Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ny bok om sjøfugler

 

Ny bok om sjøfugler

Forsker Geir Wing Gabrielsen fra Norsk Polarinstitutt og forfatter Kirsti Blom kommer med en ny bok i den brageprisnominerte polarserien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2011 kl 12:59

Geir Wing Gabrielsen har i en årrekke forsket på sjøfugler. I boka «Sjøfugler i Arktis» tar han og Kirsti Blom leserne med til sjøfuglene på Svalbard, skriver Norsk Polarinstitutt på sin nettside.

Der spiser fuglene larver, snegler, børstemark, krepsdyr og fisk før de går opp på land for å legge egg. Sjøfuglene speiler havet og forteller om fiskene og smådyrene som lever der.

Miljøgifter

I de ekstreme forholdene langt mot nord klarer de små fuglene å overleve. De overlever trusselen polarreven og andre fugler utgjør, men er sårbare for oljesøl og overfiske. Boka beskriver blant annet det aktuelle temaet miljøgifter og hvilke konsekvenser de får for sjøfuglene. Miljøgifter som mennesker slipper ut i luft og hav, blir lagret i fuglekroppene og gjør livet vanskelig for polarmåke, storjo og ismåke. Sjøfuglene er langt på vei også et bilde på hvordan kloden vår har det.

Bokserie

Tidligere har Kirsti Blom samarbeidet med blant andre reveforsker Eva Fuglei og rypeforsker Åshild Ønvik Pedersen, og det er hittil kommet ut seks bøker for barn om dyreliv og klima i Arktis.

Boka «Sjøfugler i Arktis» lanseres på Norsk Polarinstitutts bibliotek i Tromsø i morgen.

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!