Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Elsker sommeren på Svalbard

Anne-Margrethe Tveit elsker livet på Svalbard. FOTO: John Christian Nygaard

Elsker sommeren på Svalbard

Dessuten har Anne-Margrethe Tveit Pippi Langstrømpe som sin store helt.

Tekst:

Publisert:

Hva førte deg hit?
Kombinasjonen mellom et fantastisk spennende jobbtilbud i Spitsbergen Travel, og samtidig muligheten til å oppleve Svalbard med familien min.

Hva skal du gjøre i sommer?
Jeg har hittil i sommer opplevd Svalbard, og blitt overveldet over hvor vakkert det er her på denne tiden. Har gått mye i fjellet, vært på båtturer og sett turistene strømme til byen. 10. juli reiser jeg til Hellas med familien. Vi skal to uker til Paros og nyte sol, sommer og gresk vennlighet. Resten av ferien skal tilbringes på Nærsnes, hvor vi skal slappe av og nyte båtlivet i Oslofjorden.

Hva er det beste med Svalbard om sommeren?

Det har vært en opplevelse å gå fra totalt mørke døgnet rundt, til full sol døgnet rundt. Det beste er absolutt å gå i fjellet, se snøen som tiner, blomstene som kjemper seg frem og se den store kula på himmelen som varmer hele døgnet. Svalbardsommer leverer 100 prosent.

Hva er det beste med lokalsamfunnet her?

Jeg opplever samfunnet som utrolig inkluderende og raust. Som en familie på fem er det spennende å flytte til et nytt sted og forsøke å integrere alle i sine egne miljøer. Vi var spente, og opplevde en enorm åpenhet og kom raskt inn i miljøet. Skolen opplever vi som utrolig bra, det er mange aktivitetstilbud, og omsorgen for hver-andre er helt unik.

Og det verste?
Å være en del av et samfunn med så stor endring i befolkningen fra år til år har jeg selv opplevd kan være krevende. Det er svært positivt på mange måter, men det preger også menneskene som bor her og må ta avskjeder og se arbeidskollegaer og skolekamerater reise som man har knyttet sterke bånd til. På en annen side kan dette snus til det positive, med nye mennesker som kommer inn, med nye tanker og nye impulser som skaper god dynamikk og utvikling i samfunnet.

Hva er ditt beste - og verste sommerminne?
Jeg elsker sommer og sol, og har alltid vært på båtferier langs Svenskegrensen. Lange deilige kvelder, solnedgang, bading og god mat med de man er glad i er de beste minner. Ser nå Svalbardsommeren med lange fjellturer, midnattssol, og magiske øyeblikk går inn som mitt beste sommerminne. Jeg har ingen dårlige sommerminner. Jeg elsker sommer og alt det den bringer.

Fortell om ditt første kyss.
Mitt første kyss var som det skal være. Masse kribling og spenning, utrolig klønete og noe jeg alltid husker.

Hva gjør deg glad?

Mennesker med masse positiv energi, god musikk, tempo, jobben min, venner og familie

Når blir du redd?
Når isbjørnen kommer alt for nært husene våre i Longyearbyen, og når mennesker med makt misbruker det.

Hva er det modigste du har gjort?
Vært på ekspedisjon med to erfarne svalbardianere som tar lett på situasjoner og ting som jeg tar som svært utfordrende.

Hva ville du gjort om du var statsminister for en dag?
Sørget for å skape rettferdighet og like vilkår for alle barn i Norge.

Hvem er din store hverdagshelt?

Pippi Langstrømpe.

Nøkkelord

Fakta

Navn: Anne-Margrethe Tveit
Alder: 42 år
Yrke: Hotelldirektør i Spitsbergen Travel
Sivilstatus: Gift og tre barn: Elias (3), Jakob (8) og Nora (12)
Kommer fra: Nærsnes i Røyken.
Vært på Svalbard siden: 22. september 2014.

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!