Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ga alt for tv-aksjonen

Joachim Myhrvang i Longyearbyen brannvesen idet han kaster seg over målstreken foran Jørn K. Hansen, som løp for samlelaget «Spitsbergen Hit og Dit». De to ble dømt likt i mål med tiden 16 minutter og 11 sekunder. Kampen sto om 13. og 14. plassen. FOTO: Birger Amundsen

Ga alt for tv-aksjonen

Brannkonstabel Joachim Myhrvangs passering av målstreken er betegnende for innsatsen under lørdagens stafett for tv-aksjonen: Full trøkk fra start til mål. Koste hva det koste vil.

– Jeg gjorde alt jeg kunne for å ta igjen Jørn. Da jeg gjorde det slengte jeg litt med leppa, og spurte om han var interessert i en kopp kaffe. Vi stilte opp for gøy for å lage litt show, sier brannkonstabelen.

Sammen med de fire andre i laget løp Myhrvang i tunge brannmannsdrakter, som knapt egner seg til annet enn å stå i.

Aksjonsleder Lene Villumsen i årets tv-aksjon er svært fornøyd både med deltakelsen og med stemningen i målområdet ved Svalbardbutikken.

– Vi kommer til å gjenta dette neste år. Da vil vi arrangere stafetten i september, når det er litt varmere, sier Lene Villumsen. Det er innsamlingsaksjonen til årets tv-aksjon som står bak arrangementet sammen med Svalbard Turn.

Løypa besto av fem etapper, og gikk gjennom sentrumsområdet av Longyearbyen.

Flere bilder fra stafetten HER.


75 løpere

13 bedriftslag og to private lag deltok. Påmeldingsgebyret for bedriftslag var 2.000 kroner, for private 1.000. Det resulterte i 28.000 kroner til aksjonen.

Ti av lagene var blandede, i tillegg til fire rene herrelag og ett kvinnelag.

Unis var den desidert største aktøren, med tre studentlag og to lag ansatte. Tredjelaget til studentene, et ungt herrelag, vant suverent på 12 minutter og 25 sekunder.

Sysselmannen stilte med to blandede lag, hvorav førstelaget løp på 13 minutter og 11 sekunder.

Det eneste damelaget som deltok besto av Store Norske-ansatte, som for anledningen løp i rosa hjelmer. Til tross for at de kom aller sist, vant de sin klasse. Noe publikum ga uttrykk for med applaus og jubel.


Går til Amnesty

I tillegg til stafetten, pågikk en rekke andre arrangementer rundt om i byen i regi av tv-aksjonen. Lene Villumsen er særdeles godt fornøyd med innsatsen så langt. Ikke minst med de mange som stilte med boller og kaker og brød, som ble solgt i inngangen til Svalbardbutikken lørdag. Thailendere stilte med en stor pose vårruller, som gikk unna som varme hvetebrød.

Lørdag og søndag var det loppemarked i Unis-kantina, noe som også brakte inn godt med penger til innsamlingsaksjonen.

Så langt har det kommet inn over 100.000 kroner i kassa, som i år går til Amnesty International. Og ennå gjenstår de aller største arrangementene, ikke minst høydepunktet: Auksjonen på Polarhotellet søndag.

Flere bilder fra stafetten.

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

Kald sovepose ødela ikke camp-opplevelsen

Rekorddeltagelse på Camp Svalbard.

Henter trærnes forgjengere

To fossilsteiner fra Longyearbyen skal fortelle trærnes utviklingshistorie i Botanisk hage i Oslo.

Gjør «Oden» klar til å tygge is

Mens Norges forskningsisbryter fremdeles er under bygging, blir alt lagt til rette for at svenskenes «Oden» skal finne ny kunnskap i isen.

Et trygt rede blant 800 kubikk

Under panseret på en knallrød Polaris 800 har snøspurvparet bygd byens tryggeste rede.

Gruve 7-kull skal drive veteranlok på fastlandet

Tertitten-banen er fire kilometer lang.

Intervju av intervjuerne

Lasse, Live og Pia har spisset blyantene og stilt inn mikrofonen. Svalbardposten får konkurranse av rykende fersk avis.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!