Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønskenes postkasse

Mange ønskelister har funnet veien til Gruve 2-nissens postkasse også i år. FOTO: Anders Fjellestad

Ønskenes postkasse

Som alltid er det travle tider for Gruve 2-nissen nå rett før jul. Vi har tatt en liten titt på ønskelistene som har havnet i nissens postkasse.

Tekst:

Publisert:

Finland og Nordpolen kan bare gi seg. Det er på Svalbard nissen bor, og han holder til i Gruve 2 i Longyearbyen. De siste ukene har nissens postkasse stått utplassert nedenfor gruva, og til nå har 112 ønskelister blitt lagt i postkassa. Svalbardposten har snakket med en travel nisse, og snill som han er, har han latt oss få innsyn i ønskelistene.

Mann og snø

I år er det iPad, lego, to meter snø, ulltøy og fred på jorda som er de mest populære ønskene til barna.

Tiedemannsjordet barnehage i Skien lurer på om nissen kanskje kan gjøre noe med været hos dem.

«Kjære julenissen på Svalbard. Vi er en liten barnehage i Skien. Her er det vinter, men vi har ikke noe snø, bare tåke og regn. Kan du ordne med litt snø til oss, hvis du greier det?», spør barna i Skien.

I ly av mørketida har også voksne sneket seg bort til postkassa.

«Kjære Svalbardnisse. Jeg ønsker meg en feiende flott og dugendes mann som behandler meg på en respektfull og god måte», skriver en som passende nok kaller seg «Optimist og realist».

Møtte drømmemannen

Kjærligheten blomstrer også blant studentene våre. I et lettere fortvilet brev til Gruve 2-nissen skriver en anonym student:

«Kjære Julenissen. Hvorfor må jeg treffe det mest fantastiske mennesket helt på slutten av semesteret, for så å bli tvunget til å reise ifra ham? Pass på Michael».

Kanskje nissen kan ordne et ­semester til på Svalbard for den unge kvinnen?

Også barna viser mye kjærlighet og omtanke. Flere lurer veldig på hvordan det går med nissen i julestria, og takker samtidig ærbødigst for fjorårets jul.

«Hei! Jeg heter Pia og er veldig takknemlig for alle gavene jeg fikk i fjor. I år skal jeg på ferie til Gran Canaria og feire jul der, så jeg lurer på om du kan komme dit, slik at jeg får noen julegaver», spør hun.

Tror på nissen

«Hei Julenissen. Jeg har hørt at mamma hjelper deg med å henge opp på julekalenderen. PS: jeg tror på deg!», lover Aurora.

Og til slutt tar vi med ønskelista til lille Sigrid, som tydeligvis hadde en svært innbringende jul i fjor.

«Takk for alt jeg fikk. I år ønsker jeg meg et pengeskap», skriver hun.

Se bildet større

FOTO: Svalbardposten

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!