Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny bok om sjøfugler

 

Ny bok om sjøfugler

Forsker Geir Wing Gabrielsen fra Norsk Polarinstitutt og forfatter Kirsti Blom kommer med en ny bok i den brageprisnominerte polarserien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2011 kl 12:59

Geir Wing Gabrielsen har i en årrekke forsket på sjøfugler. I boka «Sjøfugler i Arktis» tar han og Kirsti Blom leserne med til sjøfuglene på Svalbard, skriver Norsk Polarinstitutt på sin nettside.

Der spiser fuglene larver, snegler, børstemark, krepsdyr og fisk før de går opp på land for å legge egg. Sjøfuglene speiler havet og forteller om fiskene og smådyrene som lever der.

Miljøgifter

I de ekstreme forholdene langt mot nord klarer de små fuglene å overleve. De overlever trusselen polarreven og andre fugler utgjør, men er sårbare for oljesøl og overfiske. Boka beskriver blant annet det aktuelle temaet miljøgifter og hvilke konsekvenser de får for sjøfuglene. Miljøgifter som mennesker slipper ut i luft og hav, blir lagret i fuglekroppene og gjør livet vanskelig for polarmåke, storjo og ismåke. Sjøfuglene er langt på vei også et bilde på hvordan kloden vår har det.

Bokserie

Tidligere har Kirsti Blom samarbeidet med blant andre reveforsker Eva Fuglei og rypeforsker Åshild Ønvik Pedersen, og det er hittil kommet ut seks bøker for barn om dyreliv og klima i Arktis.

Boka «Sjøfugler i Arktis» lanseres på Norsk Polarinstitutts bibliotek i Tromsø i morgen.

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!