Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fargerik sirkusforestilling

 

Fargerik sirkusforestilling

Sirkus Svalnardo begeistret publikum på Huset sist lørdag, og kultursjefen ikke minst. Der og da lovet han at samarbeidet med Kulta skal fortsette.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2009 kl 09:57

Det er en nervøs og lettere oppjaget stemning i kinosalen på Huset kort tid før publikum slipper inn til den første av to forestillinger.

– Er det klart bak scenen, er det klart bak scenen, kan vi slippe inn folk? roper Bente Reibo ti minutter før sirkusforestillingen skal begynne. Det er hun som har hovedansvaret for forestillingen, hvor over 60 barn, unger og ungdom deltar.

Biter negler

Bente Reibo biter negler og kaster nervøse blikk mot scenen. Unger løper fram og tilbake mellom stolradene.

Etter at publikum har funnet plassene sine, går Bente Reibo på scenen og forteller at dette er det niende året at Sirkus Svalnardo har forestilling på Huset. Neste år er det 10-års jubileum.

Hun forteller at ingen forestillinger er like, at årets forestilling er delt inn i tre bolker, og at de skal speile forskjellige faser av sirkus fra gammel tid fram til dagens moderne ny-sirkus.

Kulta

Forestillingen spenner fra verdens sterkeste mann til verdens sterkeste kvinne, til akrobater, klovner, fakirer liggende på glass, sjonglører og trapesartister. Alle går inn for å yte sitt absolutt beste, og det hele ender med en voldsom fekteforestilling med flere av de største ungdommene involvert.

Instruktører og ansvarlige for forestillingen er ansatte ved Tromsdalen Kulturhus, Kulta, i Tromsø med Bente Reibo som leder og Janne Nilsen som medinstruktør. Tidligere arbeidet hun som kulturkonsulent i Longyearbyen lokalstyre.

Etter forestillingen overrekte kultursjef Einar Buø Kulta-sjef Bente Reibo et trykk av vår lokale billedkunstner Aino Grib som takk for innsatsen, og sa begeistret at samarbeidet må fortsette.

Se bildene fra Sirkus Svalnardo

 

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!