Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fisk i sommer!

 

Fisk i sommer!

Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening oppfordrer Longyearbyens barn og unge til å bruke sommeren til å fiske – og ta bilde av det. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2009 kl 13:41

– Jeg håper ungene fisker når de er nede og at de kommer tilbake med gode opplevelser og fine bilder, sier barne- og ungdomskontakt i Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening (LJFF), Karianne Steen.

Hun håper fotokonkurransen som i sommer arrangeres av magasinet Skitt Fiske, Nettavisen og Elbe Normark vil lokke flere til å ta fram fiskestanga.

Send ditt tøffeste fiskebilde også til Svalbardposten! Skriv litt om bakgrunnen for bildet, og hvem som er fotograf. For å være med i fotokonkurransen, må du gå inn her

Friluftsglede

– Vi håper konkurransen kan få ungene våre til å fiske i sommerferien, og at vi kan spinne videre på de erfaringene senere, sier Steen.

– Hvorfor er det så viktig at barn og unge lærer om jakt og fiske?

– Det handler om ren friluftsglede og mestringsglede, overlevering av kunnskap, og å være ute og bevege seg. Jakt og fiske er familieaktiviteter, og gjør det mulig å komme i kontakt med svalbardnaturen på flere måter, svarer Steen.

LJFF ønsker å få opp aktiviteten blant sine yngste, og et av tiltakene er en nyopprettet side for barn og unge på foreningens hjemmeside.

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!