Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tanker om ulvejakt

Jeg er for en frisk natur og har alltid sett på meg selv som en isbjørnambassadør. Nå er jeg også blitt en ulveambassadør!

Tekst:

Publisert:

Jeg heter Silje Marie Våtvik og jeg er så flau over å være norsk på avgjørelsen angående ulvejakt. Jeg er oppvokst på Svalbard. Ja her er jeg oppvokst med 3000 isbjørn. Isbjørnen er en norsk/russisk stamme som er rødlistet både i Norge og internasjonalt på lik linje

med ulven. Det ble vinteren 2015/2016 registrert 65/68 ulv innenfor Norges grenser.

Det er ca. like mange ulv som min mamma har hunder i hundegården sin. Hun eier og driver Svalbard Villmarkssenter . Alle som holder på med et seriøst hundehold vet at man ikke kan parre innad i familien. Man må følge med og gjøre alt for å unngå innavl.

Med det antallet ulv som blir igjen etter jakta er det dømt til å bli innavl, og dermed oppnås utryddingen av ulven i Norge. Dette går ikke an for en nasjon som liker å fremstå som forkjemper for miljøet.

Jeg kommer fra en jaktfamile og har vært mye på jakt, så jeg forstår ikke hvordan noen kan påstå at det er forsvarlig å skyte 47 ulv av en stamme på 65/68 ulv totalt!

Jeg og min familie har mistet 2 hunder til isbjørn og isbjørnen har tatt flere menneskeliv på Svalbard, men vi har aldri klandret isbjørnen. Fokuset etter en ulykke har alltid vært:

-Hva kunne vi ha gjort for å unngå ulykken?

Ulven ble totalt fredet i 1973 samme år som isbjørnen, og i dag er begge arter på rødlista.

Kritisk truet… Vi som mennesker er avhengig av en frisk natur og vi må innordne oss den og ikke bekjempe den. Her blir vi bøtelagt om vi skyter en isbjørn i selvforsvar dersom vi ikke har tatt forhåndsregler for å unngå det på forhånd.

Jeg og flere på Svalbard har blitt skjelt ut for at vi står opp for ulven. Det tåler vi for vi har god samvittighet. Jeg er for en frisk natur og har alltid sett på meg selv som en isbjørnambassadør. Nå er jeg også blitt en ulveambassadør!

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!