Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Barna valgte hundene

Svalbard Husky viste fram sine hundevalper til stor glede for Liv-Anna Ringheim (9, t.v.), Aurora Margrethe Norås (8), Paula Gulldal (8) og Mali Adamiak-Husby (7). FOTO: ANDERS FJELLESTAD

Barna valgte hundene

Lavvoer, snøskutere og foredrag måtte pent vike. Barna var mest opptatt av de firbeinte under torgdagen i sentrum lørdag.

Tekst:

Publisert:

– De er søte og snille.

Så enkelt og greit forklarer Liv-Anna Ringheim (9), Aurora Margrethe Norås (8), Paula Gulldal (8) og Mali Adamiak-Husby (7) hvorfor de har parkert hos de små hundevalpene til Svalbard Husky utenfor Svalbardbutikken.

Det er torgdag i sentrum denne lørdagen. Lavvoer, snøskutere, foredrag, bowling og flammeslukere er noe av det som står på programmet. For jentene er derimot hundene til Svalbard Husky det største.

– Hva vi har gjort her? Nei, vi har stort sett hengt med hundene, sier Aurora Margrethe.

De var ikke alene om å la seg sjarmere av de søte huskyvalpene. I den provisoriske hundegården fikk valpene kos og omsorg nok for uker framover. De fire jentene fortalte at de hadde lyst på hund selv.

– Jeg skal kanskje få, men det er ikke sikkert. Jeg har veldig lyst på hund, sier Liv-Anna.

Lørdag var det også snøskuterens dag over hele landet. Både IGP og Henningsen Transport & Guiding var på plass med skutere i sentrum. Svalbard Snøscooterutleie holdt åpen verkstedhall i sine lokaler på Sjøskrenten. Sølvsten Galleri & Ramme stilte ut fargerike akrylmalerier signert Diana Gustavson.

Per Kyrre Reymert fortalte om nordlysekspedisjonen til Kristian Birkeland og Sem Sæland til Island i 1902-1903. Foredraget skulle egentlig vært holdt i en lavvo utendørs, men på grunn av mange tilhørere, ble det flyttet til biblioteket.

Tidligere på dagen var det også den årlige Longyearcity-marsjen fra Hotellneset via Sjøområdet og til torget.

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Prest og venn midt i katastrofen

Sokneprest Leif Magne Helgesen mistet en av sine gode venner i skredet. Han lot seg selv gå inn i sorgen sammen med hele Longyearby-samfunnet.

Savner den morsomme pappaen

Det er ett år siden Bendik (13), Mali (11) og Rasmus (9) mistet pappaen sin, Atle Husby (42). Når de snakker om ham, kommer det både tårer og latter.

Draumen om Nordpolen

I 1964 var eg med på Bjørn Staib sin nordpolekspedisjon som vart ein fiasko. Nokon av oss andre ville gjera eit nytt forsøk.

Nordpolekspedisjon med Kon-Tiki

Per Johnson var hundekjører på en ekspedisjon sammen med Torstein Raaby som var telegrafist på Kon-Tiki-ferden. Der fikk han høre historier som ikke før er fortalt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!