Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rundtur i Longyearbyen barnehage

Kristine Frostvoll Kuraas (5) (bak t.v.), Mali Adamiak Husby (5) og Ådne Nikolai Hagen (5) viser noen av de flotte soltegningene barna i barnehagen har laget. Foran sitter Rasmus Adamiak Husby (3) (t.v.), Bo Pettersen Dyreng (3) og Iisak Trøen (4). FOTO: Karine Nigar Aarskog

Rundtur i Longyearbyen barnehage

– Vi kan! Det er slagordet for den nasjonale barnehagedagen som arrangeres i dag. I Longyearbyen barnehage ga barna selv en rundtur for å vise hva de kan. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2011 kl 10:07

– Vi har lært om dronninga og prinsessen, forklarer Kristine Frostvoll Kuraas (5) og peker på en kollasj med bilder av alle i det norske kongehuset. 

Svalbardposten er på besøk i Longyearbyen barnehage og har fått tre guider til å vise rundt. Kristine er fra avdelingen som heter «Snadden», mens Ådne Nikolai Hagen (5) og Mali Adamiak Husby (5) går i «Moskusen». 

Mali forteller om da de hadde brannøvelse for ikke så lenge siden.

– Da ringte brannalarmen, og vi gikk ut i gangen og tok på jakke. Jeg kledde på meg fortest, og så stilte jeg meg i døra, forteller hun.

Agurk og tomat

De tre guidene viser også fram hva de dyrker i barnehagen. Blant annet har de sådd frø til tomater, gulrot, persille, agurk og solsikker. Turen går videre til noen bilder fra da de hadde rypeuke i barnehagen. Da fikk alle se hvordan rypa ser ut inni, og de fikk smake på rypekjøtt.

– Det der er hånda mi, sier Mali og peker på et bilde av en hånd som holder en rypefot. 

Omvisningen fortsetter til den minste avdelingen, der barna er mellom ett og tre år. 

– Her må du være litt stille, hvis ikke blir de små barna skremt, hvisker Mali. 

En god hverdag

På rundturen møter Svalbardposten også administrasjonssjef Ivar Undheim og daglig leder for Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen. De har blitt spesielt invitert av barnehagen til å komme på åpen dag. 

– Målet med åpen dag er at politikerne skal komme og se hvordan hverdagen er i barnehagene og alt det som barna kan, forklarer pedagogisk leder i «Moskusen», Gunnhild Antonsen. 

Ellingsen er imponert over det hun ser. 

– Vi får en bekreftelse på at barna har et godt tilbud. Barnehagene driver vanlig, så det er gjennomsnittet vi får se, og det ligger høyt, sier Ellingsen. 

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!