Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Feiret mer lys og varme

Årets soldag ble behørig feiret, også i akebakken hvor hundrevis var med på å kåre både senior- og juniorvinner i aking. FOTO: Christopher Engås

Feiret mer lys og varme

Foruten lys og varme, består solas tilbakekomst av utsikter til kappsykling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.03.2014 kl 12:40

Solas tilbakekomst til Longyearbyen ble tradisjonen tro feiret sist lørdag. Det er mange år siden sola viste seg på selveste Dagen, men i år gjorde den i det minste et tappert forsøk. Bak noen gjenstridige skyer over Larsbreen kunne man ane at den var til stede.

Nikolas Ottermo ble gjort stor stas på under solfesten. Som vinner av soltegnekonkurransen fikk han se sin egen tegning på alle t-skjortene og på pins som ble utdelt for anledningen. Dessuten ble han intervjuet på sykehustrappa. Med sola forventer han lysere og varmere tider.

Sykkelkappløp

– Med at sola kommer tilbake liker jeg at det blir sommer, og at jeg kan sykle om kapp med vennene mine, sa han i mikrofonen til de om lag 150 frammøtte på Skjæringa.

Thale Snibsøer, Bendik Adamiak-Husby og Hans Gunnar Skreslett fanfarte inn sola på høytidelig vis før Elin Anita Olsrud holdt en varm og fin tale for å markere lyskulas tilbakekomst.

– Solfesten er best

Ungene spiste solboller mens de ventet på at aktivitetene skulle starte i ake- og skibakken ved skolen. Ivan Jessen (11) og Trym Eide Aunevik (12) koste seg med søtsakene.

– Jeg har nettopp flyttet hit, og jeg er glad for at sola har kommet tilbake. Den gjør det varmt og lyst, og det er noe jeg savner, fortalte Ivan.

– Hva er det beste med at sola kommer tilbake til Longyearbyen?

– Solfesten, svarte Trym mellom munnfullene av solbolle.

Folkefest

Etter markeringa på den gamle sykehustrappa på Skjæringa var det duket for ski- og akeaktiviteter ved skolen. Årets arrangement må sies å ha vært en stor suksess siden hundrevis møtte opp, og alle så ut til å kose seg i bakken, eller med pølsene som ble servert på sletta.

Som seg hør og bør i en sådan stund ble det kåret akemestre både for voksne og barn. Stein Tore Pedersen ble seniormester, mens Amadeus Bakkeli stakk av med juniorseieren etter å ha kommet først ned bakken.

Nøkkelord

Se bildet større

Trym Eide Aunevik (t.v.) og Ivan Jessen koste seg med solboller før det ble aketur ved skolen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Filip Lockert (2) nøt talene på Skjæringa fra skuldrene til bestefar Snorre. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Barnehagene har ventet på sola i mange dager. Karina Halgunset i aksjon under eventyrstund på biblioteket. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Sola var ikke å se, men Wilhelm Iansen (t.v.) og Isak Barre Lamo var mer opptatt av å ake uansett. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Magasin

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!