Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Dritbra» camp i Skansbukta

Over 40 ungdommer mellom 13 og 18 år deltok i årets utgave av Camp Svalbard i Skansbukta. Målet med campene er å la ungdommen få oppleve svalbardnaturen under trygge omgivelser sammen med kyndige instruktører og lærere. Her har en del av deltagerne gjort ferdig sitt brobyggingsprosjekt. FOTO: Amalie Henriksen

«Dritbra» camp i Skansbukta

Årets Camp Svalbard ga over 40 ungdommer en uforglemmelig opplevelse, til tross for at en tredjedel av dem ble syke.

Tekst:

Publisert:

Den årlige campen for ungdom i svalbardnaturen flyttet seg i år til Skansbukta, etter å ha vært holdt i Ymerbukta i fjor. Teltcampen ble satt opp på sletta under det mektige Høgskulefjellet. På programmet fra fredag til søndag sist helg sto blant annet fotokurs, brobygging, kajakkurs, sjonglering, fjelltur med hund, historisk vandring, og reinjakt. Og selvfølgelig mange artige uplanlagte sosiale aktiviteter

God stemning

I fjor var campen velsignet med praktfullt vær. Slik ble det ikke hele tiden i år, men gjengen hadde det likevel flott, skal vi tro jentene Svalbardposten har snakket med.

– Vi ble delt inn i fire grupper, der vi hadde to obligatoriske aktiviteter først på dagen, og to valgfrie på ettermiddagen. Stort sett hele tiden var det kjempegod stemning. Ikke minst på båten da vi hadde allsang og dans til kjente slagere, forteller Thale Snibsøer, Amalie Henriksen og Ingeborg Jenssen.

Utfordringer

Å bygge bro ut fra noen enkle tegninger, og med stokker som ble halt fram mellom fjæresteinene bød på ei utfordring. Men gruppene klarte å komme i land med prosjektene. Thale Snibsøer synes den historiske vandringen var særdeles interessant.

– I fjor fikk vi være med på brevandring, og det var kjekt. Men den historiske vandringen i Skansbukta var også veldig interessant, forteller hun.

«Dritbra» uansett

Et lite minus med årets camp var at en tredjedel av elevene ble syke, og to såpass alvorlig at de måtte fraktes hjem lørdag.

– Det ble satt opp smittedo, og så måtte vi som ble syke være i et smittetelt. Heldigvis gikk det fort over for de fleste, forteller Amalie Henriksen som selv led i bare fem timer.

– Vi er blitt enige om at vi har hatt det «dritbra» på camp i år igjen uansett. Og vi deltar gjerne igjen neste år, sier jentene.

Nøkkelord

Se bildet større

Ungdommene ble spredd i grupper i forskjellige telt i campen. Det store teltet er matteltet. FOTO: Thale Snibsøer

Se bildet større

Alina Moen (f.v.), Marte Nilsen Alexandersen og Nora Tveit-Penney hoppet i vannet. FOTO: Thale Snibsøer

Se bildet større

Glad gjeng på camp. Egil Nikolai Hagen (f.v.), Sofia Berger, Trym Eide Aunevik, Daniel Husdal, Emma Tautra Grønseth, Andreas Nylund, Nora Tveit-Pinney, Ella Styrsell og Thale Snibsøer. FOTO: Siri Hanseid Bendiksen

Se bildet større

Bak f.v.: Sivert Svarstad, Peder Ringheim og Sondre Stormoen. Liggende f.v: Frida Krystad, Ingeborg Jenssen og Liv-Anna Ringheim. FOTO: Siri Hanseid Bendiksen

Se bildet større

Campen våknet til sludd og snø på lørdag, men det stoppet ikke utfarten i kajakk. FOTO: Thale Snibsøer

Se bildet større

Mange tunge stokker måtte bæres til brobyggingen. Sara Heitmann (f.v.), Sondre Stormoen, Liv-Anna Ringheim, Frida Krystad og Ingeborg Jenssen. FOTO: Amalie Henriksen

Siste nytt i Magasin

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Oppdaget «gull» i Sverdrups dagbøker

Og skrev boka «Kongen av Spitsbergen»

Optimister i hviletid

Örjan Bäcklund tar farvel med fjellet etter 2,5 år. På sitt siste skift åpner han busens oppholdsrom for turistene.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!