Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rundtur i Longyearbyen barnehage

Kristine Frostvoll Kuraas (5) (bak t.v.), Mali Adamiak Husby (5) og Ådne Nikolai Hagen (5) viser noen av de flotte soltegningene barna i barnehagen har laget. Foran sitter Rasmus Adamiak Husby (3) (t.v.), Bo Pettersen Dyreng (3) og Iisak Trøen (4). FOTO: Karine Nigar Aarskog

Rundtur i Longyearbyen barnehage

– Vi kan! Det er slagordet for den nasjonale barnehagedagen som arrangeres i dag. I Longyearbyen barnehage ga barna selv en rundtur for å vise hva de kan. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2011 kl 10:07

– Vi har lært om dronninga og prinsessen, forklarer Kristine Frostvoll Kuraas (5) og peker på en kollasj med bilder av alle i det norske kongehuset. 

Svalbardposten er på besøk i Longyearbyen barnehage og har fått tre guider til å vise rundt. Kristine er fra avdelingen som heter «Snadden», mens Ådne Nikolai Hagen (5) og Mali Adamiak Husby (5) går i «Moskusen». 

Mali forteller om da de hadde brannøvelse for ikke så lenge siden.

– Da ringte brannalarmen, og vi gikk ut i gangen og tok på jakke. Jeg kledde på meg fortest, og så stilte jeg meg i døra, forteller hun.

Agurk og tomat

De tre guidene viser også fram hva de dyrker i barnehagen. Blant annet har de sådd frø til tomater, gulrot, persille, agurk og solsikker. Turen går videre til noen bilder fra da de hadde rypeuke i barnehagen. Da fikk alle se hvordan rypa ser ut inni, og de fikk smake på rypekjøtt.

– Det der er hånda mi, sier Mali og peker på et bilde av en hånd som holder en rypefot. 

Omvisningen fortsetter til den minste avdelingen, der barna er mellom ett og tre år. 

– Her må du være litt stille, hvis ikke blir de små barna skremt, hvisker Mali. 

En god hverdag

På rundturen møter Svalbardposten også administrasjonssjef Ivar Undheim og daglig leder for Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen. De har blitt spesielt invitert av barnehagen til å komme på åpen dag. 

– Målet med åpen dag er at politikerne skal komme og se hvordan hverdagen er i barnehagene og alt det som barna kan, forklarer pedagogisk leder i «Moskusen», Gunnhild Antonsen. 

Ellingsen er imponert over det hun ser. 

– Vi får en bekreftelse på at barna har et godt tilbud. Barnehagene driver vanlig, så det er gjennomsnittet vi får se, og det ligger høyt, sier Ellingsen. 

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!