Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glimt fra uka som gikk

Nordnorsk Symfoniorkester gjør opptak på Breinosa. FOTO: Birger Amundsen

Glimt fra uka som gikk

Her kommer noen lokale glimt fra den siste uka.

Tekst:

Publisert:

Sist fredag holdt Nordnorsk Symfoniorkester konsert i kulturhuset, deretter en konsert i kirka søndag. Lørdag gjorde orkesteret en rekke filmopptak til en promoteringsvideo. Opptakene ble gjort flere steder i nærområdet, som her på Breinosa, like ved Eiscat-anlegget. Christian Lindberg dirigerer.

Denne uka har bydd på varierende vær, men tirsdag var helt strålende. Det utnyttet disse studentene i Nybyen. Med pensumbøker og åpen skjorte tok de eksamensinnspurten i solsteika på taket.

Elever ved Longyearbyen skole framfører stykket «Trampeklapp» for medelever i kulturhuset torsdag forrige uke. Elevene fikk kun én dag på seg til å forberede forestillingen, under kyndig veiledning av musikklærerne Roy Bjørnli og Ivar Harry Johansen fra Sør-Helgeland. Meningen med stykket er å få elevene til å samarbeide på tvers av klassetrinn.

Se bildet større

Studentene i Nybyen nyter en forsmak av sommervær. FOTO: Anders Fjellestad

Se bildet større

Elever ved Longyearbyen skole farmførte stykket «Trampeklapp» for medelever i kulturhuset torsdag forrige uke. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!