Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fargerik sirkusforestilling

 

Fargerik sirkusforestilling

Sirkus Svalnardo begeistret publikum på Huset sist lørdag, og kultursjefen ikke minst. Der og da lovet han at samarbeidet med Kulta skal fortsette.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2009 kl 09:57

Det er en nervøs og lettere oppjaget stemning i kinosalen på Huset kort tid før publikum slipper inn til den første av to forestillinger.

– Er det klart bak scenen, er det klart bak scenen, kan vi slippe inn folk? roper Bente Reibo ti minutter før sirkusforestillingen skal begynne. Det er hun som har hovedansvaret for forestillingen, hvor over 60 barn, unger og ungdom deltar.

Biter negler

Bente Reibo biter negler og kaster nervøse blikk mot scenen. Unger løper fram og tilbake mellom stolradene.

Etter at publikum har funnet plassene sine, går Bente Reibo på scenen og forteller at dette er det niende året at Sirkus Svalnardo har forestilling på Huset. Neste år er det 10-års jubileum.

Hun forteller at ingen forestillinger er like, at årets forestilling er delt inn i tre bolker, og at de skal speile forskjellige faser av sirkus fra gammel tid fram til dagens moderne ny-sirkus.

Kulta

Forestillingen spenner fra verdens sterkeste mann til verdens sterkeste kvinne, til akrobater, klovner, fakirer liggende på glass, sjonglører og trapesartister. Alle går inn for å yte sitt absolutt beste, og det hele ender med en voldsom fekteforestilling med flere av de største ungdommene involvert.

Instruktører og ansvarlige for forestillingen er ansatte ved Tromsdalen Kulturhus, Kulta, i Tromsø med Bente Reibo som leder og Janne Nilsen som medinstruktør. Tidligere arbeidet hun som kulturkonsulent i Longyearbyen lokalstyre.

Etter forestillingen overrekte kultursjef Einar Buø Kulta-sjef Bente Reibo et trykk av vår lokale billedkunstner Aino Grib som takk for innsatsen, og sa begeistret at samarbeidet må fortsette.

Se bildene fra Sirkus Svalnardo

 

Siste nytt i Magasin

20 festivaler unnagjort - og flere blir det

Polarjazzen gjennomført med suksess - igjen.

Gleder seg til å ta fatt

Mandag kom den nye administrasjonssjefen til byen. Hun skal lede 250 ansatte i Longyearbyen lokalstyre.

50 aktive år med jakt- og fiske-glede

Hadde Jeger og fisk i 1984 fått bestemme, ville det i dag vært hare på Svalbard og isbjørnjakt.

 
Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!