Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Støtter ikke meningsløse forslag

Øyvind Snibsøer leder Svalbard Arbeiderparti. FOTO: Christopher Engås

– Støtter ikke meningsløse forslag

«Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når Høyre så til de grader demonstrerer sin egen uvitenhet rundt lokalstyrets planprosesser.»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2016 kl 08:22

Svalbard Høyre annonserer stolt på sin Facebookprofil at de fikk gjennom følgende tilleggsforslag når Teknisk Utvalg be­handlet oppstart av delplanarbeid for Nedre Skjæringa, mot Arbeiderpartiets stemmer:
«Planen skal legge til rette for offentlige såvel som private utbyggere».

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når Høyre så til de grader demonstrerer sin egen uvitenhet rundt lokalstyrets planprosesser.
La det for det første være klinkende klart at Arbeiderpartiet støtter privat boligbygging.  Retten til å bygge og eie sin egen bolig har alltid vært sentral i Arbeiderpartiets boligpolitikk.

Problemet er bare det at en delplan kan ikke, og skal ikke, si noe om hvem som skal gis rett til å bygge ut et område.

Hensikten med delpanen er å definere formål (bolig, industri, forretninger og så videre), utnyttelsesgrad, byggehøyde, miljøkonsekvenser, avkjøringer, infrastruktur osv.

Når delplanen er endelig vedtatt så er det opp til grunneier å søke om fradeling av tomter. Det er også grunneiers rett å bestemmehvem som skal få lov til å bygge hva på de forskjellige tomtene.

Høyre vendte også det døve øret til når representanter fra administrasjonen forsøkte å forklare sammenhengen. Siden delplanen for Nedre Skjæringa altså ikke skal si noe som helst hverken om tomtestørrelser eller hvem som skal bygge ut området, så fremstår Høyres tilleggsforslag som fullstendig meningsløst.  Arbeiderpartiet støtter ikke meningsløse forslag, og gikk derfor imot.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserinnlegg

Spitsbergen Travel blir til Hurtigruten Svalbard

Fra 1. januar 2017 endret Spitsbergen Travel navn til Hurtigruten Svalbard.

Om bambus, spøkelseskreps og et Arktis i endring

Ekstern artikkel.

Åpent brev til helseministeren

Hvem er det som kan si at ett år av et menneskes liv er mindre verdt enn ti år av et annet?

Historieløse guider

Leserinnlegg: «Som en dyktig journalist, bør vite minst ti ganger mer enn det han eller hun normalt vil få bruk for. Først da bør reiselivssjefen og resten av Visit Svalbard være fornøyd.»

Utvikling av reiselivet

Leserinnlegg: Almenningens tragedie er i ferd med å bre om seg innen turismen.

Et naturlig flerkulturelt samfunn (i havet)

Kronikk: Nye funn av blåskjell har endelig gitt oss mulighet til å gjøre et skikkelig studie av hvor blåskjellene på Svalbard faktisk kommer fra, og ikke minst få avkreftet/bekreftet at det dreier seg om det vanlige blåskjellet Mytilus edulis.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!