Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fisk i sommer!

 

Fisk i sommer!

Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening oppfordrer Longyearbyens barn og unge til å bruke sommeren til å fiske – og ta bilde av det. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2009 kl 13:41

– Jeg håper ungene fisker når de er nede og at de kommer tilbake med gode opplevelser og fine bilder, sier barne- og ungdomskontakt i Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening (LJFF), Karianne Steen.

Hun håper fotokonkurransen som i sommer arrangeres av magasinet Skitt Fiske, Nettavisen og Elbe Normark vil lokke flere til å ta fram fiskestanga.

Send ditt tøffeste fiskebilde også til Svalbardposten! Skriv litt om bakgrunnen for bildet, og hvem som er fotograf. For å være med i fotokonkurransen, må du gå inn her

Friluftsglede

– Vi håper konkurransen kan få ungene våre til å fiske i sommerferien, og at vi kan spinne videre på de erfaringene senere, sier Steen.

– Hvorfor er det så viktig at barn og unge lærer om jakt og fiske?

– Det handler om ren friluftsglede og mestringsglede, overlevering av kunnskap, og å være ute og bevege seg. Jakt og fiske er familieaktiviteter, og gjør det mulig å komme i kontakt med svalbardnaturen på flere måter, svarer Steen.

LJFF ønsker å få opp aktiviteten blant sine yngste, og et av tiltakene er en nyopprettet side for barn og unge på foreningens hjemmeside.

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!