Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Støtter ikke meningsløse forslag

Øyvind Snibsøer leder Svalbard Arbeiderparti. FOTO: Christopher Engås

– Støtter ikke meningsløse forslag

«Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når Høyre så til de grader demonstrerer sin egen uvitenhet rundt lokalstyrets planprosesser.»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2016 kl 08:22

Svalbard Høyre annonserer stolt på sin Facebookprofil at de fikk gjennom følgende tilleggsforslag når Teknisk Utvalg be­handlet oppstart av delplanarbeid for Nedre Skjæringa, mot Arbeiderpartiets stemmer:
«Planen skal legge til rette for offentlige såvel som private utbyggere».

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når Høyre så til de grader demonstrerer sin egen uvitenhet rundt lokalstyrets planprosesser.
La det for det første være klinkende klart at Arbeiderpartiet støtter privat boligbygging.  Retten til å bygge og eie sin egen bolig har alltid vært sentral i Arbeiderpartiets boligpolitikk.

Problemet er bare det at en delplan kan ikke, og skal ikke, si noe om hvem som skal gis rett til å bygge ut et område.

Hensikten med delpanen er å definere formål (bolig, industri, forretninger og så videre), utnyttelsesgrad, byggehøyde, miljøkonsekvenser, avkjøringer, infrastruktur osv.

Når delplanen er endelig vedtatt så er det opp til grunneier å søke om fradeling av tomter. Det er også grunneiers rett å bestemmehvem som skal få lov til å bygge hva på de forskjellige tomtene.

Høyre vendte også det døve øret til når representanter fra administrasjonen forsøkte å forklare sammenhengen. Siden delplanen for Nedre Skjæringa altså ikke skal si noe som helst hverken om tomtestørrelser eller hvem som skal bygge ut området, så fremstår Høyres tilleggsforslag som fullstendig meningsløst.  Arbeiderpartiet støtter ikke meningsløse forslag, og gikk derfor imot.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Den blå time

Vi er inne i den fagreste tiden på året, men også den farligste. Det er viktig at vi ser hverandre og bryr oss slik at ingen isolerer seg og blir værende i mørket

Sverdrupbyen i brann

En kommentar til bildet av brenning av Sverdrupbyen (Historisk bilde, Svalbardposten 3. utgave, 20.01.2017).

Isbjørnens hegemoni

Berit Våtvik om Longyearbyens fremtid.

 
Svalbard kan bli starten på et nytt norsk energieventyr

Thorium-basert kjernekraft i kompakt småskala utførelse, er et alternativ som bør utredes for å dekke et fremtidig behov for kraft og varme på Svalbard.

Reisemålsutvikling i et grønt perspektiv

Visit Svalbard og medlemsbedriftene tar «grønn omstilling» på alvor, skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll i dette innlegget.

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!