Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glimt fra dagene som gikk

Longyearbyens fotballspillende jenter og gutter var i Tromsø forrige helg. FOTO: DAG ARNE HUSDAL

Glimt fra dagene som gikk

Longyearbyens unge fotballspillere var i Tromsø sist helg.

Tekst:

Publisert:

45 barn fra Longyearbyen fikk prøvd seg mot fastlandslag under fotballturneringen Julestjerna sist helg. Tre av seks lokale lag kom til finalen.

Jentene imponerte

Det var jentene i alderen 11 til 13 år som sto for den største prestasjonen under turneringen .

– De kom til finalen. Den endte uavgjort, og de tapte på at de hadde færre cornere enn det andre laget, sier leder Øyvind Alnæs for fotballgruppa.

Turneringen foregikk i Tromsø­hallen, og fotballgruppas medlemmer fra 5. til 10. klasse fikk være med.

God stemning

Alnæs forteller at det var god stemning blant ungdommene fra tidlig morgen til langt på kveld.

– Jeg tror det er et av høydepunktene i løpet av året. En ting er å spille fotball, en annen ting er å få være i byen og å gå på kjøpesenter. Og selvfølgelig å bo sammen på hotell, sier han.

– Hvor viktig er det å komme ned og konkurrere med andre?

– Jeg tror det er kjempeviktig. Dette er den muligheten de har. Det er gøy å spille mot andre og kjenne på egne prestasjoner, sier treneren.

Se bildet større

Pernilla Carlsson (t.v.) og Antonia Linzbach fra Longyearbyen dykkerklubb var to av 2.200 dykkere verden over som dykket samtidig kvelden 2. november. De to dykket i fjæra utenfor dykkerklubben på Sjøskrenten. Vannet holdt 4 grader, og morilden sørget i det minste for litt lys i det mørke vannet, kan de to dykkerne fortelle. Rekorden for fellesdykk var i 2009, med 2.749 deltakere fra hele verden. FOTO: PRIVAT

Se bildet større

Om ikke lenge inntar hundrevis av snøskutere terrenget rundt om på øya. Lørdag var det snøskuterens dag over hele landet, noe som også ble markert i Longyearbyen. IGP og Henningsen Transport & Guiding stilte ut skutere og utstyr i sentrum. Svalbard Snøscooterutleie holdt seg imidlertid i eget hus og åpnet verksted og skuterhall for vaffelspisende besøkende. FOTO: ANDERS FJELLESTAD

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!