Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spitsbergen rundt

Sist fredag gikk Svalbardrittet, verdens nordligste sykkelløp, av stabelen i Longyearbyen. 70 barn i alderen 5 til 14 år deltok i løpet. Det ble premie til alle. Her viser Sigurd Berre hvor løypa går. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Spitsbergen rundt

Veikollaps i Barentsburg, minnestund i Hornsund og cruiseanløp i Ny-Ålesund. Se bildene her.

Tekst:

Publisert:

Fra våre lesere har vi fått tilsendt bilder fra Barentsburg, Hornsund og Ny-Ålesund. Bildene er tatt den siste uka.

Har du et bilde du vil dele med oss og våre lesere? Send det til: post@svalbardposten.no

Barentsburg

Sist torsdag feiet kraftig regnvær og varme vinder fra sør innover Nordenskiöld Land. Det resulterte i en rekke sørpeskred og stengte veier i Longyearbyen-området. En hytte ved foten av Platåberget ved Vestpynten ble smadret av et sørpeskred.

Heller ikke Barentsburg slapp unna mildværet. Deler av hovedveien fra Kapp Heer og inn mot Barentsburg sentrum kollapset. Trolig ble det for mye vann å ta unna for en stikkrenne, dermed har veifyllingen kollapset som følge av vannmassene.

Ny-Ålesund

Årets cruisesesong er godt i gang, også i forskerlandsbyen Ny-Ålesund. Sist helg kom det første store cruiseskipet «Ocean Princess».

Mandag denne uka, kom Svalbard-vennen og mosaikk-kunstneren Harriet Backer til Ny-Ålesund. Allerede i 1989 gjestet hun Ny-Ålesund for første gang. Under årets besøk samlet Backer og barnebarnet sammen glasskår. Glasset ble deretter omgjort til stubbekunst ved Kunstnerhytta.

Longyearbyen

For første gang ble Svalbardrittet, verdens nordligste sykkelløp, arrangert i Longyearbyen sist fredag. 70 barn i alderen 5 til 14 år deltok i løpet. Det ble premie til alle.

Mandag feiret Longyearbyen 107 år. Bursdagen, som også kalles Longyeardagen, ble markert med åpen dag på museet og galleriet. Om kvelden var det byvandring med Turid Telebond og Peter Brugmans.

Hornsund

Mandag var sokneprest Leif Magne Helgesen i Hornsund for å holde minnestund for Wieslaw Kolodziejski ved korset på Wilczekodden.

Wieslaw døde plutselig i Longyearbyen natt til fredag i forrige uke. Han var på vei til Hornsund hvor han skulle arbeide i tre måneder som leder av teknisk avdeling.

Etter minnestunden ble det skutt salutt i respekt og som en siste ære for avdøde.

Se bildet større

Veikollaps i Barentsburg sist torsdag. FOTO: Harry Lemon

Se bildet større

Trolig er det en stikkrenne som ikke har klart å ta unna alt smeltevannet. Dermed dro vannet med seg deler av veibanen og fyllingen. FOTO: Harry Lemon

Se bildet større

«Ocean Princess» anløp Ny-Ålesund som årets første store cruisebåt. FOTO: Linda Bakken

Se bildet større

Mosaikk-kunstneren Harriet Backer er en sann Svalbardvenn. Her på nok et besøk i Ny-Ålesund sist helg. FOTO: Linda Bakken

Se bildet større

Longyeardagen mandag ble blant annet markert med byvandring fra Skjæringa. FOTO: Anders Fjellestad

Se bildet større

Minnestund for Wieslaw Kolodziejski ved korset på Wilczekodden i Hornsund. I midten sokneprest Leif Magne Helgesen. FOTO: Svalbard kirke

Se bildet større

Etter minnestunden ble det skutt en salutt i respekt, og som en siste ære for avdøde.
 FOTO: Svalbard kirke

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!