Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

VIl ta i et tak

FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

VIl ta i et tak

Trine Krystad vil få til et skikkelig ryddetokt.

Navn: Trine Krystad.
Alder: 44.
Yrke: Prosjektleder for Visit Svalbards prosjekt «Merket for bærekraftig reisemål.»
Kommer fra: Hammerfest.
Vært på svalbard siden: 1994.

Hvordan havnet du her?
Jeg takket ja til sommerjobb i Spitsbergen Travel. Ikke visste jeg da at jeg samtidig sa ja til 20 år på Svalbard. Jeg har nå bodd lengere i Longyearbyen enn jeg har bodd i hjembyen min.

Hva skal du i sommer?
Vi drar dit vinden i seilene fører oss: Litt hit og dit, og opp og ned i Norge - pluss en tur til varmere strøk! Å være sammen med familien og treffe tidligere og nåværende Svalbardvenner i Lofoten blir suverent!

Hva er det beste du vet å gjøre på Svalbard om sommeren?
Å være på vårt landsted i nord; hytta vår på Vindodden. Ei uke på Vindodden når jakta starter er sommerferiens høydepunkt.

Hva skulle du ønske det ble snakket mer om?
I dag, med så mange gjester på besøk i Longyearbyen, velger jeg å fokusere på den store altomfattende og helhetlige generaloppryddinga i Longyearbyen.
Jeg er helt sikker på at mange er enige i at byen burde shines og ryddes, og at byens uryddige uttrykk ikke samsvarer med naturen rundt oss.

Når blir du redd?
Jeg frykter sykdom, og blir skikkelig redd når noen i familien eller venner blir syk. Og av og til er jeg også litt redd for isbjørn, sterk vind og høy sjø.

Hvem tar du med deg til en øde øy?
Familien min og vennene mine. Og et orkester for å skape ekstra god stemning. Kanskje Violet Road, da blir det garantert god stemning. Jeg tar også med noen proffe kokker som kan lage deilig mat til oss. Dette høres jo mere ut som en slags festival!? Ødeøyfestivalen!
Hvis ikke så må det bli Frida, eldste dattera mi, for hun kan ta meg på ryggen og svømme hjem. Eller Ella, yngste dattera mi, for hun er til å spise opp. Og dersom det er snakk om virkelig å overleve på ei øde øy så tar jeg med kjæresten min!

Verste eller beste sommerminne?
Gode minner har jeg fra sommerferiene på hytta i Nord Norge, når sola skinner og du vet dagen blir bra - allerede før du har stått opp. For så å tusle ut på trappa med en kopp kaffe. Akkompagnert av lyden av kjenningsmelodien til Reiseradioen, og få servert jordbær til frokost.

Hvordan var ditt første kyss?
Bra. Som oppmuntret meg til å fortsette å kysse.

Hvis du kunne trylle, hva ville du tryllet fram da?

Akkurat i disse dager; en detaljert plan for familiens sommerferie med alle steder og reiser ferdig plottet inn og bestilt – med godvær som dro sammen med oss!
På et mer medmenneskelig plan så ville jeg ha svingt tryllestaven min over alle som ikke har det bra. Som hver dag – på en eller annen måte, må fighte for livet sitt.

Hva er det modigste du har gjort?

Sett i lys av de noe dystre framtidsutsiktene i et miljø- og klimaperspektiv, og med all dritten som finnes i verden og all ondskap blant mennesker, så må jeg si at å få barn og være mamma er noe av det modigste jeg har gjort!
Og fineste!

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!