Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nye, politiske gullkorn

Trykk på bildet for å lese gullkornene. FOTO: Svalbardposten

Nye, politiske gullkorn

Som vanlig har vi samlet noen politiske gullkorn fra ulike politiske møter den siste tida.

Tekst:

Publisert:

Du trodde kanskje det hadde blitt stille og humørløst i de politiske møtene? Slett ikke! Tross økonomiske vansker og mørketid, vet politikerne å underholde - både frivillig og ufrivillig.

Husk at alle politiske møter i utgangspunktet er åpne. De fleste av dem finner sted i møterommet Newtontoppen i Næringsbygget. Finn fram termosen og møt opp!

Se oversikt over møter, politiske saker og dokumenter her (ekstern lenke).

Har du et spørsmål til politikerne? Da kan du spørre dem direkte i forkant av hvert lokalstyremøte. Reglementet er under, hentet fra Longyearbyen lokalstyre sine nettsider:


Retningslinjer for offentlig spørretid ved lokalstyrets møter

1. Umiddelbart før Lokalstyrets møter settes, gjennomføres det inntil 30 minutters offentlig spørretid i møtesalen. Dette gjelder imidlertid ikke i forbindelse med Lokalstyrets økonomiplan- og budsjettmøter.

2. Foreligger det ingen spørsmål ved møtets begynnelse eller utnyttes ikke spørretiden fullt ut, settes møtet og forhandlingene begynner etter foreliggende saksliste.

3. Straks forhandlingene er påbegynt, bortfaller spørretiden.

4. Alle personer som er innført i befolkningsregisteret for Svalbard og bosatt i Longyearbyen, kan stille spørsmål til Lokalstyret, Lokalstyrets leder eller det enkelte medlem av Lokalstyret. Lokalstyrets medlemmer kan selv ikke delta som spørsmålsstillere.

5. Spørsmålene må være av allmenn interesse for Longyearbyens innbyggere.

6. Et spørsmål skal være kort, og det må normalt bare ta inntil 3 minutter å stille spørsmålet med eventuell redegjørelse og inntil 3 minutter å besvare det. Utover dette kan det likevel gis anledning for et kort tilleggsspørsmål og svar.

7. Spørsmål kan ikke påregnes besvart uten at de er skriftlig anmeldt (innkommet) til lederen av lokalstyret senest 2 virkedager før møtet. Spørsmål som ikke forsvarlig kan besvares umiddelbart, utsettes til neste møte.

8. Spørsmålsstilleren eller møtelederen, dersom spørsmålsstilleren ikke kan eller ønsker det, fremfører spørsmålet med eventuell redegjørelse for lokalstyret.

9. Spørsmålet besvares av den det er rettet til. Rettes spørsmålet til Lokalstyret, svarer møtelederen på spørsmålet.

10. Dersom et spørsmål stilles vedrørende saker som er oppført på sakslisten, besvares spørsmålet etter behandlingen av vedkommende sak.

11. Oppstår det tvil om forståelsen av disse retningslinjene, avgjør møteleder tvisten.

12. Er et medlem eller møtende varamedlem av lokalstyret ikke enig i møteleders avgjørelse, kan vedkommende etter spørretiden forlange at det omtvistede forhold tas opp til ny behandling på neste møte.

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!