Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske og næring i nord

Svalbardposten 18. juli 2014. FOTO: Faksimile

Store Norske og næring i nord

"Jeg håper styret og departementet fokuserer på behovet for utvikling, markedstilpassing til nye markeder."

Tekst:

Publisert:

Jeg har vokst opp med mange generasjoner nært meg og kjenner ærbødighet til at vi som lever i nord på grunn av mulighetene, står på skuldrene til de som med stahet og selvstendighet bygde landsdelen og skapte verdier ut av fjell og stein. Ikke minst her hos oss på Svalbard.

Det å flytte til Svalbard var for meg å komme til et sted som imponerte meg stort, kunnskaps- og  kompetansemessig. Jeg så behov for bringe det potensialet bedre frem på den nasjonale scene og med nordområdefokuset som ramme lå det til rette for å gjøre nettopp det.

Svalbard sin historie er næringshistorie, og vi ønsker ikke å bruke nordområdepolitikken til å spørre hva noen kan gjøre for oss, men til å fortelle hva vi næringsmessig kan gjøre, både lokalt, regionalt, nasjonalt og gjerne internasjonalt.

Høsten vil i stor grad handle om vår næringsstrategi og vår fremtid i nord. Ikke minst relatert til, og sammen med hjørnestensbedriften Store Norske.

Jeg håper styret og departementet fokuserer på behovet for utvikling, markedstilpassing til nye markeder som er mer klimavennlige, og ikke minst innovasjonsbehovet i en bedrift vi er stolte av og som vi ønsker med oss i fremtiden - også nå som vi må finne ny direktør.

Store norske er en uvurderlig industriell motor for- og i samfunnet vårt. Det er næringshistorie, identitet og ikke så rent lite stolthet i vår felles bagasje. Denne må ivaretas for fremtiden. Vi trenger mange anleggs-, nærings- og innovasjonsaktører her nord i tillegg til en sterk turistnæring og kunnskapssektor. Vi trenger også vår industrielle motor og ikke minst vår egen strømleverandør.

Vi ønsker styret lykke til i jakten på ny direktør for en sterk fremtid her nord.

Siste nytt i Leserinnlegg

Hallvard Holm gjør rett i å kritisere  - men det er god kvalitet på guidene

Ronny Brunvoll kommer Hallvard Holm i møte i kritikken av turistguidene i Longyearbyen, men hevder allikevel at kvaliteten jevnt over er god. Turistnæringen arbeider kontinuerlig med god opplæring av sine ansatte.

UNIKT, TRYGT OG  SKAPENDE - FOR ANDRE ENN LOKALSTYRE SELV ?

Leserinnlegg: Lokalstyres avslag av søknad om bygging av flytebrygge på Hotellneset, hemmer næringsutviklingen.

Else Christie  Kielland – Kunstner i mellomkrigstidens Svalbard

Leserinnlegg: Else Christie Kielland hadde flere kunstneropphold i Longyearbyen på 30-tallet. Hun ønsket seg stadig tilbake til øya hvor hun hentet inspirasjon til sin kunst.

Longyearbyen  – et historieløst samfunn

Leserinnlegg: Hallvard Holm oppfordrer turistnæringen til grundigere opplæring av guidene på øya.

Retten til å dø på Svalbard

Leserinnlegg: Leif Magne Helgesen knuser noen av mytene som eksisterer om livet på Svalbard.

Møte i Arktisk forening

Leserbrev: Søndag 16. oktober inviterte Arktisk forening til ei markering i forbindelse med at Store Norske er 100 år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!