Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Barna valgte hundene

Svalbard Husky viste fram sine hundevalper til stor glede for Liv-Anna Ringheim (9, t.v.), Aurora Margrethe Norås (8), Paula Gulldal (8) og Mali Adamiak-Husby (7). FOTO: ANDERS FJELLESTAD

Barna valgte hundene

Lavvoer, snøskutere og foredrag måtte pent vike. Barna var mest opptatt av de firbeinte under torgdagen i sentrum lørdag.

Tekst:

Publisert:

– De er søte og snille.

Så enkelt og greit forklarer Liv-Anna Ringheim (9), Aurora Margrethe Norås (8), Paula Gulldal (8) og Mali Adamiak-Husby (7) hvorfor de har parkert hos de små hundevalpene til Svalbard Husky utenfor Svalbardbutikken.

Det er torgdag i sentrum denne lørdagen. Lavvoer, snøskutere, foredrag, bowling og flammeslukere er noe av det som står på programmet. For jentene er derimot hundene til Svalbard Husky det største.

– Hva vi har gjort her? Nei, vi har stort sett hengt med hundene, sier Aurora Margrethe.

De var ikke alene om å la seg sjarmere av de søte huskyvalpene. I den provisoriske hundegården fikk valpene kos og omsorg nok for uker framover. De fire jentene fortalte at de hadde lyst på hund selv.

– Jeg skal kanskje få, men det er ikke sikkert. Jeg har veldig lyst på hund, sier Liv-Anna.

Lørdag var det også snøskuterens dag over hele landet. Både IGP og Henningsen Transport & Guiding var på plass med skutere i sentrum. Svalbard Snøscooterutleie holdt åpen verkstedhall i sine lokaler på Sjøskrenten. Sølvsten Galleri & Ramme stilte ut fargerike akrylmalerier signert Diana Gustavson.

Per Kyrre Reymert fortalte om nordlysekspedisjonen til Kristian Birkeland og Sem Sæland til Island i 1902-1903. Foredraget skulle egentlig vært holdt i en lavvo utendørs, men på grunn av mange tilhørere, ble det flyttet til biblioteket.

Tidligere på dagen var det også den årlige Longyearcity-marsjen fra Hotellneset via Sjøområdet og til torget.

Nøkkelord

Siste nytt i Magasin

Den største gaven veier ni tonn

100- og 50-års jubileene i Ny-Ålesund skal feires fire dager til ende, minst. En av gavene veier ni tonn.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Gammel bus tilbake til start

Håvar Fjerdingøy skal tilbake til denne «hængfetta» og Gruve 3 hvor han lærte å krype på nytt i 1982. Kanskje blir han gruvesjef denne gangen.

O jul med din glede…

Snøen og julestemninga kom akkurat i tide til første søndag i advent.

100-åringens godt bevarte hemmelighet

Ny-Ålesund er mye mer enn verdens nordligste bygd med en tragisk gruveulykke.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!