Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glimt fra uka som gikk

Pia (8) og Knut (6, delvis skjult) syntes ikke det gjorde noe å gå glipp av en skoledag da forrige søndagens fly fra fastlandet ble kansellert på grunn av glatt rullebane. Mandag denne uken landet de sammen med pappa Ruben Eidesen. Sammen med dem kom også mange som evakuerte til fastlandet før jul. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Glimt fra uka som gikk

Folk kom tilbake etter juleferie og tragedien på Danskøya ble vist som teater.

Tekst:

Publisert:

Mandag kom to fly til Longyearbyen med fastboende som hadde hatt ekstra lang juleferie. Søndagens fly ble kansellert på grunn av glatt rullebane i Longyearbyen, og passasjerene fikk en ekstra natt i Tromsø.

Kunstnernettverket Scene Helgeland satte opp stykket «Helt bort fra tiden» på kulturhuset torsdag. Stykket handler om Torgeir Møkleby og Harald Simonsen som omkom på Danskøya i 1922.

Nøkkelord

Se bildet større

Kunstnernettverket Scene Helgeland satte opp stykket «Helt bort fra tiden» på kulturhuset i går. Stykket handler om Torgeir Møkleby og Harald Simonsen som omkom på Danskøya i 1922. Her øver skuespillerne Ida Løken og Richard Olsen. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!