Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske og næring i nord

Svalbardposten 18. juli 2014. FOTO: Faksimile

Store Norske og næring i nord

"Jeg håper styret og departementet fokuserer på behovet for utvikling, markedstilpassing til nye markeder."

Tekst:

Publisert:

Jeg har vokst opp med mange generasjoner nært meg og kjenner ærbødighet til at vi som lever i nord på grunn av mulighetene, står på skuldrene til de som med stahet og selvstendighet bygde landsdelen og skapte verdier ut av fjell og stein. Ikke minst her hos oss på Svalbard.

Det å flytte til Svalbard var for meg å komme til et sted som imponerte meg stort, kunnskaps- og  kompetansemessig. Jeg så behov for bringe det potensialet bedre frem på den nasjonale scene og med nordområdefokuset som ramme lå det til rette for å gjøre nettopp det.

Svalbard sin historie er næringshistorie, og vi ønsker ikke å bruke nordområdepolitikken til å spørre hva noen kan gjøre for oss, men til å fortelle hva vi næringsmessig kan gjøre, både lokalt, regionalt, nasjonalt og gjerne internasjonalt.

Høsten vil i stor grad handle om vår næringsstrategi og vår fremtid i nord. Ikke minst relatert til, og sammen med hjørnestensbedriften Store Norske.

Jeg håper styret og departementet fokuserer på behovet for utvikling, markedstilpassing til nye markeder som er mer klimavennlige, og ikke minst innovasjonsbehovet i en bedrift vi er stolte av og som vi ønsker med oss i fremtiden - også nå som vi må finne ny direktør.

Store norske er en uvurderlig industriell motor for- og i samfunnet vårt. Det er næringshistorie, identitet og ikke så rent lite stolthet i vår felles bagasje. Denne må ivaretas for fremtiden. Vi trenger mange anleggs-, nærings- og innovasjonsaktører her nord i tillegg til en sterk turistnæring og kunnskapssektor. Vi trenger også vår industrielle motor og ikke minst vår egen strømleverandør.

Vi ønsker styret lykke til i jakten på ny direktør for en sterk fremtid her nord.

Siste nytt i Leserinnlegg

Er det virkelig skadelig å ikke være fysisk aktiv?

Delplan for idrett og fysisk aktivitet, 2013 – 2023 (Planforslag 2013, Longyearbyen lokalstyre). Dokumentet inneholder en hel del fornuftige planer. Men blir disse planene omsatt til handling? Eller er det velmente ambisjoner uten praktiske tiltak?

Fremmed fugl

«Det var ingen god mottagelse den fikk, flyktningen, som kom til Svalbard etter en lang ferd mot nord.»

De første flyvningene til Longyearbyen

Passasjerfly til Svalbard på 1960-tallet: Flymeteorologiske forutsetninger.

Store Norske - samfunnsbygger og kulturbærer i 100 år

Store Norske jubilerer i år. Mye har skjedd siden Store Norske overtok gruveselskapet til J. M. Longyear.

«Uklarheter om hvem som eventuelt skulle ha sikret Lia ved skredforebygginger eller ha organisert overvåking og varsling av skredfare kan tyde på at ingen instans så langt har vært rettslig garantist med derav følgende plikter».

En reise mot Ultima Thule

Som et Ultima Thule ligger de der med sine hemmeligheter og myter.Vi snakker om brefrontene – bortenfor grensen av den kjente verden.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!