Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Usmakelig gallup

Usmakelig gallup

Tekst:

Publisert:

Må si at jeg nesten ble provosert da jeg hørte om Svalbardpostens gallup som gikk på om Longyearbyen lokalstyres ansatte fortjener julebord i år! Forsøker Svalbardposten å antyde at alle som tar vare på våre barn i barnehagene og skolen hver dag ikke har gjort seg fortjent til et julebord?

Det er greit å ha et fokus på pengebruk og budsjetter, men dette minner mer om et billig forsøk på å ødelegge gleden de 200 LL-ansatte har ved å en gang i året møtes til god mat og hygge.
Dette var ingen morsom eller interessant gallup, den var usmakelig og ondskapsfull.

Ved én anledning i fjor erfarte jeg selv at Svalbardposten var uinteressert i å gjøre allmennheten oppmerksom på en viktig gladsak fra LL. Men den ble dessverre avvist. Jeg lurer noen ganger på om man ønsker å drive god journalistikk, eller bare sverte LL?
Jeg liker Svalbardposten og koser meg en times tid med hver utgivelse. Jeg hadde ikke orket å lese avisa om det ikke fantes et snev av kritisk journalistikk. Men det finnes en grense her, og det er ikke kritisk journalistikk, men smålighet når man forsøker å påføre dårlig samvittighet til dem som tar vare på våre barn, jobber for å gi oss lys og varme, et utmerket kulturtilbud, samt alle i administrasjonen.

PS: Leserinnlegget som var postet i Svalbardposten nummer 46 og forfattet av representanter for Utdanningsforbundet, fagforbundet, Delta, El & It, NITO, Econa og Musikernes fellesorganisasjon vedrørende den nevnte gallupen, var bra, men de kunne kanskje ha spart seg antydninger om urimelige lønnsvilkår for andre arbeidstagere i Longyearbyen. Det er sjelden et sympatisk trekk å svare på noe smålig, med å være smålig selv.

Arnt Vegar Jensen
Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Diskusjon, ikke taushet

Debatt: I en tid hvor Longyearbyen skal igjennom en krevende omstilling, bør debatten om grunnforvaltningen løftes opp på lokalpolitisk nivå, i stedet for å legges lokk på.

Tilbakevendende kamp  eller samfunnsutvikling?

Debatt: Eiendoms- og forvaltningssjef i Store Norske misforstår lokaldemokratiets rolle i det han ber om ro rundt spørsmålet om grunnforvaltningen i Longyearbyen.

Arrangementsturisme i Longyearbyen

Debatt: Innovasjon Norge har arrangementsturisme som ett av sine satsingsområder, og i den siste Svalbard-meldingen vises det til potensialet som ligger i koblingen mellom kultur og reiseliv også lokalt. I Longyearbyen er vi nå i gang med festivalsesongen, og vi ser beviselig den effekten et levende...

Store Norske må forstå sin rolle

Debatt: Eiendoms- og forvaltningssjef i Store Norske, Sveinung Lystrup Thesen, har misforstått Store Norskes forvaltningsrolle i det han ber om politikernes taushet.

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!