Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spøkefullt fra Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg var i godhumør da han spilte på polarhotellet torsdag kveld. FOTO: Torill Ustad Stav

Spøkefullt fra Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg flørtet med publikum og dro i gang flere runder med allsang under konserten torsdag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2009 kl 11:17

– Jeg er fremdeles rebell nok til å spille en Grand Prix-låt under en jazzfestival, fniser en opplagt Bjørn Eidsvåg fra scenen på Polarhotellet.

Og midtveis i «Gammel drøm», som Eidsvåg sang i Melodi Grand Prix i 1985, har rockepresten fra Sauda fått med seg store deler av publikum på allsang.

Fullt på gulvet

Og den gode stemningen holdt seg gjennom hele konserten. Eidsvåg sa han var glad for å være tilbake i Longyearbyen, hvor han har spilt flere ganger. En gang har han sågar vært på en miniturné i byen. Tilhørerne kvitterte med jubel, applaus og allsang på mange av de mest kjente låtene.

Mange hadde møtt fram for å få med seg konsertene i Brasseri Nansen. Før klokka 19.30 var det ikke en ledig stol å oppdrive, og da Bjørn Eidsvåg skulle spille var det så fullt på gulvet foran scenen at musikerne måtte gå gåsegang mellom ben og vinglass for å komme seg opp på scenen.

Publikum fikk kjente sanger som «Floden», «Eg ser», «E du den du e», «Bare ein mann» og «Skyfri himmel».

Åpnet jazzen

Før Bjørn Eidsvåg gikk på scenen fikk saksofonist Kristin Sevaldsen æren av å åpne det offisielle programmet under Polarjazz 2009.

– Det er stas at så mange har møtt fram, sier Sevaldsen, før hun startet med den afrikanskinspirerte låta «Impressions».

Med korte anekdoter ga Sevaldsen en bakgrunnshistorie til alle låtene hun spilte, og publikum lot seg rive med.

Lev mens du gjør det

– Husk å leve mens du gjør det og elske mens du tør det, sier Sevaldsen før hun avsluttet konserten med «Tobias», som handler om en gutt som levde etter det ordspråket til han døde som femåring.

Sevaldsen var svært fornøyd med konserten og responsen, til tross for at det til tider var mye småsnakk i salen under de rolige partiene av konserten.

– Jeg vil oppfordre de som er her mest for stemningen og ikke for musikken om å trekke litt lenger bak i lokalet formante festivalsjef Lasse Stener Hansen fra scenen mellom de to konsertene.

 

Last ned vedlegg

torsdag6.jpg

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!