Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nei, den har ikke gått

10. juli: Nysnø har gjort stetten sterkere enn noen gang før. FOTO: Anders Fjellestad

Nei, den har ikke gått

Søndag så det ut som om stetten i champagneglasset i Operafjellet hadde gått, men nærbilder viser at så ikke var tilfelle.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2013 kl 14:43

En smal slintre av is og snø bandt fremdeles sammen glasset og stilken, noe som var vanskelig å se fra byen. Observasjoner sent mandag kveld viste at glasset og stilken fremdeles var bundet sammen av den smale is-stripa.

Hele tirsdag var champagneglasset dekket av lave skyer, og det var derfor ikke mulig å avkrefte eller bekrefte om stetten hadde gått. Onsdag morgen hadde det falt snø i fjellsida, og dermed henger glasset og stilken fremdeles i hop.

Svalbardpostens egen «stetten-kommisjon» kan derfor slå fast at stetten ikke har gått. Dermed venter vi fremdeles i spenning på sommeren, og resultatet av Svalbardpostens gjettekonkurranse er ennå ikke avgjort.

Den som gjetter riktig eller nærmest dato får et inngravert konjakkglass, mens den som kommer nest nærmest, får en annen premie.

Fristen for å sende inn datoforslag gikk ut 1. juli.

Nøkkelord

Se bildet større

Tatt ved midnatt til 9. juli: Fra byen så det ut som om stetten hadde gått, men nærbilder viser at en tynn stripe av is fremdeles bandt sammen glasset og stilken. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!