Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange ivrige små skiløpere

Sjuåringene liker å være på onsdagsrennene fordi de treffer venner, og har det dessuten gøy på ski. Ofte bir det flere turer i løypa som går fra Skjæringa og sørover. Fra venstre: Elvira Kemnitz, Jardar N. Skogset og Ane Løvberg. FOTO: Christopher Engås

Mange ivrige små skiløpere

130 barn har deltatt en eller flere ganger i onsdagsrennene.

Tekst:

Publisert:

– Vi går onsdagsrenn!!! Og det er alltid artig. Vi treffer venner og har det morsomt på ski, runger det fra sjuåringene Elvira Kemnitz, Jardar N. Skogset og Ane Løvberg idet de kommer halsende opp til Skjæringa.

De tre er blant om lag 130 barn som har deltatt i de ukentlige rennene, som formelt kalles for Telenorkarusellen, siden starten 25. februar.


– Fine onsdager
I forrige uke var det nest siste onsdagsrenn for denne sesongen, og da var premieutdelingen allerede i gang. Carina Hansen var blant de som fikk seg ei pen lue med Telenor-logo.

Rune Brendlien leder skigruppa i Svalbard Turn, og er fornøyd med årets utgave.

– Jeg synes det er veldig bra når 130 er med en eller flere ganger, og de aller fleste av disse har vært med flere ganger, sier Brendlien.

– Vi har også vært heldige med været. Selv om det har vært en del ruskevær, har det stort sett bare vært fine onsdager, legger han til.


«Alle» er med
Starten er på Skjæringa. Ungene følger løypa langs veien til Huset og opp til Sverdrupbyen, før de returnerer. De minste snur gjerne lenge før de har kommet til løypas vendepunkt, og noen går flere turer.

Leder i Svalbard Turn, Helle Jakobsen, trekker fram en unik ting med onsdagsrennene som idrettslaget har merket seg over tid.

– Vi ser at på disse skirennene dukker det opp barn som ikke er med på noen andre aktiviteter i regi av Svalbard Turn. Det er derfor et viktig arrangement. Og så får man også luftet mor og far på disse kveldene, sier Jakobsen.

Nøkkelord

Se bildet større

Carina Hansen med lua som hun fikk i premie. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Rune Brendlien registrerer Celine Jessen (t.v.) og Silje Bjerke Nerland. Om lag 130 barn har vært med på årets Telenorkarusell, eller onsdagsrenn som de også kalles. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Amund Kvarum Hagen (4 3/4) i fint driv sammen med pappa Asbjørn Hagen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Jentene tok fart oppi fjellet for å få litt ekstra fart etter skirennet. Fremst Pia Bronken Eidesen, deretter følger Live Larsen Bertelsen, Kine Marlene Selnes og Sigrid Vilja Andersen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Magasin

20 festivaler unnagjort - og flere blir det

Polarjazzen gjennomført med suksess - igjen.

Gleder seg til å ta fatt

Mandag kom den nye administrasjonssjefen til byen. Hun skal lede 250 ansatte i Longyearbyen lokalstyre.

50 aktive år med jakt- og fiske-glede

Hadde Jeger og fisk i 1984 fått bestemme, ville det i dag vært hare på Svalbard og isbjørnjakt.

 
Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!