Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Trappers Trail

Fra starten av Trappers Trail 2015. Arrangøren takker alle som har bidratt og deltatt. FOTO: Christopher Engås

Trappers Trail

Trappers Trail 2015 takker alle hunder, hundekjørere, frivillige og sponsorer/samarbeidspartnere for støtte og bidrag til TT2015.

Tekst:

Publisert:

I forkant av løpet ble det gjort en vurdering om løpet skulle gå som planlagt på grunn av kennelhosteproblematikken i byen, men i samråd med Mattilsynet ble løpet bestemt avholdt ettersom mange av de påmeldte lagene kunne stille.
21 lag var forberedt på å stille løpshelgen – forutsatt at hundene holdt seg friske eller var kommet over kennelhosten. Lørdag 11.april startet 16 spann/skikjørere med til sammen 86 hunder ut fra Longyearbyen.
Søndag 12. april fullførte 13 spann og skikjørere (med 62 hunder) årets Trappers Trail, etter at 3 lag valgte å bryte på sjekkpunkt Bikkjebu/Kapp Laila. 4 av de 13 spannene som fullførte tok ut en hund på sjekkpunkt Kapp Laila.

Alle hunder som deltok i Trappers Trail fikk grundig veterinærsjekk ved start og målgang begge dager – og det er på bakgrunn av disse sjekkene at disse kjørerne valgte å bryte løpet eller ta ut en hund.

Samtlige hunder som fullførte løpet var ved god helse i følge veterinær Astrid V. Vikaune.
 
Komiteen melder om at løpet forløp uten problemer og om gode forhold i løypa. 
Det var nydelig vær begge dager og hyggelig samvær for deltakere, frivillige og publikummere på Longyearbyen Hundeklubbs hytte Bikkjebu og på bankett/premieutdeling på Gruvelageret søndag kveld.
Trappers Trail fikk en fantastisk oppslutning fra til sammen over to hundre publikummere som heiet deltakerne frem i startområdet og på Fritthamn lørdag, samt i Fardalen og ved målgang Huset søndag.
 
Takk til alle bidragsytere og sponsorer til Trappers Trail 2015.
 
TT2015 komiteen

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!