Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Støtter ikke meningsløse forslag

Øyvind Snibsøer leder Svalbard Arbeiderparti. FOTO: Christopher Engås

– Støtter ikke meningsløse forslag

«Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når Høyre så til de grader demonstrerer sin egen uvitenhet rundt lokalstyrets planprosesser.»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2016 kl 08:22

Svalbard Høyre annonserer stolt på sin Facebookprofil at de fikk gjennom følgende tilleggsforslag når Teknisk Utvalg be­handlet oppstart av delplanarbeid for Nedre Skjæringa, mot Arbeiderpartiets stemmer:
«Planen skal legge til rette for offentlige såvel som private utbyggere».

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når Høyre så til de grader demonstrerer sin egen uvitenhet rundt lokalstyrets planprosesser.
La det for det første være klinkende klart at Arbeiderpartiet støtter privat boligbygging.  Retten til å bygge og eie sin egen bolig har alltid vært sentral i Arbeiderpartiets boligpolitikk.

Problemet er bare det at en delplan kan ikke, og skal ikke, si noe om hvem som skal gis rett til å bygge ut et område.

Hensikten med delpanen er å definere formål (bolig, industri, forretninger og så videre), utnyttelsesgrad, byggehøyde, miljøkonsekvenser, avkjøringer, infrastruktur osv.

Når delplanen er endelig vedtatt så er det opp til grunneier å søke om fradeling av tomter. Det er også grunneiers rett å bestemmehvem som skal få lov til å bygge hva på de forskjellige tomtene.

Høyre vendte også det døve øret til når representanter fra administrasjonen forsøkte å forklare sammenhengen. Siden delplanen for Nedre Skjæringa altså ikke skal si noe som helst hverken om tomtestørrelser eller hvem som skal bygge ut området, så fremstår Høyres tilleggsforslag som fullstendig meningsløst.  Arbeiderpartiet støtter ikke meningsløse forslag, og gikk derfor imot.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

 Longyearbyen  og cruiseturismen

«I don’t do cruising anymore, I do expeditions», kunne en voksen amerikaner godt kledd for den arktiske sommeren fortelle meg da han kom innom turistinformasjonen i teltet på Bykaia i sommer.

Svar til Khanittha

Arnt Vegar Jenssen svarer på forrige ukes leserinnlegg.

Spurvefugler på avveie

Sjeldne spurvefugler i Longyearbyen ses oftest denne måneden.

Nok et spark nedover

Jensen i sin ombudsmannsrolle velger en ovenfra-og-ned-holdning når han nærmest driver folkeopplysning i Svalbardposten om utlendingers rettigheter.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!