Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny bok om sjøfugler

 

Ny bok om sjøfugler

Forsker Geir Wing Gabrielsen fra Norsk Polarinstitutt og forfatter Kirsti Blom kommer med en ny bok i den brageprisnominerte polarserien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2011 kl 12:59

Geir Wing Gabrielsen har i en årrekke forsket på sjøfugler. I boka «Sjøfugler i Arktis» tar han og Kirsti Blom leserne med til sjøfuglene på Svalbard, skriver Norsk Polarinstitutt på sin nettside.

Der spiser fuglene larver, snegler, børstemark, krepsdyr og fisk før de går opp på land for å legge egg. Sjøfuglene speiler havet og forteller om fiskene og smådyrene som lever der.

Miljøgifter

I de ekstreme forholdene langt mot nord klarer de små fuglene å overleve. De overlever trusselen polarreven og andre fugler utgjør, men er sårbare for oljesøl og overfiske. Boka beskriver blant annet det aktuelle temaet miljøgifter og hvilke konsekvenser de får for sjøfuglene. Miljøgifter som mennesker slipper ut i luft og hav, blir lagret i fuglekroppene og gjør livet vanskelig for polarmåke, storjo og ismåke. Sjøfuglene er langt på vei også et bilde på hvordan kloden vår har det.

Bokserie

Tidligere har Kirsti Blom samarbeidet med blant andre reveforsker Eva Fuglei og rypeforsker Åshild Ønvik Pedersen, og det er hittil kommet ut seks bøker for barn om dyreliv og klima i Arktis.

Boka «Sjøfugler i Arktis» lanseres på Norsk Polarinstitutts bibliotek i Tromsø i morgen.

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!