Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fisk i sommer!

 

Fisk i sommer!

Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening oppfordrer Longyearbyens barn og unge til å bruke sommeren til å fiske – og ta bilde av det. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2009 kl 13:41

– Jeg håper ungene fisker når de er nede og at de kommer tilbake med gode opplevelser og fine bilder, sier barne- og ungdomskontakt i Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening (LJFF), Karianne Steen.

Hun håper fotokonkurransen som i sommer arrangeres av magasinet Skitt Fiske, Nettavisen og Elbe Normark vil lokke flere til å ta fram fiskestanga.

Send ditt tøffeste fiskebilde også til Svalbardposten! Skriv litt om bakgrunnen for bildet, og hvem som er fotograf. For å være med i fotokonkurransen, må du gå inn her

Friluftsglede

– Vi håper konkurransen kan få ungene våre til å fiske i sommerferien, og at vi kan spinne videre på de erfaringene senere, sier Steen.

– Hvorfor er det så viktig at barn og unge lærer om jakt og fiske?

– Det handler om ren friluftsglede og mestringsglede, overlevering av kunnskap, og å være ute og bevege seg. Jakt og fiske er familieaktiviteter, og gjør det mulig å komme i kontakt med svalbardnaturen på flere måter, svarer Steen.

LJFF ønsker å få opp aktiviteten blant sine yngste, og et av tiltakene er en nyopprettet side for barn og unge på foreningens hjemmeside.

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!