Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glad for at stadig flere barnefamilier besøker Barentsburg

Trust Arktikugol merker en økning i besøket i årets snøskutersesong, og de er spesielt glad for at antallet familiegrupper øker mest. Nå jobbes det med bedre tilrettelegging for barn i Barentsburg. FOTO: Christopher Engås

Glad for at stadig flere barnefamilier besøker Barentsburg

Trust Arktikugol skal bli «Turist Arktikugol», skrev Svalbardposten i fjor. Slik er det ikke blitt ennå, men det jobbes fortsatt med saken.

Tekst:

Publisert:

– Vi har merket en markant vekst i antall besøkende på hotellet vårt i Barentsburg i år. Men det er ikke sikkert det skyldes bare det faktum at vi har satset. Vi har også hatt solformørkelsen som bidro til at vi så langt har flere besøkende, sier turistsjef Timofej Rogosjin i Trust Arktikugol i Barentsburg.


Glad for familier
Rogosjin forstår engelsk, men foretrekker å ha med seg tolk og resepsjonist på hotellet Katerina Zwonkova på en rundtur i Barentsburg med Svalbardposten. Uoppfordret formidler Zwonkova det hun vet sjefen er glad for, når vi passerer oppstilte snøskutere med sluffer bak.

– Vi er svært glad for at det nå kommer flere familiefolk på besøk til oss enn tidligere. Det er den største forskjellen på nå og tidligere. Dessverre har vi ikke fått tid til å tilrettelegge alt for disse verdifulle gjestene ennå, sier hun og sikter til lekeapparatene ved skolen som er sørgelig utdaterte og nedslitte.

Rogosjin har imidlertid tatt affære.

– Så snart det blir tid og anledning skal vi bygge et nytt lekeområde for barn. Det er denne typen gjester vi ønsker mer av, forsikrer han.


Butikkbygging
Den russiske tradisjonen er gjerne slik at det tar lang tid før planer blir gjennomført. Men turistsjef Timofej Rogosjin er utålmodig. Han tar Svalbardposten med til et bygg ved havna, like der turistbåtene legger til. Her er folk i gang med å bygge en suvernirbutikk.

– Den skal være i drift om bare noen få uker, sier Rogosjin og hjelper samtidig karene med å bære inn et hylleelement.

Innvendig er det lyst og trivelig, med spotter i takene og over hyllene, med en disk klar til bevertning. Zwonkova forteller at suvenirvarene skal velges med omhu.

– Vi vil ha fram det russiske, og har bestilt varer produsert hovedsakelig i det nordvestlige Russland. Og så skal vi ha noe som skal produseres her i Barentsburg, sier hun og sikter til den lille syfabrikken som skal brukes til formålet.


Konsulat-utstilling
Et annet tilbud til besøkende som Rogosjin lover skal være klart i løpet av noen uker, skal befinne seg i den gamle konsulatbygningen. Den turkise kolossen i den nordlige delen av bosettingen er fortsatt stengt, men det har foregått et arbeid med oppussing. Og innholdet er bestilt.

– Vi har fått låne ei stor privateid bildesamling som viser det historiske Barentsburg, ulike deler av oppbyggingen, hendelser av betydning og annet, forteller han.

Trust Arktikugol er så begeistret for utstillingen at de forhandler med eieren om å få beholde den i Barentsburg permanent.

– Like viktig som utstillingen er det at vi får åpnet et nytt bygg med historisk sus, som besøkende kan få oppleve, sier Rogosjin.


Språksatsing
Det er mye mer Trust Arktikugol jobber med for å gjøre Barentsburg mer attraktivt. Zwonkova ramser opp:

– Vi jobber med et service-rom på hotellet, med stabil WiFi i området og ikke minst med å få alt det tekniske utstyret som er på plass til å virke. Telefonene på rommene, for eksempel, er foreløpig bare pyntegjenstander, sier hun leende.

Til slutt lover Rogosjin et definitivt tiltak for å bedre komforten til besøkende.

– Staben her skal gjennomgå kursing i engelsk, slik at alle kan gjøre seg forstått på et grunnleggende nivå. Jeg er ikke fornøyd med situasjonen slik den er i dag, sier han litt flirfull – fordi han er smertelig klar over at han selv må bruke tolk i en prat med lokalavisa fra Longyearbyen

Nøkkelord

Se bildet større

Hotellet i Barentsburg er blitt pent, men har fortsatt mangler. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Denne bygningnen, nede ved turisthavna, er for tiden under bygging. Den skal bli til en butikk som i all hovedsak skal inneholde lokale og russiske suvernirartikler. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Turistsjef Timofej Rogosjin og Katerina Zwonkova foran den gamle konsulatbygningen. Om noen uker skal bygget debutere som galleri med ei stor fotosamling fra Barentsburg. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Magasin

20 festivaler unnagjort - og flere blir det

Polarjazzen gjennomført med suksess - igjen.

Gleder seg til å ta fatt

Mandag kom den nye administrasjonssjefen til byen. Hun skal lede 250 ansatte i Longyearbyen lokalstyre.

50 aktive år med jakt- og fiske-glede

Hadde Jeger og fisk i 1984 fått bestemme, ville det i dag vært hare på Svalbard og isbjørnjakt.

 
Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!