Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spitsbergen rundt

Sist fredag gikk Svalbardrittet, verdens nordligste sykkelløp, av stabelen i Longyearbyen. 70 barn i alderen 5 til 14 år deltok i løpet. Det ble premie til alle. Her viser Sigurd Berre hvor løypa går. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Spitsbergen rundt

Veikollaps i Barentsburg, minnestund i Hornsund og cruiseanløp i Ny-Ålesund. Se bildene her.

Tekst:

Publisert:

Fra våre lesere har vi fått tilsendt bilder fra Barentsburg, Hornsund og Ny-Ålesund. Bildene er tatt den siste uka.

Har du et bilde du vil dele med oss og våre lesere? Send det til: post@svalbardposten.no

Barentsburg

Sist torsdag feiet kraftig regnvær og varme vinder fra sør innover Nordenskiöld Land. Det resulterte i en rekke sørpeskred og stengte veier i Longyearbyen-området. En hytte ved foten av Platåberget ved Vestpynten ble smadret av et sørpeskred.

Heller ikke Barentsburg slapp unna mildværet. Deler av hovedveien fra Kapp Heer og inn mot Barentsburg sentrum kollapset. Trolig ble det for mye vann å ta unna for en stikkrenne, dermed har veifyllingen kollapset som følge av vannmassene.

Ny-Ålesund

Årets cruisesesong er godt i gang, også i forskerlandsbyen Ny-Ålesund. Sist helg kom det første store cruiseskipet «Ocean Princess».

Mandag denne uka, kom Svalbard-vennen og mosaikk-kunstneren Harriet Backer til Ny-Ålesund. Allerede i 1989 gjestet hun Ny-Ålesund for første gang. Under årets besøk samlet Backer og barnebarnet sammen glasskår. Glasset ble deretter omgjort til stubbekunst ved Kunstnerhytta.

Longyearbyen

For første gang ble Svalbardrittet, verdens nordligste sykkelløp, arrangert i Longyearbyen sist fredag. 70 barn i alderen 5 til 14 år deltok i løpet. Det ble premie til alle.

Mandag feiret Longyearbyen 107 år. Bursdagen, som også kalles Longyeardagen, ble markert med åpen dag på museet og galleriet. Om kvelden var det byvandring med Turid Telebond og Peter Brugmans.

Hornsund

Mandag var sokneprest Leif Magne Helgesen i Hornsund for å holde minnestund for Wieslaw Kolodziejski ved korset på Wilczekodden.

Wieslaw døde plutselig i Longyearbyen natt til fredag i forrige uke. Han var på vei til Hornsund hvor han skulle arbeide i tre måneder som leder av teknisk avdeling.

Etter minnestunden ble det skutt salutt i respekt og som en siste ære for avdøde.

Se bildet større

Veikollaps i Barentsburg sist torsdag. FOTO: Harry Lemon

Se bildet større

Trolig er det en stikkrenne som ikke har klart å ta unna alt smeltevannet. Dermed dro vannet med seg deler av veibanen og fyllingen. FOTO: Harry Lemon

Se bildet større

«Ocean Princess» anløp Ny-Ålesund som årets første store cruisebåt. FOTO: Linda Bakken

Se bildet større

Mosaikk-kunstneren Harriet Backer er en sann Svalbardvenn. Her på nok et besøk i Ny-Ålesund sist helg. FOTO: Linda Bakken

Se bildet større

Longyeardagen mandag ble blant annet markert med byvandring fra Skjæringa. FOTO: Anders Fjellestad

Se bildet større

Minnestund for Wieslaw Kolodziejski ved korset på Wilczekodden i Hornsund. I midten sokneprest Leif Magne Helgesen. FOTO: Svalbard kirke

Se bildet større

Etter minnestunden ble det skutt en salutt i respekt, og som en siste ære for avdøde.
 FOTO: Svalbard kirke

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!