Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nærmer seg mål

Nick Weis-Fogh (t.v.), Jon Gunnar Hansen og Siv Lunde suser av gårde på indiske veier. Legg merke til en av de alltid tilstedeværende indiske løshundene i bakgrunnen. FOTO: Privat

Tuk-tuk-løpet:

Nærmer seg mål

Svalbards tuk-tuk-helter har snart krysset India i Rickshaw Run.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2012 kl 11:48

«Kon-Tuki III», bestående av Nick Weis-Fogh, Siv Lunde og Jon Gunnar Hansen, har allerede tilbakelagt rundt 2.500 kilometer på livlige, indiske veier.

Reisen fra Shillong i østre India startet 9. september. Siden har turen gått vestover, med alt fra tempelovernattinger, punkteringer, nestenuhell og tom tank.

Indiske veier er kjent for å være mildt sagt annerledes. For vestlige øyne, kan veiene fortone seg som et eneste langt sirkus. Vannbøfler, manglende bruer, kreative kjøretøy og iltre elefanter er slett ikke umulig å se langs veiene.

Underveis i Rickshaw Run har flere lag opplevd ulykker og skader. Svalbardlaget bedyrer imidlertid at de er forsiktige og tar det med ro. Målet med turen er å samle inn penger til vannprosjekt som skal gi flere indere rent vant.

De siste dagene har Svalbard-laget vært i byen Agra, som huser majestetiske Taj Mahal, samt Jaipur som er kjent for sin rosa gamleby. Torsdag startet laget på det som trolig blir nest siste etappe: Jaipur-Jodhpur, en strekning på drøye 300 kilometer.

Fra Jodhpur til endestasjonen Jaisalmer er det rundt 270 kilometer, ifølge Google Maps. Dermed kan Kon-Tuki nå målet i morgen, fredag. Reisen kan også følges på trioens Facebook-side.

Send din hilsen til de helsprø gruvebusene i kommentarfeltet under:

Se bildet større

Reiseruta til «Kon-Tuki III». Trykk på bildet for å se større kart. FOTO: Google Maps/ Svalbardposten

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!