Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stetten har gått

Stetten fotografert søndag kveld. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Stetten har gått

I går ble det brudd i stetten på Sjampanjeglasset i Operafjellet. Bruddet skjedde ti dager tidligere enn i fjor og året før.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.07.2010 kl 11:27

77 personer har deltatt i vår tippekonkurranse «Når går stetten?». Ni tippet riktig dato. To av disse sendte sitt svar samme dag som stetten gikk. To andre sendte inn dagen før, siden fristen på konkurransen vår egentlig ikke går ut før i morgen.

Tidligst ute

Vinnerne av konkurransen er de som tidligst tippet riktig svar. Silje Christensen sendte oss sitt svar allerede 3. juli. Gunn Solberg Olsen ble nummer to, hun sendte inn riktig svar den 5. juli. Vinnerne får et konjakkglass med stetten-inskripsjon.

Spennende helg

Smeltingen i stetten på sjampanjeglasset skjedde fort i helga. Lørdag så det ut til at stetten kunne komme til å gå, men så kom tåka og la seg over fjellet. Søndag morgen var det fremdeles en liten streng av snø som sørget for at bruddet i stetten ikke var åpent. Denne smeltet i løpet av dagen i går.

Sjampanjeglasset er en snøformasjon på vestsiden av Operafjellet i Adventdalen. Fra gammelt av het det at den dagen stetten gikk, var sommeren her.

 

Siste nytt i Magasin

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!