Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

O jul med din glede…

Så ble det lys på julegranen! FOTO: Hilde Røsvik

O jul med din glede…

Snøen og julestemninga kom akkurat i tide til første søndag i advent.

Tekst:

Publisert:

Mange startet søndagen i kirken med tenning av lys og en stemningsfull familiegudstjeneste med mye sang og musikk.

På ettermiddagen var det fakkeltog fra Huset via postkassen til nissen i Gruve 2b i Nybyen. De minste fikk putte ønskelisten sin i postkassen. Da er forarbeidet til julemåneden unnagjort og ventetiden kan begynne.

På torget ble alle ønsket velkommen av vakker julemusikk av storbandet som for anledningen stod i gangen til Lompensenteret for å holde varmen. Utdeling av pepperkake og varm gløgg så ut til å gjøre godt.

Årets julegran var litt mindre enn den opprinnelige planen, kunne Anne Lise Klungseth Sandvik fortelle. Båten som skulle frakte den seks meter lange julegranen fra Tromsø kom ikke opp i tide, dermed ble et tre meter langt tre sendt opp med postflyet.

– En nødløsning. Som dere ser er det litt lite, men det duger da fint, sa hun humoristisk og forsikret at det har vært verre.

Forventningsfulle barn og voksne flokket seg rundt granen og endelig kom lysene på. Små og store tok del i julesang og gang rundt juletreet. Etter hvert kom, tradisjonen tro, tre lure nisser med julepakker til alle barna.

Nøkkelord

Se bildet større

Barna stilte seg raskt i kø da nissene dukket opp med store sekker. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Nissejenta Lerke Tinasdatter Johansen(3) fikk med seg mamma Tina Elisabeth Jakobsen på ‹‹Jeg gikk meg over sjø og land.›› FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Pappa Espen Helgesen og Håkon Hammervoll Helgesen (2) passer på at storesøster Astrid (5) får ønskelisten til julenissen oppi postkassen nedenfor Gruve 2b . FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Polargospel var med på gudstjenesten første søndag i advent. De framførte mange fine sanger for en fullsatt kirke. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Storbandet sørget for julemusikken under julegrantenningen. De stod innenfor dørene til Lompensenteret for å holde både fingre og instrument varme. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Mange var samlet til tenning av julegranen utenfor Lompensenteret. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Mange tok bena fatt og deltok i fakkeltoget fra Huset, forbi skolen og ned til byen i den stjerneklare, vakre ettermiddagen. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!