Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spøkefullt fra Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg var i godhumør da han spilte på polarhotellet torsdag kveld. FOTO: Torill Ustad Stav

Spøkefullt fra Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg flørtet med publikum og dro i gang flere runder med allsang under konserten torsdag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2009 kl 11:17

– Jeg er fremdeles rebell nok til å spille en Grand Prix-låt under en jazzfestival, fniser en opplagt Bjørn Eidsvåg fra scenen på Polarhotellet.

Og midtveis i «Gammel drøm», som Eidsvåg sang i Melodi Grand Prix i 1985, har rockepresten fra Sauda fått med seg store deler av publikum på allsang.

Fullt på gulvet

Og den gode stemningen holdt seg gjennom hele konserten. Eidsvåg sa han var glad for å være tilbake i Longyearbyen, hvor han har spilt flere ganger. En gang har han sågar vært på en miniturné i byen. Tilhørerne kvitterte med jubel, applaus og allsang på mange av de mest kjente låtene.

Mange hadde møtt fram for å få med seg konsertene i Brasseri Nansen. Før klokka 19.30 var det ikke en ledig stol å oppdrive, og da Bjørn Eidsvåg skulle spille var det så fullt på gulvet foran scenen at musikerne måtte gå gåsegang mellom ben og vinglass for å komme seg opp på scenen.

Publikum fikk kjente sanger som «Floden», «Eg ser», «E du den du e», «Bare ein mann» og «Skyfri himmel».

Åpnet jazzen

Før Bjørn Eidsvåg gikk på scenen fikk saksofonist Kristin Sevaldsen æren av å åpne det offisielle programmet under Polarjazz 2009.

– Det er stas at så mange har møtt fram, sier Sevaldsen, før hun startet med den afrikanskinspirerte låta «Impressions».

Med korte anekdoter ga Sevaldsen en bakgrunnshistorie til alle låtene hun spilte, og publikum lot seg rive med.

Lev mens du gjør det

– Husk å leve mens du gjør det og elske mens du tør det, sier Sevaldsen før hun avsluttet konserten med «Tobias», som handler om en gutt som levde etter det ordspråket til han døde som femåring.

Sevaldsen var svært fornøyd med konserten og responsen, til tross for at det til tider var mye småsnakk i salen under de rolige partiene av konserten.

– Jeg vil oppfordre de som er her mest for stemningen og ikke for musikken om å trekke litt lenger bak i lokalet formante festivalsjef Lasse Stener Hansen fra scenen mellom de to konsertene.

 

Last ned vedlegg

torsdag6.jpg

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!