Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kongelig bok er klar

Kronprins Frederik, kronprinsesse Victoria og kronprins Haakon besøkte blant annet Longyearbyen og Ny-Ålesund i fjor sommer. FOTO: Birger Amundsen

Kongelig bok er klar

Polarboka der de skandinaviske tronarvingene har skrevet hvert sitt kapittel, er nå å finne i butikkhyllene. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.11.2009 kl 14:49

I fjor sommer besøkte kronprins Haakon, kronprins Frederik av Danmark og kronprinsesse Victoria av Sverige Svalbard. Tronarvingene fulgte forskerne om bord på isbryteren «Oden» for å få større innsikt i klimaendringene i Arktis. I juni i år var de på Grønland for å sette fokus på klimaendringene og hvilke konsekvenser de har for menneskene som lever der.

Reisene var en del av en felles nordisk markering av Det internasjonale polaråret (IPY). Tronarvingene var alle beskyttere av Polaråret i sine respektive land.

Veldedige formål

Nå foreligger boka «Kongelig polartokt», der de tre tronarvingene har skrevet hvert sitt kapittel om inntrykk fra reisene. I tillegg skriver forskerne Minik T. Rosing, Anders Karlqvist og Pål Prestrud om polarforskning og klimaspørsmål, og hva de mener kan gjøres.

Overskuddet fra boken vil gå til veldedige formål.

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!