Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gavecontainer på vei

Espen Halvorsen har brukt de siste to ukene på å samle julegaver til barn som må tilbringe jula på sykehuset. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Gavecontainer på vei

En container full av julegaver er på vei fra Svalbard til barn på St. Olavs Hospital i Trondheim. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2009 kl 10:00

Isbjørnbamser, bøker, leker og sjokolade fra Barentsburg er noe av det som fyller containeren som i dag sendes fra Longyearbyen til Tromsø. Derfra skal den videre til en rekke steder i Nord- og Midt-Norge, før den havner på St. Olavs Hospital 18. desember.

Eget kunstverk

Pakkecontaineren er et initiativ som Posten selv har tatt, og julegavene skal deles ut til barn på flere av de store sykehusene i Norge. Det er femte året postansatte i Norge samler inn gaver til barn på sykehus og andre året Longyearbyen er med. Her har også næringslivet og kunstnere gitt gaver. 

– Det er 20 bidragsytere. Blant dem er kunstner Aino Grib som kastet seg rundt og malte et bilde som hun gir bort, sier førstepostbetjent Espen Halvorsen ved Longyearbyen postkontor. 

Kaffe og musikk

Han forteller at de fleste gavene er pakket inn og skal gis til hvert enkelt barn, men at noen av gavene gis til hele barneavdelingen ved sykehuset. 

– Vi sender av gårde noen kaffekopper og en cd av Liv Mari Schei, så de som har nattevakt kan høre på den og drikke kaffe. Så det drypper litt på de voksne også, sier Halvorsen. 

Full container

Egentlig skulle den samme containeren fått mer innhold etter hvert som den kommer innom andre store terminaler hos Posten og Bring. Men siden containeren fra Longyearbyen allerede er full, regner Halvorsen med at det blir flere containere. Han anslår at det bare i Longyearbyen er samlet inn minst 60 gaver.

– Er du overrasket over at så mange har sagt ja til å gi gaver?

– Både ja og nei. Jeg vet at folk er flinke til å gi, men at vi skulle klare å fylle en hel container alene, det hadde jeg ikke trodd, svarer Halvorsen. 

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!