Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får oppmerksomhet på speiderleir

 

Får oppmerksomhet på speiderleir

Speiderne fra Longyearbyen vekker interesse når de for første gang er på landsleir på fastlandet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2009 kl 15:41

Tre av de fire jentene som danner Isbjørnpatruljen i Longyearbyen speidergruppe sier til Åndalsnes Avis at det er morsomt å prøve noe nytt. 

– Og så er det gøy å være her som verdens nordligste speidergruppe, sier Maria Moe (12) til avisa, som har fattet interesse for at speiderne fra Svalbard har tatt veien til Åndalsnes. 

7.500 speidere fra hele landet deltar på landsleiren, som er det største arrangementet til Norges speiderforbund. Svalbard-speiderne bor sammen med troppen Fossekallen fra Østfold, som de deler telt med og spiser med.

Kaldere hjemme

Noe av det nye jentene har fått oppleve på speiderleiren er å overnatte ute under presenning. De er likevel langt fra nybegynnere i å sove ute. Jentene forteller at de har sovet i iglo her på Svalbard og at de er vant til mye lavere temperaturer enn det de nå opplever på fastlandet.  

– For å holde varmen i igloen sov vi på mange liggeunderlag, og i to soveposer inni hverandre, med ulltøy og lue på, forteller Marte Halvorsen (11).

Leiren avslutter lørdag. 

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!