Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glimt fra uka som gikk

Pia (8) og Knut (6, delvis skjult) syntes ikke det gjorde noe å gå glipp av en skoledag da forrige søndagens fly fra fastlandet ble kansellert på grunn av glatt rullebane. Mandag denne uken landet de sammen med pappa Ruben Eidesen. Sammen med dem kom også mange som evakuerte til fastlandet før jul. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Glimt fra uka som gikk

Folk kom tilbake etter juleferie og tragedien på Danskøya ble vist som teater.

Tekst:

Publisert:

Mandag kom to fly til Longyearbyen med fastboende som hadde hatt ekstra lang juleferie. Søndagens fly ble kansellert på grunn av glatt rullebane i Longyearbyen, og passasjerene fikk en ekstra natt i Tromsø.

Kunstnernettverket Scene Helgeland satte opp stykket «Helt bort fra tiden» på kulturhuset torsdag. Stykket handler om Torgeir Møkleby og Harald Simonsen som omkom på Danskøya i 1922.

Nøkkelord

Se bildet større

Kunstnernettverket Scene Helgeland satte opp stykket «Helt bort fra tiden» på kulturhuset i går. Stykket handler om Torgeir Møkleby og Harald Simonsen som omkom på Danskøya i 1922. Her øver skuespillerne Ida Løken og Richard Olsen. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!