Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Dritbra» camp i Skansbukta

Over 40 ungdommer mellom 13 og 18 år deltok i årets utgave av Camp Svalbard i Skansbukta. Målet med campene er å la ungdommen få oppleve svalbardnaturen under trygge omgivelser sammen med kyndige instruktører og lærere. Her har en del av deltagerne gjort ferdig sitt brobyggingsprosjekt. FOTO: Amalie Henriksen

«Dritbra» camp i Skansbukta

Årets Camp Svalbard ga over 40 ungdommer en uforglemmelig opplevelse, til tross for at en tredjedel av dem ble syke.

Tekst:

Publisert:

Den årlige campen for ungdom i svalbardnaturen flyttet seg i år til Skansbukta, etter å ha vært holdt i Ymerbukta i fjor. Teltcampen ble satt opp på sletta under det mektige Høgskulefjellet. På programmet fra fredag til søndag sist helg sto blant annet fotokurs, brobygging, kajakkurs, sjonglering, fjelltur med hund, historisk vandring, og reinjakt. Og selvfølgelig mange artige uplanlagte sosiale aktiviteter

God stemning

I fjor var campen velsignet med praktfullt vær. Slik ble det ikke hele tiden i år, men gjengen hadde det likevel flott, skal vi tro jentene Svalbardposten har snakket med.

– Vi ble delt inn i fire grupper, der vi hadde to obligatoriske aktiviteter først på dagen, og to valgfrie på ettermiddagen. Stort sett hele tiden var det kjempegod stemning. Ikke minst på båten da vi hadde allsang og dans til kjente slagere, forteller Thale Snibsøer, Amalie Henriksen og Ingeborg Jenssen.

Utfordringer

Å bygge bro ut fra noen enkle tegninger, og med stokker som ble halt fram mellom fjæresteinene bød på ei utfordring. Men gruppene klarte å komme i land med prosjektene. Thale Snibsøer synes den historiske vandringen var særdeles interessant.

– I fjor fikk vi være med på brevandring, og det var kjekt. Men den historiske vandringen i Skansbukta var også veldig interessant, forteller hun.

«Dritbra» uansett

Et lite minus med årets camp var at en tredjedel av elevene ble syke, og to såpass alvorlig at de måtte fraktes hjem lørdag.

– Det ble satt opp smittedo, og så måtte vi som ble syke være i et smittetelt. Heldigvis gikk det fort over for de fleste, forteller Amalie Henriksen som selv led i bare fem timer.

– Vi er blitt enige om at vi har hatt det «dritbra» på camp i år igjen uansett. Og vi deltar gjerne igjen neste år, sier jentene.

Nøkkelord

Se bildet større

Ungdommene ble spredd i grupper i forskjellige telt i campen. Det store teltet er matteltet. FOTO: Thale Snibsøer

Se bildet større

Alina Moen (f.v.), Marte Nilsen Alexandersen og Nora Tveit-Penney hoppet i vannet. FOTO: Thale Snibsøer

Se bildet større

Glad gjeng på camp. Egil Nikolai Hagen (f.v.), Sofia Berger, Trym Eide Aunevik, Daniel Husdal, Emma Tautra Grønseth, Andreas Nylund, Nora Tveit-Pinney, Ella Styrsell og Thale Snibsøer. FOTO: Siri Hanseid Bendiksen

Se bildet større

Bak f.v.: Sivert Svarstad, Peder Ringheim og Sondre Stormoen. Liggende f.v: Frida Krystad, Ingeborg Jenssen og Liv-Anna Ringheim. FOTO: Siri Hanseid Bendiksen

Se bildet større

Campen våknet til sludd og snø på lørdag, men det stoppet ikke utfarten i kajakk. FOTO: Thale Snibsøer

Se bildet større

Mange tunge stokker måtte bæres til brobyggingen. Sara Heitmann (f.v.), Sondre Stormoen, Liv-Anna Ringheim, Frida Krystad og Ingeborg Jenssen. FOTO: Amalie Henriksen

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!