Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leserinnlegg:

Ukens kaktus

Går til Arbeiderpartiet ved Berg og Snibsøer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.10.2015 kl 21:19

pMDG innførte «Billig Ap-retorikk» som et utrykk i lokalpolitikken her nord, og nok en gang bekrefter Arbeiderpartiet behovet for det uttrykket. Denne gang representert ved Pål Berg og Øyvind Snibsøer, i det de i forutsigbar Arbeiderpartiånd tillegger oss meninger for så debattere mot dem. Det som kanskje overrasker meg mest er at det nok en gang påstår at «Høyres representanter har gått inn for å bruke 25 millioner kroner nå på å bygge ut kulturhuset» og jeg føler derfor behov for å bidra med litt historikk i den saken.

Saken med å samlokalisere galleriet og biblioteket i et tilbygg til dagens kulturhus kom opp på strategikonferansen som et forslag fra administrasjonen i Lokalstyret, og i god Høyreånd var selvsagt våre representanter villige til å se på forsaget. Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen, siden Berg og Snibsøer tydeligvis ikke fikk det med seg i forrige nummer av Svalbardposten. Det har overhodet ikke vært diskutert i Høyre å bygge ut kulturhuset for å få til denne samlokaliseringen, og som tidligere nevnt er vi direkte i mot dette. Men imidlertid har jeg lyst til å skryte av våre egne politikere som er villige til å vurdere de alternativer som kommer opp, i motsetning til hva Arbeiderpartiets politikere er. For da dette forslaget kom opp ble det av blankt avfeid av nåværende lokalstyreleder, uten at hun var villig til å se på hva det innebar. Det er både uærlig og ikke minst unødvendig å sette fram denne typen påstander uten at de har rot i virkeligheten. Derfor har jeg lyst til å gi «ukens kaktus» til Berg og Snibsøer.

Videre skriver dem at vi vil dra inn privat kapital i havneutbyggingen, det er korrekt, og burde heller ikke være noen overraskelse siden det er god Høyre-politikk. Det dem derimot unnlater å nevne er at det er en betydelig forskjell mellom liv og lære når dem omtaler sin egen politikk hva gjelder havneutbyggingen gjelder. Vi er kjent med at Christin Kristoffersen som sittende lokalstyreleder fra Arbeiderpartiet har vært i kontakt med private investorer i utlandet for å skaffe finansiering til prosjektet. Dette er et arbeide lokalstyrelederen i veldig stor grad har bedrevet på egen hånd, uten å involvere politikere fra de andre partiene. På direkte spørsmål nekter i tillegg lokalstyrelederen å svare på hvem denne investoren er. Da blir det for dumt at Arbeiderpartiet kritiserer Høyre for å ville la det lokale næringsliv få delta i prosjektet, når deres egen lokalstyreleder jobber for å trekke inn Amerikanske interessenter.

Jeg trodde aldri jeg skulle komme til å skrive dette i Svalbardposten, men slik det nå ser ut fremstår MDG som en langt mer seriøs aktør innen lokalpolitikken enn hva Arbeiderpartiet gjør.

Dersom du syns det er viktig med en samlende lokalstyreleder; en som er leder for hele lokalstyre i stedet for kun egen partigruppe, må du stemme Høyre. Dersom du har mer tro på politikere som snakker om eget partis politikk, og evner og samarbeide med andre, i stedet for å sverte andre partier; må du gi din stemme til Høyre.
Bruk stemmeretten, stem Høyre!

LES OGSÅ: Kaktus i retur

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!