Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjære julenisse

Julenissen holder til i Gruve 2b og har det særdeles travelt nå før jul. Ned i postkassen hans ramler det stadig inn flere ønskelister. Noen av dem er presentert her. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Kjære julenisse

Det er travle tider for Gruve 2-nissen. Postkassen hans fylles av ønskelister med alt fra kvelerslanger til mer stillhet.

Tekst:

Publisert:

Noen har laget egne konvolutter med brettede papirstjerner, klistremerker og glitter. Andre har vært mer praktiske og kopiert opp ønskelister som de har fylt ut selv.

Nissen har også i år gitt Svalbard­posten lov til å ta en kikk på ønske­listene. Vi kan røpe at det vil ligge høyhelte sko under juletrærne til mange unge piker, og at laserpistoler og ekte lasersverd vil fylle en stor del av julenissens slede, om ønskene som står nedskrevet på listene går i oppfyllelse.

Kvelerslange og isbjørn
Levende dyr kommer også høyt opp på årets lister, både hunder, katter, kaniner, levende isbjørnunger og kvelerslanger .

«Jeg ønsker meg en ekte kanin og en lekehund som kan bjefe og hope og leke og kose og såve og rulle runt og få spise. Og jeg ønsker meg en fule leke til underlatene mine. Jeg ønsker meg en doke som kan snake baby språk», skriver Adelia til nissen.

Noen ønsker seg dyre leker og Ipad, telefoner og fjernsyn. Andre, som Frida, ønsker også litt utenfor seg selv:

«Til julenissen. Jeg ønsker meg et nyt deksel, og se deg på ånklig og fred på jord hverså snil. PS og nye ski.»

En annen har bare ønsker for Longyearbyen og menneskene her.

«Kjære julenisse jeg håper du har det bra, jeg ønsker meg stillhet, mest egentlig, stillhet over rosa fjell i februar - og forutsigbarhet og ei god framtid for dette lille samfunnet - og ellers, jo - at folk tør å åpne hjertene sine - slippe hverandre inn - det ønsker jeg aller mest, hilsen meg (39)».

– Ikke vekk oss
Noen få ønskelister kommer fra utlandet, ellers er de aller fleste tydelig merket med veier i Longyearbyen. En gutt skal til fastlandet og gir derfor en nærmere forklaring på hvor han skal feire. Han kommer også med følgende oppfordring: «Vær så snill og ikke vekk oss, vi sover oppe på loftet.»

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

Den største gaven veier ni tonn

100- og 50-års jubileene i Ny-Ålesund skal feires fire dager til ende, minst. En av gavene veier ni tonn.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

O jul med din glede…

Snøen og julestemninga kom akkurat i tide til første søndag i advent.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!