Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Usmakelig gallup

Usmakelig gallup

Tekst:

Publisert:

Må si at jeg nesten ble provosert da jeg hørte om Svalbardpostens gallup som gikk på om Longyearbyen lokalstyres ansatte fortjener julebord i år! Forsøker Svalbardposten å antyde at alle som tar vare på våre barn i barnehagene og skolen hver dag ikke har gjort seg fortjent til et julebord?

Det er greit å ha et fokus på pengebruk og budsjetter, men dette minner mer om et billig forsøk på å ødelegge gleden de 200 LL-ansatte har ved å en gang i året møtes til god mat og hygge.
Dette var ingen morsom eller interessant gallup, den var usmakelig og ondskapsfull.

Ved én anledning i fjor erfarte jeg selv at Svalbardposten var uinteressert i å gjøre allmennheten oppmerksom på en viktig gladsak fra LL. Men den ble dessverre avvist. Jeg lurer noen ganger på om man ønsker å drive god journalistikk, eller bare sverte LL?
Jeg liker Svalbardposten og koser meg en times tid med hver utgivelse. Jeg hadde ikke orket å lese avisa om det ikke fantes et snev av kritisk journalistikk. Men det finnes en grense her, og det er ikke kritisk journalistikk, men smålighet når man forsøker å påføre dårlig samvittighet til dem som tar vare på våre barn, jobber for å gi oss lys og varme, et utmerket kulturtilbud, samt alle i administrasjonen.

PS: Leserinnlegget som var postet i Svalbardposten nummer 46 og forfattet av representanter for Utdanningsforbundet, fagforbundet, Delta, El & It, NITO, Econa og Musikernes fellesorganisasjon vedrørende den nevnte gallupen, var bra, men de kunne kanskje ha spart seg antydninger om urimelige lønnsvilkår for andre arbeidstagere i Longyearbyen. Det er sjelden et sympatisk trekk å svare på noe smålig, med å være smålig selv.

Arnt Vegar Jensen
Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Er det virkelig skadelig å ikke være fysisk aktiv?

Delplan for idrett og fysisk aktivitet, 2013 – 2023 (Planforslag 2013, Longyearbyen lokalstyre). Dokumentet inneholder en hel del fornuftige planer. Men blir disse planene omsatt til handling? Eller er det velmente ambisjoner uten praktiske tiltak?

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

De første flyvningene til Longyearbyen

Passasjerfly til Svalbard på 1960-tallet: Flymeteorologiske forutsetninger.

Store Norske - samfunnsbygger og kulturbærer i 100 år

Store Norske jubilerer i år. Mye har skjedd siden Store Norske overtok gruveselskapet til J. M. Longyear.

«Uklarheter om hvem som eventuelt skulle ha sikret Lia ved skredforebygginger eller ha organisert overvåking og varsling av skredfare kan tyde på at ingen instans så langt har vært rettslig garantist med derav følgende plikter».

En reise mot Ultima Thule

Som et Ultima Thule ligger de der med sine hemmeligheter og myter.Vi snakker om brefrontene – bortenfor grensen av den kjente verden.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!