Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Usmakelig gallup

Usmakelig gallup

Tekst:

Publisert:

Må si at jeg nesten ble provosert da jeg hørte om Svalbardpostens gallup som gikk på om Longyearbyen lokalstyres ansatte fortjener julebord i år! Forsøker Svalbardposten å antyde at alle som tar vare på våre barn i barnehagene og skolen hver dag ikke har gjort seg fortjent til et julebord?

Det er greit å ha et fokus på pengebruk og budsjetter, men dette minner mer om et billig forsøk på å ødelegge gleden de 200 LL-ansatte har ved å en gang i året møtes til god mat og hygge.
Dette var ingen morsom eller interessant gallup, den var usmakelig og ondskapsfull.

Ved én anledning i fjor erfarte jeg selv at Svalbardposten var uinteressert i å gjøre allmennheten oppmerksom på en viktig gladsak fra LL. Men den ble dessverre avvist. Jeg lurer noen ganger på om man ønsker å drive god journalistikk, eller bare sverte LL?
Jeg liker Svalbardposten og koser meg en times tid med hver utgivelse. Jeg hadde ikke orket å lese avisa om det ikke fantes et snev av kritisk journalistikk. Men det finnes en grense her, og det er ikke kritisk journalistikk, men smålighet når man forsøker å påføre dårlig samvittighet til dem som tar vare på våre barn, jobber for å gi oss lys og varme, et utmerket kulturtilbud, samt alle i administrasjonen.

PS: Leserinnlegget som var postet i Svalbardposten nummer 46 og forfattet av representanter for Utdanningsforbundet, fagforbundet, Delta, El & It, NITO, Econa og Musikernes fellesorganisasjon vedrørende den nevnte gallupen, var bra, men de kunne kanskje ha spart seg antydninger om urimelige lønnsvilkår for andre arbeidstagere i Longyearbyen. Det er sjelden et sympatisk trekk å svare på noe smålig, med å være smålig selv.

Arnt Vegar Jensen
Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!