Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glimt fra uka som gikk

Longyearbyen (i blått) tapte fotballkampen og dermed idressutvekslingen forrige helg. FOTO: Helle M. Jakobsen

Glimt fra uka som gikk

Sola er tilbake, og det går ikke upåaktet hen etter nesten fire måneder med mørketid.

Tekst:

Publisert:

Vi starter fra idrettsutvekslingen mellom Barentsburg og Longyearbyen sist lørdag. Denne gang var Longyearbyen vert, og 25 personer var med i den russiske delegasjonen.

Vant på straffekonkurranse

Sjakkspillerne kunne ikke komme denne gangen, så det ble konkurrert i innebandy, bordtennis, badminton, volley­ball og fotball.

Longyearbyen vant innebandy og badminton. Dermed var det fotballen som skulle avgjøre det hele.

Kampen endte med straffespark-konkurranse, som russerne gikk seirende ut av. Dermed vant russerne utvekslingen 2-3.

– Det er spennende at resultatene varierer. Dette gir motivasjon til økt innsats ved neste idrettsutveksling, sier daglig leder Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn.

I fjor vant nordmennene en utveksling og russerne den andre.

Hun forteller at håndball kan bli en ny gren ved senere utvekslinger. Neste utveksling er i Barentsburg 16. mars.

Båtliv på Hopen

Fra den meteorologiske stasjonen på Hopen har vi fått to glimt fra livet på øya. På bildet øverst til høyre feires soldagen 10. februar med grillfest. Sola gjemte seg bak skyene, men det stoppet ikke mannskapet fra å fleske til med en grillfest.

På bildet under monterer Tom Richard Sund (t.v.), meteorologifullmektig Ted Riise og fagarbeider Nils Aarreberg Juell den etterlengtede Evinrude E-tec motoren. Den skal forhåpentligvis gjøre båtlivet enklere på Hopen, etter mange år med problematiske og trøblete påhengsmotorer.

Hittil i år har mannskapet hatt besøk av to hvalrosser, men ingen isbjørner. Per nå ser en dermed ut til å sette minimumsrekord når det gjelder isbjørn.

Solglimt

Sist helg var mørketida over i Longyearbyen, men solstrålene når ikke Longyearbyens dype dal før om to uker. Mange la derfor ut på tur sist lørdag i håp om å fange noen av de første solstrålene ute i terrenget.

På bildet nederst til høyre viser sola seg fram nær det 925 meter høye Lusitaniafjellet, mellom Sassendalen og De Geerdalen.

Se bildet større

Kokk Tom Richard Sund (t.v.), fagarbeider Nils Aarreberg Juell og stasjonssjef Kåre Holter Solhjell feirer soldagen på Hopen med grillfest. FOTO: Kåre Holter Solhjell

Se bildet større

Tom Richard Sund (foran), Ted Riise (i båten) og Nils Aarreberg Juell (t.v.) monterer den etterlengtede påhengsmotoren. FOTO: Kåre Holter Solhjell

Se bildet større

Sola presset seg så vidt over horisonten, sett fra Lusitaniafjellet sist lørdag. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!