Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rundtur i Longyearbyen barnehage

Kristine Frostvoll Kuraas (5) (bak t.v.), Mali Adamiak Husby (5) og Ådne Nikolai Hagen (5) viser noen av de flotte soltegningene barna i barnehagen har laget. Foran sitter Rasmus Adamiak Husby (3) (t.v.), Bo Pettersen Dyreng (3) og Iisak Trøen (4). FOTO: Karine Nigar Aarskog

Rundtur i Longyearbyen barnehage

– Vi kan! Det er slagordet for den nasjonale barnehagedagen som arrangeres i dag. I Longyearbyen barnehage ga barna selv en rundtur for å vise hva de kan. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2011 kl 10:07

– Vi har lært om dronninga og prinsessen, forklarer Kristine Frostvoll Kuraas (5) og peker på en kollasj med bilder av alle i det norske kongehuset. 

Svalbardposten er på besøk i Longyearbyen barnehage og har fått tre guider til å vise rundt. Kristine er fra avdelingen som heter «Snadden», mens Ådne Nikolai Hagen (5) og Mali Adamiak Husby (5) går i «Moskusen». 

Mali forteller om da de hadde brannøvelse for ikke så lenge siden.

– Da ringte brannalarmen, og vi gikk ut i gangen og tok på jakke. Jeg kledde på meg fortest, og så stilte jeg meg i døra, forteller hun.

Agurk og tomat

De tre guidene viser også fram hva de dyrker i barnehagen. Blant annet har de sådd frø til tomater, gulrot, persille, agurk og solsikker. Turen går videre til noen bilder fra da de hadde rypeuke i barnehagen. Da fikk alle se hvordan rypa ser ut inni, og de fikk smake på rypekjøtt.

– Det der er hånda mi, sier Mali og peker på et bilde av en hånd som holder en rypefot. 

Omvisningen fortsetter til den minste avdelingen, der barna er mellom ett og tre år. 

– Her må du være litt stille, hvis ikke blir de små barna skremt, hvisker Mali. 

En god hverdag

På rundturen møter Svalbardposten også administrasjonssjef Ivar Undheim og daglig leder for Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen. De har blitt spesielt invitert av barnehagen til å komme på åpen dag. 

– Målet med åpen dag er at politikerne skal komme og se hvordan hverdagen er i barnehagene og alt det som barna kan, forklarer pedagogisk leder i «Moskusen», Gunnhild Antonsen. 

Ellingsen er imponert over det hun ser. 

– Vi får en bekreftelse på at barna har et godt tilbud. Barnehagene driver vanlig, så det er gjennomsnittet vi får se, og det ligger høyt, sier Ellingsen. 

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!