Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Trappers Trail

Fra starten av Trappers Trail 2015. Arrangøren takker alle som har bidratt og deltatt. FOTO: Christopher Engås

Trappers Trail

Trappers Trail 2015 takker alle hunder, hundekjørere, frivillige og sponsorer/samarbeidspartnere for støtte og bidrag til TT2015.

Tekst:

Publisert:

I forkant av løpet ble det gjort en vurdering om løpet skulle gå som planlagt på grunn av kennelhosteproblematikken i byen, men i samråd med Mattilsynet ble løpet bestemt avholdt ettersom mange av de påmeldte lagene kunne stille.
21 lag var forberedt på å stille løpshelgen – forutsatt at hundene holdt seg friske eller var kommet over kennelhosten. Lørdag 11.april startet 16 spann/skikjørere med til sammen 86 hunder ut fra Longyearbyen.
Søndag 12. april fullførte 13 spann og skikjørere (med 62 hunder) årets Trappers Trail, etter at 3 lag valgte å bryte på sjekkpunkt Bikkjebu/Kapp Laila. 4 av de 13 spannene som fullførte tok ut en hund på sjekkpunkt Kapp Laila.

Alle hunder som deltok i Trappers Trail fikk grundig veterinærsjekk ved start og målgang begge dager – og det er på bakgrunn av disse sjekkene at disse kjørerne valgte å bryte løpet eller ta ut en hund.

Samtlige hunder som fullførte løpet var ved god helse i følge veterinær Astrid V. Vikaune.
 
Komiteen melder om at løpet forløp uten problemer og om gode forhold i løypa. 
Det var nydelig vær begge dager og hyggelig samvær for deltakere, frivillige og publikummere på Longyearbyen Hundeklubbs hytte Bikkjebu og på bankett/premieutdeling på Gruvelageret søndag kveld.
Trappers Trail fikk en fantastisk oppslutning fra til sammen over to hundre publikummere som heiet deltakerne frem i startområdet og på Fritthamn lørdag, samt i Fardalen og ved målgang Huset søndag.
 
Takk til alle bidragsytere og sponsorer til Trappers Trail 2015.
 
TT2015 komiteen

Siste nytt i Leserinnlegg

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!