Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Barna valgte hundene

Svalbard Husky viste fram sine hundevalper til stor glede for Liv-Anna Ringheim (9, t.v.), Aurora Margrethe Norås (8), Paula Gulldal (8) og Mali Adamiak-Husby (7). FOTO: ANDERS FJELLESTAD

Barna valgte hundene

Lavvoer, snøskutere og foredrag måtte pent vike. Barna var mest opptatt av de firbeinte under torgdagen i sentrum lørdag.

– De er søte og snille.

Så enkelt og greit forklarer Liv-Anna Ringheim (9), Aurora Margrethe Norås (8), Paula Gulldal (8) og Mali Adamiak-Husby (7) hvorfor de har parkert hos de små hundevalpene til Svalbard Husky utenfor Svalbardbutikken.

Det er torgdag i sentrum denne lørdagen. Lavvoer, snøskutere, foredrag, bowling og flammeslukere er noe av det som står på programmet. For jentene er derimot hundene til Svalbard Husky det største.

– Hva vi har gjort her? Nei, vi har stort sett hengt med hundene, sier Aurora Margrethe.

De var ikke alene om å la seg sjarmere av de søte huskyvalpene. I den provisoriske hundegården fikk valpene kos og omsorg nok for uker framover. De fire jentene fortalte at de hadde lyst på hund selv.

– Jeg skal kanskje få, men det er ikke sikkert. Jeg har veldig lyst på hund, sier Liv-Anna.

Lørdag var det også snøskuterens dag over hele landet. Både IGP og Henningsen Transport & Guiding var på plass med skutere i sentrum. Svalbard Snøscooterutleie holdt åpen verkstedhall i sine lokaler på Sjøskrenten. Sølvsten Galleri & Ramme stilte ut fargerike akrylmalerier signert Diana Gustavson.

Per Kyrre Reymert fortalte om nordlysekspedisjonen til Kristian Birkeland og Sem Sæland til Island i 1902-1903. Foredraget skulle egentlig vært holdt i en lavvo utendørs, men på grunn av mange tilhørere, ble det flyttet til biblioteket.

Tidligere på dagen var det også den årlige Longyearcity-marsjen fra Hotellneset via Sjøområdet og til torget.

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Overveldende innsats i ryddedugnad

Samlet fire konteinere med søppel på dugnad.

Plukker hvalfangerhistorien ut av kista

En høy, lys, langhåret mann hentes opp og registreres bit for bit. Sommerens nødutgraving sørget for at han får fortelle sin historie.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

TV-aksjonsstafett i sentrum.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!