å gå, men så kom tåka og la seg over fjellet. Søndag morgen var det fremdeles en liten streng av snø som sørget for at bruddet i stetten ikke var åpent. Denne smeltet i løpet av dagen i går.

Sjampanjeglasset er en snøformasjon på vestsiden av Operafjellet i Adventdalen. Fra gammelt av het det at den dagen stetten gikk, var sommeren her.

 

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!