Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nærmer seg mål

Nick Weis-Fogh (t.v.), Jon Gunnar Hansen og Siv Lunde suser av gårde på indiske veier. Legg merke til en av de alltid tilstedeværende indiske løshundene i bakgrunnen. FOTO: Privat

Tuk-tuk-løpet:

Nærmer seg mål

Svalbards tuk-tuk-helter har snart krysset India i Rickshaw Run.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2012 kl 11:48

«Kon-Tuki III», bestående av Nick Weis-Fogh, Siv Lunde og Jon Gunnar Hansen, har allerede tilbakelagt rundt 2.500 kilometer på livlige, indiske veier.

Reisen fra Shillong i østre India startet 9. september. Siden har turen gått vestover, med alt fra tempelovernattinger, punkteringer, nestenuhell og tom tank.

Indiske veier er kjent for å være mildt sagt annerledes. For vestlige øyne, kan veiene fortone seg som et eneste langt sirkus. Vannbøfler, manglende bruer, kreative kjøretøy og iltre elefanter er slett ikke umulig å se langs veiene.

Underveis i Rickshaw Run har flere lag opplevd ulykker og skader. Svalbardlaget bedyrer imidlertid at de er forsiktige og tar det med ro. Målet med turen er å samle inn penger til vannprosjekt som skal gi flere indere rent vant.

De siste dagene har Svalbard-laget vært i byen Agra, som huser majestetiske Taj Mahal, samt Jaipur som er kjent for sin rosa gamleby. Torsdag startet laget på det som trolig blir nest siste etappe: Jaipur-Jodhpur, en strekning på drøye 300 kilometer.

Fra Jodhpur til endestasjonen Jaisalmer er det rundt 270 kilometer, ifølge Google Maps. Dermed kan Kon-Tuki nå målet i morgen, fredag. Reisen kan også følges på trioens Facebook-side.

Send din hilsen til de helsprø gruvebusene i kommentarfeltet under:

Se bildet større

Reiseruta til «Kon-Tuki III». Trykk på bildet for å se større kart. FOTO: Google Maps/ Svalbardposten

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!