Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kreativitet og giverglede

Anne Lise Klungseth Sandvik gleder seg til søndagens auksjon, der blant andre disse gjenstandene skal auksjoneres bort. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Kreativitet og giverglede

Aksjonsgruppa for tv-aksjonen i Longyearbyen overstrømmes av folk som vil gi gaver og bidrag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2009 kl 08:14

– Det har vært ufattelig mye, jeg er helt svimeslått av hvor mange som har henvendt seg og spurt hva de kan bidra med, sier aksjonsleder Anne Lise Klungseth Sandvik.

Årets sjekkekjole

Allerede før årets komité hadde begynt å jobbe kom det forslag. Blant dem var Tove Eide som hadde sydd en supporterkjole i Manchester United-stoff. Den ønsket hun å donere til søndagens auksjon, som er den store finalen i tv-aksjonen.

– Det må være årets sjekkekjole. Eller kanskje den kan være noe for en ihuga Manchester United-fan som vil at kona skal være riktig antrukket under tippekampen, smiler Sandvik.

NASA-kjeledress

Også hos andre har bidragene til auksjonen sittet løst. Svalbards miljøvernfond gir tradisjonen tro et isbjørnskinn, og Norsk Polarinstitutt gir for andre år på rad en eksklusiv rundtur på Svalbard med forskningsbåten «Lance». Svalbard kirke gir en helikoptertur til Hornsund. Nytt av året er blant annet et sikkerhetskurs for to personer i regi av Unis og et prøvedykk i Svalbardhallen for to personer i regi av dykkeklubben.

Blant de mer kuriøse gavene er en kjeledress fra romforskningssenteret NASA i USA og to blokker med betalingsmerker fra Arctic Coal Company fra amerikanertida mellom 1906 og 1916.

– De ble funnet i en kjeller i forbindelse med en opprydding 60 år etter at selskapet ble avviklet, forklarer Sandvik.

Ny auksjonarius

Auksjonen holdes i år i restauranten på Polarhotellet, fordi Andréesalen er opptatt. Auksjonarius blir assisterende sysselmann Lars Fause. Han tar over arven etter tidligere sysselmannsførstebetjent Petter Braaten. Med seg som assistent har Fause konstituert miljøvernsjef hos Sysselmannen, Per Kyrre Reymert.

Se hele lista over auksjonsobjektene her!

Last ned vedlegg

Auksjonsliste.pdf

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!