Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

Ola Bakke og Unis sprang først i mål, og markerte med det starten på årets dugnad for TV-aksjonen i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Aksjonsdugnaden startet med løyperekord

Da Ola Bakke sprang over målstreken på ny løyperekord, ble den månedslange dugnaden for TV-aksjonen offisielt åpnet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.10.2016 kl 14:59

Det var ingen som kunne måle seg med mix-laget til Unis i lørdagens TV-aksjonsstafett i sentrum, som Svalbard Turn arrangerte. Det høyst internasjonale mannskapet tok ledelsen fra start, og så seg aldri tilbake.

– Alle vet at når det nærmer seg TV-aksjonen på Svalbard, så må vi alle delta i en felles dugnad i en hel måned, messet aksjonsgeneral Anne Lise Klungseth Sandvik i mikrofonen.

Kjappe ungdommer

Minst like imponerende som vinnerne var elevlaget fra Longyearbyen skole. Ungdommene var bare 41 sekunder etter vinneren i mål, og fikk med det en finfin andreplass blant bare voksne.

– Det gikk veldig fint. Vi hadde ikke ventet å komme så høyt opp på resultatlista, fortalte Frida Krystad etter målgang.

Laget for øvrig besto av Øyvind Mørk, Martha Høvik, og brødrene Lasse og Daniel Husdal.

Trege politifolk

Et lag som mange forventet skulle ha god kondis, men som ikke beviste dette til fulle lørdag var Svalbard politiidrettsforening. Laget besto heller ikke bare av politifolk. Arkeolog-utkledde Snorre Haukalid tok seg av førsteetappen, med anorakk, hatt og spade i hendene. Derpå fulgte det flere etapper med folk som til daglig ikke driver med politiarbeid.

– De vil jo ikke toppe laget, og da går det slik, lo sysselmannsførstebetjent Trond Olsen fra sidelinja ved tredje veksling. Ole Jakob Malmo vekslet da med kollega Ståle Nylund som sjuende lag. Til slutt kom laget på sjetteplass i sin klasse.

Bar hjelpen fram

Politilaget hadde innslag av kreative kostymer, og det hadde også Store Norske med sine hjelmer og lomper. Men seieren for mest kreative lag gikk til Røde kors. Riktignok kom laget på sisteplass, men de sprang over målstreken med stil – bærende på ei båre med ei øvelsesdukke og Ingeborg Runde som var i gang med hjertekompresjoner.

– Vi sørget for at hjelpen kom fram, fortalte Ingeborg Runde etter målgang, og beviste at laget hadde truffet spikeren på hodet rent temamessig, selv om laget rent resultatmessig ble desidert sist i mix-klassen.

«Sammen får vi hjelpen helt frem» er nemlig slagordet til årets TV-aksjon, og mottaker av de innsamlede midlene er nettopp Røde kors.

Mange arrangement

Allerede er det begynt å strømme inn penger til årets TV-aksjon. Bare stafetten bragte inn nesten 30.000 kroner, og kaffesalget fra den åpne dagen på brannstasjonen (se egen sak) bidro ytterligere. Og det blir mange anledninger til å bidra framover, forteller Anne Lise Klungseth Sandvik.

– Barnehagene skal selge reinsodd og kaffe. Det blir loppemarked den 15. og 16. oktober, og Sysselmannen skal vaske biler samme helg. Det skal være aktivitetsdag på skolen med kaffesalg og annet den 20. oktober, og den 23. oktober er selve aksjonsdagen. Det skal også være konsert i kirka med Henning Sommerro til inntekt for aksjonen, forteller Sandvik.

Etter bøssebæringa kommer «rosinen i pølsa» for mange, nemlig auksjonen på hotellet hvor det ifølge ildsjelen allerede er kommet inn flere gode objekter.

– Og så blir det kontinuerlig loddsalg fra gangen i butikken. Folk kan bare begynne å vende seg til å se ned og bort når de kommer inn der, for jeg sitter der og selger lodd, flirer den alltid spøkefulle Anne Lise Klungseth Sandvik.

Resultatliste

Mix

1. Unis 2 11.48

2. Lyb skoles elevlag 12.29

3. Spitsbergen travelt 13.11

4. Unis 1 13.17

5. KSAT 13.20

6. Svalbard politi 15.11

7. Røde kors 19.11

Herrer

1. Store Norske 12.46

2. Svalbard lufthavn 12.58

3. KSAT 15.45

Nøkkelord

Se bildet større

Longyearbyen Røde kors vant prisen for beste utkledning. Gøran Andersen, Margrete Keyser, Andrine Kylling, Ingeborg Runde, Dag Fjeld og Nina Elisabeth Storvik. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Unis satte ny løyperekord i TV-aksjonsstafetten med tiden 11.48. Ingvild Aukan, Ola Bakke, Eric Keenan, Sydney Le Cras og Moritz Oberrauch. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Svalbard politiidrettslag hadde innslag av både vitenskapsfolk og byråkrater, og kom på sjetteplass. Snorre Haukalid, Ole Jakob Malmo, Ståle Nylund, Martin Herrmann og Helene Mokkelbost. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Longyearbyen skoles elevlag, bestående av elever fra undomsskole og første klasse i videregående, ble andre lag i mål, og imponerte med tiden 12.29. Øyvind Mørk (f.v.), Frida Krystad, Martha Høvik, Lasse Husdal og Daniel Husdal. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Snorre Haukalid sprang i rett habitt. Er man arkeolog, så er man arkeolog, også når det er stafett. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Magasin

20 festivaler unnagjort - og flere blir det

Polarjazzen gjennomført med suksess - igjen.

Gleder seg til å ta fatt

Mandag kom den nye administrasjonssjefen til byen. Hun skal lede 250 ansatte i Longyearbyen lokalstyre.

50 aktive år med jakt- og fiske-glede

Hadde Jeger og fisk i 1984 fått bestemme, ville det i dag vært hare på Svalbard og isbjørnjakt.

 
Hjertelig møte med mye latter og noen utvalgte google-ord

Ortodoks julefeiring i Barentsburg.

Året som gikk

2016 i Arktis, punktvis.

Fortsatt uenig om hvem som kom først

Norge og Russland ikke enige om historien på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!