Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Første år uten stafettlag

Birgit Suhr (t.v.), Elisabeth Bergstrøm, Pernille Bronken Eidesen, Trine Håkonsen, Marit Melby Lorentsen og Liv Ødegaard er spreke joggedamer. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Første år uten stafettlag

Svalbard Turn har stilt lag til Holmenkollstafetten i Oslo hvert år siden 1986. I år blir rekka brutt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.05.2011 kl 09:49

– Det er kjedelig. Vi ønsker å holde liv i joggegruppa og håper flere vil være med. På 1980- tallet stilte Svalbard Turn med både dame- og herrelag, og det var kniving om å få plass, sier leder for joggegruppa, Trine Håkonsen. 

Hun er en av de som trofast stiller til felles løping hver tirsdag og torsdag.

Motiverende

Gruppa møtes ved Lompensenteret og løper gjennom Longyearbyen i et åttetall. Opp til Huset, bort til Nybyen, ned til Haugen, over Museumsveien til Skjæringa og tilbake til Lompensenteret via Sjøområdet. 

– Dager med dårlig vær, når man egentlig ikke orker å komme seg ut, er det veldig motiverende at det er andre som løper, sier Pernille Bronken Eidesen. 

Men antallet ivrige joggere i Longyearbyen blir stadig færre. 

– Nå er vi fire-fem som løper, og det er bare damer, sier leder for joggegruppa, Trine Håkonsen. 

– Hva synes du om at dere er så få?

– Selve løpeturen er gøy, og vi er ute året rundt. Men vi har problemer med å rekruttere folk til Holmenkollstafetten. Selv i fjor, da vi hadde rent damelag, måtte vi ha hjelp fra folk på fastlandet, svarer Håkonsen. 

Hele traseen

Stafetten, som omtales som vårens vakreste eventyr, går av stabelen i Oslo i dag, og det blir første gang siden 1986 at Svalbard Turn ikke stiller lag. Det kommer likevel til å være Svalbard-folk i løypa. Trine Håkonsen skal, sammen med Pernille Bronken Eidesen og Elisabeth Bergstrøm, løpe hele den 18 kilometer lange distansen. 

– Det blir en god treningstur før halvmaraton i Longyearbyen 4. juni, smiler Håkonsen. 

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!