Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ta av dej skorna …

Ta av dej skorna …

Tekst:

Publisert:

Ja, i alle fall dersom de skulle ha høye hæler. Ellers kan du lett komme til å bli lagt merke til her nord. Jeg er kanskje ikke i posisjon til å kritisere forrige ukes leder i Svalbardposten. Jeg var jo selv tidlig ute og medvirket til harselas av Christin Kristoffersens røde høyhælte sko – og hennes begeistring over oppnådde resultater – i årets solfestrevy. Men lederen ga meg en vond følelse.

Etter min mening blir det helt feil når oppsummeringen av vår lokalstyreleders første år for det meste handler om hennes person/personlighet, og i liten grad fokuserer på resultater – eller manglende sådanne. Vi har lenge vært «velsignet» med «stødige gubber» (unnskyld gutter) – som ikke direkte har blendet oss med sin energi, vitalitet, sjarm og personlighet. De har beveget seg til og fra, på solide flate sko, og aldri har deres «stil» vært tema for ledere i avisa. Godt er det.

Jeg synes redaktøren går langt – og lenger enn langt – i å antyde at vår lokalstyreleder kun har egen interesse og vinning som mål for sin innsats. «Trives med de store». Ja, og hva så? Skulle vært interessant å vite hvor mange «store» våre tidligere ledere har hatt omgang med, uten å få oppslag, og om de har trivdes i samværet (eller kanskje ikke). Saken er at det er blant «de store» beslutningene tas, og fra tidenes morgen har det vært viktig å ha gode forbindelser inn i maktens korridorer.

Selv om Christin var et ubeskrevet blad for de fleste av oss, så ble hun valgt med stort flertall. Det burde være godt nok. At ikke resten av landet hadde hørt om henne, men fikk vite hvem hun var etter 22. juli, er vel knekkende likegyldig. Vet resten av landet hvem Anita, Geir, Jørn eller Kristin er, og er det viktig for oss at de vet det? Skal jeg driste meg frampå med en aldri så liten påstand? Dersom tragedien på Utøya hadde blitt for mye for vår lokalstyreleder – og hun hadde «kastet kortene», ville hun blitt møtt med all verdens forståelse og sympati. Når hun i stedet går på med krum hals, så blir altså det litt «suspekt». Det er ikke helt «normalt» det hun gjør, med mindre hun har en helt personlig agenda. At noen har vært bekymret over hennes ve og vel, og fryktet en kollaps, er en annen historie. Huff, jeg blir litt uvel!

Man skal jammen ikke røre for mye på seg her i vår «jammerdal» før det avstedkommer syrligheter. Likeså bør man ikke være for tilbaketrukket heller. Man bør være i perfekt balanse hele tiden, og hvem pokker av kjøtt og blod er i stand til det?

Utfordringene her nord er store nok, kritikken sitter løst hos de fleste av oss, og de gode løsningene har selvfølgelig alle vi som ikke sitter med ansvaret.

La oss da, i anstendighetens navn, plassere kritikken der den hører hjemme. La oss for eksempel konkretisere det vi er misfornøyde med. Opposisjonen mener lokalstyre­lederen har for lite fokus på Longyearbyen. Hvilke saker? Hva mangler? Hva kunne vært gjort bedre? Vær så snill, synliggjør politikken og det som er godt eller dårlig. Christin klarer å synliggjøre seg selv, om så iført tøfler.

Anne Lise K. Sandvik
Longyearbyen

Siste nytt i Leserinnlegg

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!