Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flittige barn og unge

Ungene i Polarflokken og Kullungen barnehager troppet onsdag opp i banken for å levere penger de har samlet inn til tv-aksjonen gjennom matsalg og åpen dag i barnehagene. Det ble en jevn «kamp», Polarflokken samlet inn 16.389 kroner, Kullungen 16.044 kroner. Her teller bankens Svenn Are Johansen pengene, mens barna fra Kullungen følger ivrig med. FOTO: Anders Fjellestad

Flittige barn og unge

Byens barn og unge er i full sving, både med å samle inn penger til Amnesty og holde Vinkelstasjonen ryddig.

Søndag er det aksjonsdag for årets tv-aksjon. Inntektene går til Amnesty International, og Longyearbyen har som vanlig vært i sving i flere uker allerede.

Stafett, bilvask, auksjon og loddsalg er bare noe av det som er gjennomført for å samle inn penger til Amnesty. Også byens barn har jobbet på spreng for tv-aksjonen. Barnehagene har hatt åpen dag og servert middag og kaffe til foreldre og venner. Onsdag morgen denne uka, var barn fra både Polarflokken og Kullungen i banken for å levere inn sitt bidrag. Begge barnehagene hadde samlet inn drøye 16.000 kroner hver, noe som ga over 32.000 kroner til tv-aksjonen.

Samme ettermiddag var det storstilt aksjonsdag på Longyearbyen skole. Her solgte elevene lodd, mat og kaker og fylte skolen med yrende liv og aktiviteter. I løpet av onsdagen, samlet elevene inn hele 82.000 kroner til tv-aksjonen.

Men skoleungdommen har også vært i sving for å rydde opp rundt Vinkelstasjonen ved Endalen. Denne gang var 10. klasse ved Longyearbyen skole som fjernet søppel og støv i og rundt bygningen. Pengene skal de bruke til vårens klassetur til Danmark.

Se bildet større

10. klasse ved Longyearbyen skole hadde sist fredag dugnad på Vinkelstasjonen til Store Norske i Endalen. De ryddet bort søppel inni og utenfor bygningen og feide bort store hauger med gammelt støv og skitt. De stilte opp for å samle inn penger til klasseturen til Danmark til våren. For ordens skyld, klassen har ingenting å gjøre med hærverket på stasjonen tidligere denne måneden. FOTO: Terje Carlsen

Siste nytt i Magasin

Kald sovepose ødela ikke camp-opplevelsen

Rekorddeltagelse på Camp Svalbard.

Henter trærnes forgjengere

To fossilsteiner fra Longyearbyen skal fortelle trærnes utviklingshistorie i Botanisk hage i Oslo.

Gjør «Oden» klar til å tygge is

Mens Norges forskningsisbryter fremdeles er under bygging, blir alt lagt til rette for at svenskenes «Oden» skal finne ny kunnskap i isen.

Et trygt rede blant 800 kubikk

Under panseret på en knallrød Polaris 800 har snøspurvparet bygd byens tryggeste rede.

Gruve 7-kull skal drive veteranlok på fastlandet

Tertitten-banen er fire kilometer lang.

Intervju av intervjuerne

Lasse, Live og Pia har spisset blyantene og stilt inn mikrofonen. Svalbardposten får konkurranse av rykende fersk avis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!