Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Et trygt rede blant 800 kubikk

Natt og dag jobber snøspurvmor- og far med å samle frø og innsekter, og fore sine avkom i skuter-redet. FOTO: Ole Magnus Rapp

Et trygt rede blant 800 kubikk

Under panseret på en knallrød Polaris 800 har snøspurvparet bygd byens tryggeste rede.

Hit kommer hverken lure rever eller aggressive stormåser.

Skuteren skal ikke brukes på lenge, og står fint oppstilt for sommerlagring. Nå pågår en travel trafikk ut og inn av motorens lufteluker. Snøspurvmor - og far plukker frø og innsekter, og forer sine 4-5 sultne avkom. Hver gang de voksne ankommer, starter hylekoret under skuterpanseret.

Langs veien passerer biltrafikk, nysgjerrige turister og lekende barn. Spurveparet jobber med sitt, og ser på naboene som trygge støttespillere.

Snøspurven hekker normalt rett på bakken, både egg og avkom er svært utsatt for rovfugl og rev. Nylig lusket en fjellrev rundt i nabolaget, tok med seg en nyfødt fugleunge til foreldrenes store fortvilelser. De hadde reir under et hus, men reven visste godt hvor han skulle lete.

Men skuter-reiret får reven ikke tak i, og snart vokser skuter-spurvene opp så de tar av på egne vinger. Godt hjulpet av en knallrød Polaris.

Nøkkelord

Se bildet større

Natt og dag jobber snøspurvmor- og far med å samle frø og insekter, og fore sine avkom i skuter-redet. FOTO: Ole Magnus Rapp

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!