Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Trappers Trail

Fra starten av Trappers Trail 2015. Arrangøren takker alle som har bidratt og deltatt. FOTO: Christopher Engås

Trappers Trail

Trappers Trail 2015 takker alle hunder, hundekjørere, frivillige og sponsorer/samarbeidspartnere for støtte og bidrag til TT2015.

Tekst:

Publisert:

I forkant av løpet ble det gjort en vurdering om løpet skulle gå som planlagt på grunn av kennelhosteproblematikken i byen, men i samråd med Mattilsynet ble løpet bestemt avholdt ettersom mange av de påmeldte lagene kunne stille.
21 lag var forberedt på å stille løpshelgen – forutsatt at hundene holdt seg friske eller var kommet over kennelhosten. Lørdag 11.april startet 16 spann/skikjørere med til sammen 86 hunder ut fra Longyearbyen.
Søndag 12. april fullførte 13 spann og skikjørere (med 62 hunder) årets Trappers Trail, etter at 3 lag valgte å bryte på sjekkpunkt Bikkjebu/Kapp Laila. 4 av de 13 spannene som fullførte tok ut en hund på sjekkpunkt Kapp Laila.

Alle hunder som deltok i Trappers Trail fikk grundig veterinærsjekk ved start og målgang begge dager – og det er på bakgrunn av disse sjekkene at disse kjørerne valgte å bryte løpet eller ta ut en hund.

Samtlige hunder som fullførte løpet var ved god helse i følge veterinær Astrid V. Vikaune.
 
Komiteen melder om at løpet forløp uten problemer og om gode forhold i løypa. 
Det var nydelig vær begge dager og hyggelig samvær for deltakere, frivillige og publikummere på Longyearbyen Hundeklubbs hytte Bikkjebu og på bankett/premieutdeling på Gruvelageret søndag kveld.
Trappers Trail fikk en fantastisk oppslutning fra til sammen over to hundre publikummere som heiet deltakerne frem i startområdet og på Fritthamn lørdag, samt i Fardalen og ved målgang Huset søndag.
 
Takk til alle bidragsytere og sponsorer til Trappers Trail 2015.
 
TT2015 komiteen

Siste nytt i Leserinnlegg

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!