Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjære julenisse

Julenissen holder til i Gruve 2b og har det særdeles travelt nå før jul. Ned i postkassen hans ramler det stadig inn flere ønskelister. Noen av dem er presentert her. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Kjære julenisse

Det er travle tider for Gruve 2-nissen. Postkassen hans fylles av ønskelister med alt fra kvelerslanger til mer stillhet.

Tekst:

Publisert:

Noen har laget egne konvolutter med brettede papirstjerner, klistremerker og glitter. Andre har vært mer praktiske og kopiert opp ønskelister som de har fylt ut selv.

Nissen har også i år gitt Svalbard­posten lov til å ta en kikk på ønske­listene. Vi kan røpe at det vil ligge høyhelte sko under juletrærne til mange unge piker, og at laserpistoler og ekte lasersverd vil fylle en stor del av julenissens slede, om ønskene som står nedskrevet på listene går i oppfyllelse.

Kvelerslange og isbjørn
Levende dyr kommer også høyt opp på årets lister, både hunder, katter, kaniner, levende isbjørnunger og kvelerslanger .

«Jeg ønsker meg en ekte kanin og en lekehund som kan bjefe og hope og leke og kose og såve og rulle runt og få spise. Og jeg ønsker meg en fule leke til underlatene mine. Jeg ønsker meg en doke som kan snake baby språk», skriver Adelia til nissen.

Noen ønsker seg dyre leker og Ipad, telefoner og fjernsyn. Andre, som Frida, ønsker også litt utenfor seg selv:

«Til julenissen. Jeg ønsker meg et nyt deksel, og se deg på ånklig og fred på jord hverså snil. PS og nye ski.»

En annen har bare ønsker for Longyearbyen og menneskene her.

«Kjære julenisse jeg håper du har det bra, jeg ønsker meg stillhet, mest egentlig, stillhet over rosa fjell i februar - og forutsigbarhet og ei god framtid for dette lille samfunnet - og ellers, jo - at folk tør å åpne hjertene sine - slippe hverandre inn - det ønsker jeg aller mest, hilsen meg (39)».

– Ikke vekk oss
Noen få ønskelister kommer fra utlandet, ellers er de aller fleste tydelig merket med veier i Longyearbyen. En gutt skal til fastlandet og gir derfor en nærmere forklaring på hvor han skal feire. Han kommer også med følgende oppfordring: «Vær så snill og ikke vekk oss, vi sover oppe på loftet.»

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!