Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske og næring i nord

Svalbardposten 18. juli 2014. FOTO: Faksimile

Store Norske og næring i nord

"Jeg håper styret og departementet fokuserer på behovet for utvikling, markedstilpassing til nye markeder."

Tekst:

Publisert:

Jeg har vokst opp med mange generasjoner nært meg og kjenner ærbødighet til at vi som lever i nord på grunn av mulighetene, står på skuldrene til de som med stahet og selvstendighet bygde landsdelen og skapte verdier ut av fjell og stein. Ikke minst her hos oss på Svalbard.

Det å flytte til Svalbard var for meg å komme til et sted som imponerte meg stort, kunnskaps- og  kompetansemessig. Jeg så behov for bringe det potensialet bedre frem på den nasjonale scene og med nordområdefokuset som ramme lå det til rette for å gjøre nettopp det.

Svalbard sin historie er næringshistorie, og vi ønsker ikke å bruke nordområdepolitikken til å spørre hva noen kan gjøre for oss, men til å fortelle hva vi næringsmessig kan gjøre, både lokalt, regionalt, nasjonalt og gjerne internasjonalt.

Høsten vil i stor grad handle om vår næringsstrategi og vår fremtid i nord. Ikke minst relatert til, og sammen med hjørnestensbedriften Store Norske.

Jeg håper styret og departementet fokuserer på behovet for utvikling, markedstilpassing til nye markeder som er mer klimavennlige, og ikke minst innovasjonsbehovet i en bedrift vi er stolte av og som vi ønsker med oss i fremtiden - også nå som vi må finne ny direktør.

Store norske er en uvurderlig industriell motor for- og i samfunnet vårt. Det er næringshistorie, identitet og ikke så rent lite stolthet i vår felles bagasje. Denne må ivaretas for fremtiden. Vi trenger mange anleggs-, nærings- og innovasjonsaktører her nord i tillegg til en sterk turistnæring og kunnskapssektor. Vi trenger også vår industrielle motor og ikke minst vår egen strømleverandør.

Vi ønsker styret lykke til i jakten på ny direktør for en sterk fremtid her nord.

Siste nytt i Leserinnlegg

Diskusjon, ikke taushet

Debatt: I en tid hvor Longyearbyen skal igjennom en krevende omstilling, bør debatten om grunnforvaltningen løftes opp på lokalpolitisk nivå, i stedet for å legges lokk på.

Tilbakevendende kamp  eller samfunnsutvikling?

Debatt: Eiendoms- og forvaltningssjef i Store Norske misforstår lokaldemokratiets rolle i det han ber om ro rundt spørsmålet om grunnforvaltningen i Longyearbyen.

Arrangementsturisme i Longyearbyen

Debatt: Innovasjon Norge har arrangementsturisme som ett av sine satsingsområder, og i den siste Svalbard-meldingen vises det til potensialet som ligger i koblingen mellom kultur og reiseliv også lokalt. I Longyearbyen er vi nå i gang med festivalsesongen, og vi ser beviselig den effekten et levende...

Store Norske må forstå sin rolle

Debatt: Eiendoms- og forvaltningssjef i Store Norske, Sveinung Lystrup Thesen, har misforstått Store Norskes forvaltningsrolle i det han ber om politikernes taushet.

SuperDARN offisielt åpnet

Den første norske SuperDARN radaren ble offisielt åpnet på Breinosa onsdag 19 oktober. SuperDARN står for Super Dual Auroral Radar Network.

Den tilbakevendende kampen om grunnen i Longyearbyen

SNSK oppfordrer til at vi nå fokuserer på å utvikle Longyearbyen basert på samarbeid, respekt for hverandres roller og utnyttelse av potensialet som finnes hos de sentrale aktørene i samfunnet her oppe.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!