Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tanker om ulvejakt

Jeg er for en frisk natur og har alltid sett på meg selv som en isbjørnambassadør. Nå er jeg også blitt en ulveambassadør!

Tekst:

Publisert:

Jeg heter Silje Marie Våtvik og jeg er så flau over å være norsk på avgjørelsen angående ulvejakt. Jeg er oppvokst på Svalbard. Ja her er jeg oppvokst med 3000 isbjørn. Isbjørnen er en norsk/russisk stamme som er rødlistet både i Norge og internasjonalt på lik linje

med ulven. Det ble vinteren 2015/2016 registrert 65/68 ulv innenfor Norges grenser.

Det er ca. like mange ulv som min mamma har hunder i hundegården sin. Hun eier og driver Svalbard Villmarkssenter . Alle som holder på med et seriøst hundehold vet at man ikke kan parre innad i familien. Man må følge med og gjøre alt for å unngå innavl.

Med det antallet ulv som blir igjen etter jakta er det dømt til å bli innavl, og dermed oppnås utryddingen av ulven i Norge. Dette går ikke an for en nasjon som liker å fremstå som forkjemper for miljøet.

Jeg kommer fra en jaktfamile og har vært mye på jakt, så jeg forstår ikke hvordan noen kan påstå at det er forsvarlig å skyte 47 ulv av en stamme på 65/68 ulv totalt!

Jeg og min familie har mistet 2 hunder til isbjørn og isbjørnen har tatt flere menneskeliv på Svalbard, men vi har aldri klandret isbjørnen. Fokuset etter en ulykke har alltid vært:

-Hva kunne vi ha gjort for å unngå ulykken?

Ulven ble totalt fredet i 1973 samme år som isbjørnen, og i dag er begge arter på rødlista.

Kritisk truet… Vi som mennesker er avhengig av en frisk natur og vi må innordne oss den og ikke bekjempe den. Her blir vi bøtelagt om vi skyter en isbjørn i selvforsvar dersom vi ikke har tatt forhåndsregler for å unngå det på forhånd.

Jeg og flere på Svalbard har blitt skjelt ut for at vi står opp for ulven. Det tåler vi for vi har god samvittighet. Jeg er for en frisk natur og har alltid sett på meg selv som en isbjørnambassadør. Nå er jeg også blitt en ulveambassadør!

Siste nytt i Leserinnlegg

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!