Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får oppmerksomhet på speiderleir

 

Får oppmerksomhet på speiderleir

Speiderne fra Longyearbyen vekker interesse når de for første gang er på landsleir på fastlandet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2009 kl 15:41

Tre av de fire jentene som danner Isbjørnpatruljen i Longyearbyen speidergruppe sier til Åndalsnes Avis at det er morsomt å prøve noe nytt. 

– Og så er det gøy å være her som verdens nordligste speidergruppe, sier Maria Moe (12) til avisa, som har fattet interesse for at speiderne fra Svalbard har tatt veien til Åndalsnes. 

7.500 speidere fra hele landet deltar på landsleiren, som er det største arrangementet til Norges speiderforbund. Svalbard-speiderne bor sammen med troppen Fossekallen fra Østfold, som de deler telt med og spiser med.

Kaldere hjemme

Noe av det nye jentene har fått oppleve på speiderleiren er å overnatte ute under presenning. De er likevel langt fra nybegynnere i å sove ute. Jentene forteller at de har sovet i iglo her på Svalbard og at de er vant til mye lavere temperaturer enn det de nå opplever på fastlandet.  

– For å holde varmen i igloen sov vi på mange liggeunderlag, og i to soveposer inni hverandre, med ulltøy og lue på, forteller Marte Halvorsen (11).

Leiren avslutter lørdag. 

Siste nytt i Magasin

Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!