Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjære julenisse

Julenissen holder til i Gruve 2b og har det særdeles travelt nå før jul. Ned i postkassen hans ramler det stadig inn flere ønskelister. Noen av dem er presentert her. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Kjære julenisse

Det er travle tider for Gruve 2-nissen. Postkassen hans fylles av ønskelister med alt fra kvelerslanger til mer stillhet.

Noen har laget egne konvolutter med brettede papirstjerner, klistremerker og glitter. Andre har vært mer praktiske og kopiert opp ønskelister som de har fylt ut selv.

Nissen har også i år gitt Svalbard­posten lov til å ta en kikk på ønske­listene. Vi kan røpe at det vil ligge høyhelte sko under juletrærne til mange unge piker, og at laserpistoler og ekte lasersverd vil fylle en stor del av julenissens slede, om ønskene som står nedskrevet på listene går i oppfyllelse.

Kvelerslange og isbjørn
Levende dyr kommer også høyt opp på årets lister, både hunder, katter, kaniner, levende isbjørnunger og kvelerslanger .

«Jeg ønsker meg en ekte kanin og en lekehund som kan bjefe og hope og leke og kose og såve og rulle runt og få spise. Og jeg ønsker meg en fule leke til underlatene mine. Jeg ønsker meg en doke som kan snake baby språk», skriver Adelia til nissen.

Noen ønsker seg dyre leker og Ipad, telefoner og fjernsyn. Andre, som Frida, ønsker også litt utenfor seg selv:

«Til julenissen. Jeg ønsker meg et nyt deksel, og se deg på ånklig og fred på jord hverså snil. PS og nye ski.»

En annen har bare ønsker for Longyearbyen og menneskene her.

«Kjære julenisse jeg håper du har det bra, jeg ønsker meg stillhet, mest egentlig, stillhet over rosa fjell i februar - og forutsigbarhet og ei god framtid for dette lille samfunnet - og ellers, jo - at folk tør å åpne hjertene sine - slippe hverandre inn - det ønsker jeg aller mest, hilsen meg (39)».

– Ikke vekk oss
Noen få ønskelister kommer fra utlandet, ellers er de aller fleste tydelig merket med veier i Longyearbyen. En gutt skal til fastlandet og gir derfor en nærmere forklaring på hvor han skal feire. Han kommer også med følgende oppfordring: «Vær så snill og ikke vekk oss, vi sover oppe på loftet.»

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!