Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solfesten er i gang

Lerkekvartetten var vinner av Ungdommens musikkmesterskap 2010. Kvartetten består av Amanda Håøy Horn og Jonas Østervold på fiolin, Eivind Holstmark Ringstad på bratsj og Elfi Maria Lucia Øhre Marcussen på cello. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Solfesten er i gang

Solfestuka ble åpnet med klassisk musikk og utstilling på Galleri Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.03.2011 kl 12:46

– Nå står vi klar til å feire en solfestuke som er spekket med gode aktiviteter og kulturtilbud. I ethvert samfunn er kulturen viktig og er ofte limet i samfunnet, det som får oss til å føle tilhørighet. På Svalbard er det ekstra viktig. Vi er avhengig av den kulturen vi selv kan få til lokalt, sa Arne Rennedal da han åpnet Solfestuka på Galleri Svalbard søndag kveld.

Han er bestyrer i Kullungen barnehage og har bodd på Svalbard i 15 år. Til sommeren reiser han på slutt.  

Bredt program

– Når sant skal sies er det vel få lokalsamfunn, om noen, på vår størrelse som kan matche det tilbudet vi har i Longyearbyen, fortsatte Rennedal. 

Han trakk fram den store bredden i solfestprogrammet, med over 20 arrangementer både ute og inne. 

– Til tross for et barskt klima har vi utendørsarrangement som aking for de minste, solmarkeringen på sykehustrappa og sist, men ikke minst, Ta sjansen og skutersymfonien. 

Foto og malerier

Åpningen inneholdt også en minikonsert med Lerkekvartetten, som består av fire ungdommer mellom 16 og 20 år. I tillegg ble utstillingen Views åpnet. Den er en blanding av Monika Verdes malerier og fotografier av Thomas Widerberg, som begge tar utgangspunkt i landskapet. Utstillingen skal henge ut mars.

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!