Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gavecontainer på vei

Espen Halvorsen har brukt de siste to ukene på å samle julegaver til barn som må tilbringe jula på sykehuset. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Gavecontainer på vei

En container full av julegaver er på vei fra Svalbard til barn på St. Olavs Hospital i Trondheim. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2009 kl 10:00

Isbjørnbamser, bøker, leker og sjokolade fra Barentsburg er noe av det som fyller containeren som i dag sendes fra Longyearbyen til Tromsø. Derfra skal den videre til en rekke steder i Nord- og Midt-Norge, før den havner på St. Olavs Hospital 18. desember.

Eget kunstverk

Pakkecontaineren er et initiativ som Posten selv har tatt, og julegavene skal deles ut til barn på flere av de store sykehusene i Norge. Det er femte året postansatte i Norge samler inn gaver til barn på sykehus og andre året Longyearbyen er med. Her har også næringslivet og kunstnere gitt gaver. 

– Det er 20 bidragsytere. Blant dem er kunstner Aino Grib som kastet seg rundt og malte et bilde som hun gir bort, sier førstepostbetjent Espen Halvorsen ved Longyearbyen postkontor. 

Kaffe og musikk

Han forteller at de fleste gavene er pakket inn og skal gis til hvert enkelt barn, men at noen av gavene gis til hele barneavdelingen ved sykehuset. 

– Vi sender av gårde noen kaffekopper og en cd av Liv Mari Schei, så de som har nattevakt kan høre på den og drikke kaffe. Så det drypper litt på de voksne også, sier Halvorsen. 

Full container

Egentlig skulle den samme containeren fått mer innhold etter hvert som den kommer innom andre store terminaler hos Posten og Bring. Men siden containeren fra Longyearbyen allerede er full, regner Halvorsen med at det blir flere containere. Han anslår at det bare i Longyearbyen er samlet inn minst 60 gaver.

– Er du overrasket over at så mange har sagt ja til å gi gaver?

– Både ja og nei. Jeg vet at folk er flinke til å gi, men at vi skulle klare å fylle en hel container alene, det hadde jeg ikke trodd, svarer Halvorsen. 

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!