Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flittige barn og unge

Ungene i Polarflokken og Kullungen barnehager troppet onsdag opp i banken for å levere penger de har samlet inn til tv-aksjonen gjennom matsalg og åpen dag i barnehagene. Det ble en jevn «kamp», Polarflokken samlet inn 16.389 kroner, Kullungen 16.044 kroner. Her teller bankens Svenn Are Johansen pengene, mens barna fra Kullungen følger ivrig med. FOTO: Anders Fjellestad

Flittige barn og unge

Byens barn og unge er i full sving, både med å samle inn penger til Amnesty og holde Vinkelstasjonen ryddig.

Tekst:

Publisert:

Søndag er det aksjonsdag for årets tv-aksjon. Inntektene går til Amnesty International, og Longyearbyen har som vanlig vært i sving i flere uker allerede.

Stafett, bilvask, auksjon og loddsalg er bare noe av det som er gjennomført for å samle inn penger til Amnesty. Også byens barn har jobbet på spreng for tv-aksjonen. Barnehagene har hatt åpen dag og servert middag og kaffe til foreldre og venner. Onsdag morgen denne uka, var barn fra både Polarflokken og Kullungen i banken for å levere inn sitt bidrag. Begge barnehagene hadde samlet inn drøye 16.000 kroner hver, noe som ga over 32.000 kroner til tv-aksjonen.

Samme ettermiddag var det storstilt aksjonsdag på Longyearbyen skole. Her solgte elevene lodd, mat og kaker og fylte skolen med yrende liv og aktiviteter. I løpet av onsdagen, samlet elevene inn hele 82.000 kroner til tv-aksjonen.

Men skoleungdommen har også vært i sving for å rydde opp rundt Vinkelstasjonen ved Endalen. Denne gang var 10. klasse ved Longyearbyen skole som fjernet søppel og støv i og rundt bygningen. Pengene skal de bruke til vårens klassetur til Danmark.

Se bildet større

10. klasse ved Longyearbyen skole hadde sist fredag dugnad på Vinkelstasjonen til Store Norske i Endalen. De ryddet bort søppel inni og utenfor bygningen og feide bort store hauger med gammelt støv og skitt. De stilte opp for å samle inn penger til klasseturen til Danmark til våren. For ordens skyld, klassen har ingenting å gjøre med hærverket på stasjonen tidligere denne måneden. FOTO: Terje Carlsen

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!