Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Et trygt rede blant 800 kubikk

Natt og dag jobber snøspurvmor- og far med å samle frø og innsekter, og fore sine avkom i skuter-redet. FOTO: Ole Magnus Rapp

Et trygt rede blant 800 kubikk

Under panseret på en knallrød Polaris 800 har snøspurvparet bygd byens tryggeste rede.

Tekst:

Publisert:

Hit kommer hverken lure rever eller aggressive stormåser.

Skuteren skal ikke brukes på lenge, og står fint oppstilt for sommerlagring. Nå pågår en travel trafikk ut og inn av motorens lufteluker. Snøspurvmor - og far plukker frø og innsekter, og forer sine 4-5 sultne avkom. Hver gang de voksne ankommer, starter hylekoret under skuterpanseret.

Langs veien passerer biltrafikk, nysgjerrige turister og lekende barn. Spurveparet jobber med sitt, og ser på naboene som trygge støttespillere.

Snøspurven hekker normalt rett på bakken, både egg og avkom er svært utsatt for rovfugl og rev. Nylig lusket en fjellrev rundt i nabolaget, tok med seg en nyfødt fugleunge til foreldrenes store fortvilelser. De hadde reir under et hus, men reven visste godt hvor han skulle lete.

Men skuter-reiret får reven ikke tak i, og snart vokser skuter-spurvene opp så de tar av på egne vinger. Godt hjulpet av en knallrød Polaris.

Nøkkelord

Se bildet større

Natt og dag jobber snøspurvmor- og far med å samle frø og insekter, og fore sine avkom i skuter-redet. FOTO: Ole Magnus Rapp

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!